اثرات ضد باکتری اسانس چند گونه گیاهی بر باکتری های ویبریو آلجینولیتیکوس، لیستریا مونوسیتوژنز و اشرشیاکلی
محورهای موضوعی : پاتوبیولوژی مقایسه اینرجس سنچولی 1 , مصطفی غفاری 2 , احمد قرایی 3
1 - ندارد
2 - ندارد
3 - ندارد
کلید واژه: اسانس, اثرات ضد باکتری, میکرودایلوشن MIC,
چکیده مقاله :
با توجه به محدودیت های استفاده از آنتی بیوتیک ها، گرایش به جایگزینی آنها بامواد طبیعی و ارزان تر را تقویت نموده است. از بین مواد مختلف جایگزین، اخیرافرآورده هایی با منشاء گیاهی جایگاه ویژه ای یافته اند. در این تحقیق اثرات ضد باکتریایی اسانس 5 گونه گیاهی نعناع ،(Mentha spicata) رزماری Rosmarinus ) (officinalis میخک هندی ،(Eugenia caryophyllata) زیره سبز Cuminum (cyminum) و سماق (Rhus coraria) بر 3 سویه باکتریایی (Escherchia coli Listeria monocytogenes, Vibrio alginolyticus) مورد مطالعه قرار گرفت، برای تعیین حداقل غلظت بازدارندگی(MIC) از روش استاندارد میکرودایلوشن( Broth Microdilution )استفاده شد و حداقل غلظت باکتری کشی (MBC) با استفاده از مقادیر MCI هر اسانس تعیین شد. نتایج نشان داد که کمترین میزان MICوMBC به ترتیب برابر با 4 و 8 میلی گرم در میلی لیتر که مربوط به اسانس های میخک هندی بر باکتری های E. coli و V. alginolyticus و نعناع بر باکتری V. alginolyticus ب وده و بیشترین مقدار MIC,MBC مربوط به اسانس رزماری به ترتیب برابر با 18 و 36 میلی گرم در میلی لیتر بر باکتری L. Monocytogenes به دست آمد. از بین اسانس های مورد بررسی اسانس میخک هندی، عملکرد قوی تری داشته و باکتری هانسبت به آن حساس تر بودند. اما اسانس رزماری، ضعیف تر و باکتری ها نسبت به آندر مقایسه با سایر اسانس ها مقاومتر بودند. حساس ترین و مقاوم ترین باکتری نسبت به اسانس های مورد مطالعه به ترتیب باکتری V.alginolyticus , L.monocytogenes ودند. نتیجه این که اسانس های مورد مطالعه دارای اثرات ضد باکتریایی بر باکتری های مذکور بوده و از بین اسانس های مورد بررسی اسانسمیخک هندی و نعناع قوی تر بوده بنابراین پیشنهاد می شود با جداسازی ماده موثرهاین دو اسانس در کنترل باکتری های بیماری زای دیگر استفاده شود
Due to restrictions on the use of antibiotics, tend to be cheaper to replace them with naturalmaterials and has strengthened. Among the various alternative materials, recent products ofplant origin which have special status. In the present, Antibacterial effects of essential oils offive medicinal plants (Mentha spicata), Rosemary (Rosmarinus officinalis), Cloves (Eugeniacaryophyllata) Cumin (Cuminum cyminum) and Sumac (Rhus coraria) on three strains ofbacteria (Escherchia coli, Listeria monocytogenes , Vibrio alginolyticus) were studied. Todetermine the minimum inhibitory concentration (MIC) of essential oil from the standardmethod of broth microdilution was used and minimum bactericidal concentration (MBC) withMIC values was determined for each oil. Results showed that the lowest MIC value was 4 mg/ml of Eugenia caryophyllata essential oil against the bacteria V. alginolyticus and E. colibacteria, as well as Mentha spicata on V. alginolyticus and MBC values of these oils, twice theMIC value (8 mg/ ml),whereas The highest MIC values was 18 mg / ml of Rosemary essentialoils against the L. monocytogenes and MBC value of this oil was 36 mg/ ml. Among the oils,Clove oil was stronger, and bacteria were more sensitive to it, and rosemary oil was weakerand the bacteria were resistant to it compared to other oils. The most sensitive and most resistantbacteria to essential oils were Vibrio and Listeria, respectively. The result of that essential oilshave antibacterial effects against the bacteria and the essential oils of clove and mint werestronger, Therefore it is suggested that the separation of these two essential active ingredient canbe used to control other pathogenic bacteria.