بررسی فراوانی بیماری لمفادنیت پنیری وتعیین عوامل باکتریایی آن درگوسفندان ذبح شده درکشتارگاه صنعتی اصفهان
محورهای موضوعی : پاتوبیولوژی مقایسه ایامیر شاکریان 1 , سیدشهرام شکرفروش 2 , علی شریف زاده 3 , محمد کیوان منش 4
1 - ندارد
2 - ندارد
3 - ندارد
4 - ندارد
کلید واژه: لنفادنیت پنیری, گوسفند, کشتارگاه اصفهان,
چکیده مقاله :
در این بررسی لاشه ١٤٠٠ رأس گوسفند جهت تعیین میزان فراو انی بیماریلمفادنیت پنیری درطی ١٢ ماه،مورد بازرسی قرار گرفت .میزان فراوانی این بیماری برابر 3/85 درصد می باشد .آلودگی لاشه ها از نظر سن ، زیر ١ سال (2/08%) بین 2-1 سال (2/5 درصد) بین 3-2 سال (3/9 درصد) و 3 سال به بالا (7/09 درصد ) آلودگی را نشان دادند. همچنین میزان آلودگی درغده های لنفاوی در ١٤٠٠ لاشه عبارت بودند از :عقده لمفی پیش کتفی ٣٥ مورد (64/81 درصد) ،عقده لنفی پیش رانی ١٢ مورد (22/22 درصد) عقده لنفی مغابنی ٧ مورد (12/97 درصد)در عقده لنفی فوق پستانی آلودگی مشاهده نشد.برای تعیین عوامل باکتریائی ، ١٢٨ نمونه کشت میکروبی تهیه شد و ١٣٨مورد باکتری جدا گردیدکه باکتری های جدا شده عبارتند از :کورینه باکتریوم پسودوتوبرکلوزیس ٧٦ مورد (55/07) استافیلوکوکوس آرئوس ٣٨ مورد (27/53 درصد) پروتئوس ١٤ مورد (10/14 درصد) استرپتوکوکوس پیوژن ٦ مورد (4/34 درصد) پاستورلا مولتی سیدا ٢ مورد (1/44 درصد) میکروکوک ١ مورد ( 0/74 درصد) و بقیه باکتری ها در مجموع یک مورد (0/74 درصد) می باشد.