جداسازی و ارزیابی فعالیت برخی از باکتریهای شاخص اکسید کننده آمونیاک، نیتریت و نیترات از مزارع پرورش ماهیان گرمابی در استان مازندران
محورهای موضوعی : پاتوبیولوژی مقایسه ایرضا صفری 1 , دکتر محمد رضا سعیدی اصل 2 , زهرا یعقوب زاده 3
1 - ندارد
2 - ندارد
3 - ندارد
کلید واژه: باکتریهای اکسید کننده آمونیاک, نیتریت و نیترات, مزارع
, 
, پرورش ماهیان گرمابی,
چکیده مقاله :
یکی از مشکلات عمده در پرورش ماهیان گرمابی، افزایش گازهای سمی نظیرآمونیاک، نیترات و نیترات بوده که افزایش گازهای فوق باعث بیماریهایمختلف در ماهی شده و تلفات بالایی را بدنبا ل خواهد داشت . هدف از انجاماین تحقیق ، جداسازی آن دسته از باکتریهای اکسید کننده آمونیاک ، نیتریت و نیترات می باشد که توانایی رشد در شرایط هوازی و بی هوازی و PH محدوده خنثی را دارند . پس از نمونه برداری از رسوب و آب و کشت آنها در محیطکشت نیتروزوموناس مدیوم و محیط کشت استنیر مدیوم بهینه شده و انکوباسیون در دمای 30-25 C به مدت 6-4 روز، میزان کدورت حاصله مورد ارزیابی قرار گرفته و کشت نهایی در محیطهای نیتروزوموناس مدیوم و استنیر مدیوم حاوی 15% آگار انجام و کلنی های رشد یافته شناسایی شدند برای ارزیابی میزان اکسیداسیون آمونیاک و نیترات ، مقیاسهای مختلف تجزیهآمونیاک، نیتریت و نیترات (ارلن آزمایشگاهی ، آکواریوم، ونیرو و استخر ) در زمانهای مختل ف مورد ارزیابی قرار گرفت . تاثیر PH,وجود یا عدم وجود هواده و غلظت سه فاکتور فوق بر روند اکسیداسیون نیز مورد آزمایش وبررسی قرار گرفت . نتایج آزمایشات نشان داد که باکتریهای اکسید کنندهآمونیاک، نیتریت و نیترات به نامهای سودوموناس آئروجینوز ،ا سودوموناساستوتزری, سودوموناس فلورسانس, سودوموناس سودوتوبرکلوزیس,نیتروزوموناس آئروپیه و نیترو باکتر وینوگرادسکی, نیتروزوکوکوس,نیتروکوکو ، سباسیلوس لیکنی فرمی ، سباسیلوس سوبتیلیس, آلکالی ژنز، اسینتو باکتر جدا شده که توانایی رشد درPH=7-8 و دمای 25 تا 30 را داشته و قادر به تبدیل نیترات به نیتریت و در نهایت نیتروژن بوده و فعالیتاین باکتریها در بود یا نبود سیستم هواده تغییر معنی داری نشان نمی دهد . باتوجه به توانایی باکتریهای جداشده ، می توان از آنها بعنوان باکتریهایپروبیونت، در کنار باکتریهای شرکت کننده در فرآیند نیتریفیکاسیون ودنیتریفیکاسیون در بسته های پروبیوتیک استفاده نمود.