بررسی شاخص های انرژی برای تولید خیار در شهرستان بروجن
محورهای موضوعی : مجله مهندسی زیست سامانه
کلید واژه: خیار, بهره وری انرژی, بازده انرژی,
چکیده مقاله :
یکی از اهداف مهم کشاورزی پایدار افزایش راندمان مصرف انرژی با در نظر گرفتن مسایل زیست محیطی است.در این تحقیق مصرف انرژی برای تولید خیار در شهرستان بروجن مورد بررسی قرار گرفته است.داده های مرتبط با میزان مصرف نهاده ها و میزان محصول تولیدی در قالب پرسشنامه هایی و به صورت مصاحبه حضوری از چندین کشاورز محلی خیار به صورت تصادفی جمع آوری شد.نتایج نشان داد که میزان انرژی مصرفی در تولید خیار 290/7 گیگاژول در هکتار، انرژی تولیدی 48 گیگاژول در هکتار، نسبت انرژی تولیدی به مصرفی17٪ و بهره وری انرژی21٪ می باشد. از کل انرژی مصرفی، حدود 90 درصد آن از منابع انرژی تجدید پذیر و 10 درصد آن بصورت انرژی های تجدید ناپذیر بوده است.از مجموع انرژی ورودی محاسبه شده، انرژی مصرفی آبیاری با 56/83 درصد سهم از کل انرژی مصرفی در تولید خیار، بیشترین مصرف انرژی را به خود اختصاص داد.بذر و ماشین ها به ترتیب 001/. درصد و 22٪ درصد سهم از کل انرژی مصرفی ، کمترین مصرف را داشتند.
Energy efficiency is an important goal of sustainable agriculture. In the present study energy consumption in Cucumber cultivation in Borujen Township was investigated. Data related to amounts of inputs consumption and yield were collected from some local cucumber farms by using a face to face questionnaire based on random sampling method. The results showed that the amount of consumption energy in the production of cucumber is 290.7GJ.ha-1, energy production 48GJ.ha-1, output–input energy ratio 0.17, and energy productivity 0.21. Renewable and non-renewable energies were 90 and 10 percent of total input energy. Among the calculated total input energy, irrigation energy with 83.56% share of the total consumed energy has the highest energy consumption in the production of cucumber. Machinery and seed, respectively, with 0.001% and 0.22% share of total energy consumption, have the lowest consumption
_||_