تمایز سارکوسیستیس هومینیس در گوشت گاو به روشPCR
محورهای موضوعی : پاتوبیولوژی مقایسه ایابراهیم رحیمی 1 , عباس دوستی 2 , سید رضا حسینی 3 , مجید همایونی 4 , رحمان عبدی زاده 5
1 - ندارد
2 - ندارد
3 - ندارد
4 - ندارد
5 - ندارد
کلید واژه: سارکوسیستیس هومینیس, گاو, واکنش زنجیره ای پلی مراز,
چکیده مقاله :
مطالعه حاضر با هدف بررسی فراوانی سارکوسیستیس هومینیس در گاوهایکشتار شده در کشتارگاه های اصفهان طراحی شد . در مجموع 768 نم ونه بافتماهیچه ای قلب و دیافراگم از 384 لاشه گاو مورد آزمایش میکروسکوپی قرارگرفته و نمونه های آلوده جهت تمایز سارکوسیستیس هومینیس با استفاده ازروش واکنش زنجیره ای پلی مراز آزمایش شدند. بر پایه آزمون های میکروسکوپی میزان شیوع کیست های سارکوسیستیس در گاو62/8 درصد بدست آمد و بر پایه آزمون PCR ،نمونه از 431 نمونه آلوده (48/1 درصد)از نظر سارکوسیستیس هومینیس مثبت بود . بررسی آماری بیانگر آن است که اختلافآماری معنی داری بین شیوع آلودگی در بافت های ماهیچه قلب و دیافراگم وجود ندارد( p>0.05)نتایج مطالعه حاضر نشان داد میزان آلودگی گوشت گاو در اصفهان به کیست ها سارکوسیستیس هومینیس بالاست و مصرف گوشت نیمه پزمی تواند منجر به سارکوسیستیس موردی در انسان شود
A survey was carried out to investigate the occurrence of Sarcocystis spp. and identification ofSarcocystis hominis slaughtered cattle's in Isfahan slaughterhouse. In all, the muscle tissue(cardiac and diaphragmatic muscles) of 768 samples from 384 cattle carcasses were examinedby microscopic method. Based on the microscopic examination the prevalence rate ofSarcocystis cysts in the cattle's were 62.8%. Based on the PCR method, 207 sample from 431infected samples (48.1%), were positive for Sarcocystis hominis. Not significant difference wasobserved between the prevalence in cardiac and diaphragmatic muscles (P>0.05). The resultsindicated that Sarcocytsis cysts in the Isfahan is consumption of under–cooked cattle meat mayresult in Sarcocytsis in humans.