تحلیل اثر انرژی و اکسرژی در یک خشک کن خورشیدی با هوای اجباری برای ورقه های نازک گوجه فرنگی
محورهای موضوعی : مجله مهندسی زیست سامانه
کلید واژه: انرژی, خشک کن خورشیدی, اکسرژی, ورقه نازک گوجه فرنگی,
چکیده مقاله :
در تحقیق حاضر تحلیل انرژی و اکسرژی محفظه خشک کن خورشیدی آزمایشگاهی با هوای اجباری برای ورقه های نازک گوجه فرنگی صورت گرفته است. خشک کردن در ضخامت های 5 میلیمتر و 7 میلیمتر و در دو سرعت 0.5 متر بر ثانیه و 1 متر بر ثانیه صورت پذیرفت.در شرایط آزمایش درجه حرارت محیط بین 22 درجه سلسیوس تا 36 درجه سلسیوس، رطوبت نسبی محیط بین 14 درصد تا 50 درصد و میزان تابش خورشیدی بین 150وات بر متر مربع تا 850 وات بر متر مربع متغییر بود.با استفاده از قوانین اول و دوم ترمودینامیک اثر متغیرهای خشک شدن روی مصرف انرژی، نسبت مصرف انرژی، اتلاف اکسرژی و بازده اکسرژی بررسی شد. نتایج نشان می دهد که سرعت بالاتر هوای عبوری و کاهش ضخامت، نسبت مصرف انرژی و تلفات اکسرژی سیستم را کاهش و میزان بازده اکسرژی، مصرف انرژی سیستم را افزایش می دهد
In this paper the energy and exergy analyses in chamber drying process of thin layer tomato in a forced solar drying was investigated. The experiments were carried out with two thickness 5mm and 7 mm and two airflow 0.5 m.s-1 and 1 m.s-1 . During the experimental process, Ambient Temperature between 22 ℃ and 36 ℃, air relative humidity between 14% and 50%, and solar radiation ranged from 150 w.m-2 to 850 w.m-2. The effects of drying variables on energy utilization, energy utilization ratio, exergy loss and exergy efficiencywere studied by applying the first law of thermodynamics. In addition, the results showed that both energy utilization rate and exergy loss efficiency of the drying chamber decreased with increasing drying mass flow rate and drying thickness while the exergetic efficiency and energy utilization of the drying chamber increased
_||_