بهینه سازی فرآیند خشک کردن دانه سویا با استفاده از روش الگوریتم ژنتیک
محورهای موضوعی : مجله مهندسی زیست سامانه
کلید واژه: الگوریتم ژنتیک, سویا, خشک کردن, بهینه یابی, شاخص اسیدیته,
چکیده مقاله :
در این تحقیق فرآیند خشک کردن دانه سویا بر روی رقم DPS طبق روشهای استاندارد مورد بررسی قرار گرفت. جهت بررسی خواص خشک کردن و تاثیر عوامل مختلف آن، یک دستگاه خشک کن آزمایشگاهی طراحی ، و ساخته شد سپس پارامترهای خشک کردن شامل رطوبت اولیه سه سطح (21٪، 18، 16 بر مبنای خشک) دمای خشک کردن در سه سطح (50،65، 80 درجه سیلسیوس) و سرعت گردش هوا در سه سطح (6٪،1،5/1 متر بر ثانیه) بر روی میزان روغن و شاخص اسیدیته روغن ) بعنوان عامل مهم کیفی( مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که هر سه عامل مذکور تاثیر معنی داری بر روی میزان روغن و شاخص اسیدیته داشتند. همچنین در ادامه، با این ارزش گذاری که، هرچه فرآیند خشک کردن سریعتر و شاخص اسیدیته پائین تر باشد، مطلوبتر است، با استفاده از روش الگوریتم ژنتیک، فرآیند خشک کردن بهینه یابی گردید. نتایج نشان داد که، خشک کردن دانه ها با رطوبت اولیه 16٪ و دمای هوای 65 درجه سلسیوس و سرعت گردش هوا M/S 5/1 بهترین حالت ممکن می باشد، زیرا خشک کردن در بیشترین میزان روغن (20.5درصد) و بالاترین کیفیت (شاخص اسیدیته 28٪) صورت گرفته است
We study drying process of soybean seeds DPX variety, Based on standard method. To research on drying properties and their effective factors drying parameters includes initial moisture content in three levels (16,18 and 21% on drying basis) , drying temperature in three levels ( 50, 65 and 80 Celsius) and air velocity in three levels ( 0.6,1, 1.5 m/s) on the oil quantity and acidity index ( as key important quality factor) have been explored. Result promises us that all three mentioned factors have important impacts on oil quantity and acidity index. Assuming that less drying oil quantity and acidity index is significant satisfactory, the process of drying has been optimized by utilizing Genetic algorithm approach. Since we obtain the highest oil product (20.5%) and the highest quality ( 0.82 acidity index), The best optimized solution in drying process meets with 16% initial moisture and 65 C and 1.5 m/s velocity as well
_||_