ارزیابی شاخصهای انرژی در باغهای پسته استان قزوین با استفاده از تحلیل پوششی دادهها
محورهای موضوعی : مجله مهندسی زیست سامانه
کلید واژه: کارایی, تحلیل پوششی دادهها, باغهای پسته, شاخصهای انرژی,
چکیده مقاله :
هدف از انجام این تحقیق بررسی و محاسبه شاخص های انرژی در تولید محصول پسته در باغهای استان قزوین و تعیین میزان کارایی واحدها در استان قزوین بود. برای انجام این تحقیق پرسشنامه هایی تنظیم شد که بین باغداران منطقه توزیع شد و به صورت حضوری مصاحبه از باغداران به عمل آمد. در مجموع از 20 واحد تولید پسته داده برداری انجام گرفت. به منظور تعیین میزان کارایی باغهای پسته از روش تحلیل پوششی داده ها استفاده شد. نتایج این تحقیق نشان داد که بیشترین سهم مصرف انرژی برای تولید پسته در باغهای (DEA)16201 مگاژول انرژی به ازای هر هکتار برای / مورد مطالعه، مربوط به انرژی کود شیمیایی است به نحوی که 6 تولید این محصول مصرف شده است. بعد از کود شیمیایی بیشترین مصرف انرژی در باغهای پسته مربوط به 6/16201مگاژول انرژی به ازای هر هکتار مصرف شده است. نسبت انرژی برای تولید / انرژی آبیاری بود که72/10185 - مگاژول به دست / 0 کیلوگرم بر مگاژول و افزوده خالص انرژی 81 / 0، بهرهوری انرژی 026 / پسته 31 آمد. از 20 واحد باغ پسته مورد مطالعه در استان، 5 واحد کارا و 15 واحد دیگر ناکارا بودند. میانگین کارایی 0بود. / واحدهای ناکارا0/867
The aim of this study was to evaluate the energy index in the production of pistachio in the garden of Qazvin and determine the efficiency of the units in the province. For this study questionnaires were distributed set between farmers and in-person interviews were taken from the garden owners. A total of 20 units were taken pistachio production data. In order to determine the effectiveness of pistachio orchards of data envelopment analysis (DEA) was used. The results showed that the highest share of energy consumption for producing Energy fertilizer per hectare , AS DEFINED 6/16201 MJ of energy is consumed to produce the product. After fertilizer highest energy consumption in pistachio orchards irrigation energy that is consumed 72/10185 MJ energy per hectare. pistachio energy production 0/31 , energy efficiency 0/026 MJ /kg and increasing net energy of -29327/81 MJ , respectively. Pistachio orchards of 20 units of study in the province 5 of efficient and inefficient units were 15. Average performance inefficient units were 867 / 0.
_||_