تاثیر مقادیر متفاوت پروتئین آبکافت روی آنزیم های گوارشی آلوین های ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhinchus mykiss)
محورهای موضوعی : پاتوبیولوژی مقایسه ایعلی طاهری 1 , عبدالمحمد عابدیان کناری 2 , رویین حلاج 3 , مهران حبیبی رضایی 4 , علی معتمدزادگان 5 , امین اوجی فرد 6
1 - ندارد
2 - ندارد
3 - ندارد
4 - ندارد
5 - ندارد
6 - ندارد
کلید واژه: ساردین پهلو طلایی, ( Sardinella gibossa) قزل آلای, ضایعات کشتارگاهی طیور, پروتئین آبکافت, آنزیم,
چکیده مقاله :
در این مطالعه به بررسی تاثیر پروتئین آبکافت روی آنزیم ها ی پروتئولیتیک آلوین های قزل آلای رنگین کمان Onchorhynchus mykiss) پرداخته شد.6 جیره با سطوح متفاوت پروتئین (10% ،25%،50% جایگزینی با پروتئین پودرماهی جیره) آبکافت ماهی ساردین پهلو طلایی (Sardinella gibossa) وضایعات کشتارگاه مرغ مورد استفاده قرار گرفت. آلوین ها به تعداد 12±824 عدد پس از شروع به تغذیه فعال برای 30 روز مورد تغذیه جیره های مذکور درتانک های 40 لیتری قرار گرفتند . آنزیم ها ی پپسین، تریپسین، آمینوپپتیداز ان،لوسین آلانین پپتیداز و آلکالین فسفاتاز مورد سنجش اسپکتروف تومتری قرارگرفت. بر اساس نتایج سنجش و آزمایشات انجام شده روی اندازه گیری مقادیرآنزیم های نوارمسواکی، بلوغ آنتروسیت های روده ای را در ماهیان تغذیه شده باجیره های حاوی 10 % هر دو منبع پروتئین آبکافت (ضایعات کشتارگاهی طیور وپروتئین ماهی ساردین ) و 25 % پروتئین آبکافت ماهی ساردین پهلو طلایی سریع تر نشان دادند (Pبیش از حد از پروتئین آبکافت تاثیر منفی بر این فاکتور دارد. بر این اساس سطحبهینه جایگز ینی با پودر ماهی جیره 25 % پروتئین آبکافت ساردین پهلو طلایی و%10 پروتئین آبکافت ضایعات کشتارگاه طیور خواهد بود.
This study was carried out to evaluate the effect of protein hydrolysates on proteolytic enzymesof rainbow trout alevins, Onchorhynchus mykiss. Six diets based on different levels of sardine(Sardinella gibossa) protein hydrolysate (SPH) and poultry by-products protein hydrolysate(PPH) (10% , 25% and 50%) were tested. 824±12 Alevins in 40 liter tanks, fed with these dietsfor 30 days after start the feeding. Pepsin, Trypcin, N-Aminopeptidase, Leucin-alanin peptidase,and Alkaline Phosphates measured based on spectrophotometric methods. Brush bordermembrane enzymes showed the quickly intestine entrocyte maturation in SPH25%, SPH10%and PPH10% (p<0.05).Results showed that protein hydrolysate has optimum level for quickintestine entrocytes maturation and further use of protein hydrolysate in the rainbow troutalevins diet has negative effect on this factor. In this regards optimum level substitution of fishmeal is 25% SPH and 10% PPH.