مدل هاى ریاضی خشک کردن ذرت
محورهای موضوعی : مجله مهندسی زیست سامانه
کلید واژه: رطوبت, مدل ریاضی, ذرت, خشک کردن,
چکیده مقاله :
عباس شریفی نیا [1] خشک کردن مهمترین روش نگه دارى مواد کشاورزى بوده و یک عملیات حساس و با اهمیت در چرخه برداشت، نگه دارى و حمل و نقل آنهاست. در این فرآیند با استفاده از انرژى گرمایی، آب موجود در ماده تبخیر شده و یک ماده جامد، مایع و نیمه جامد به یک ماده جامد با میزان رطوبت کمتر تبدیل می شود. پارامترهاى دما و سرعت جابجایی هواى گرم عوامل اصلی مؤثر در فرایند خشک شدن ذرت محسوب می شود. در این پژوهش، آزمایش های خشک کردن در دماى 40، 50، 60 و 70 درجه سلسیوس و سرعت هواى 2 و 3 متر بر ثانیه انجام شد و تغییرات رطوبت ذرت در حین فرایند خشک کردن با مدل هاى ریاضی مختلف برازش داده شد. نتایج بدست آمده از برازش مدل هاى مورد آزمون در تمامی تیمارهاى آزمایش نشان می دهد که مدل لگاریتمی، برازش قابل قبولی با مقدار رطوبت در حین فرایند خشک شدن در تیمارهاى مختلف آزمایش دارند.[1]- کارشناسی ارشد گروه ماشین هاى کشاورزى، واحد تاکستان، دانشگاه آزاد اسلامی، تاکستان، ایراننویسنده مسؤول: abbassharifinia1982@gmail.com
Abbas Sharifinia 11- Master's degree, Department of Agricultural Machinery, Islamic Azad University, Takestan Branch, Takestan, Iran* Coresponding author: abbassharifinia1982@gmail.com Abstract Drying is the most important method of preserving agricultural materials and is a sensitive and important operation in the cycle of harvesting, storing and transporting them. In this process, by using heat energy, the water in the material is evaporated and a solid, liquid and semi-solid material turns into a solid material with less moisture. Temperature parameters and hot air movement speed are the main effective factors in corn drying process. In this research, drying experiments were conducted at temperatures of 40, 50, 60 and 70 degrees Celsius and air velocity of 2 and 3 meters per second, and the changes in corn moisture during the drying process were fitted with different mathematical models. The results obtained from fitting the tested models in all test treatments show that the logarithmic model has an acceptable fit with the amount of moisture during the drying process in different test treatments.
_||_