اثر هشت هفته تمرین مقاومتی و مصرف چای سفید بر هورمون های لپتین و گرلین در زنان غیرفعال چاق
محورهای موضوعی : فیزیولوژی تمرین و آسیب های ورزشی
1 -
کلید واژه: لپتین, گرلین, چای سفید, زنان چاق,
چکیده مقاله :
افزايش جرم توده چربي بدن، كه در اثر عوامل محيطي و مساعد بودن زمينه ژنتيكي در فرد ايجاد ميشود را چاقي ميگويند. چاقي خطري براي سلامتي و زياني براي رفاه فردي و اجتماعي است كه اميد به زندگي را كاهش ميدهد (بوچارد، 2000؛ پارک.ک 2002). پاتوژنز ايجاد چاقي بسيار پيچيده است و مجموعهاي از عوامل در بروز آن دخالت دارند. اين عوامل شامل استعداد ژنتيكي، سن، جنس، عادتهاي غذايي، عوامل محيطي، فعاليتهاي بدني و ورزش، عوامل اجتماعي ـ رواني، اختلالات عملكرد غدد درونريز، ميزان لپتين سرم و غيره است (دیشمن و واشبورن،2004؛ بوچارد، 2000؛ نیمن،2003؛ لی مورا و ون دویلارد، 2004؛ بوآسیدا و همکاران، 2006).
لپتين هورموني پروتئيني است كه توسط سلولهاي بافت چربي، توليد و ترشح ميشود. در افراد چاق، سطح لپتين در سلولهاي بافت چربي و سرم خون افزايش مييابد. تجربههاي حيواني و انساني محدود نشان داده است كه درمان با لپتين سبب كاهش مصرف غذا، كاهش اشتها و كاهش چربي بدن ميشود. تاثير لپتين بر مغز باعث تنظيم اشتها، كنترل وزن و برخي فرآيندهاي متابوليك وابسته به آن ميشود. اختلال در عملكرد لپتين باعث افزايش وزن و توده چربي شده و فربهي را به دنبال دارد (بوآسیدا و همکاران، 2006). از سوي ديگر كاهش مصرف انرژي كه پي آمد كاهش فعاليتهاي بدني و تمرينات ورزشي است نيز نقش بسيار مهمي در بروز چاقي دارد (دیشمن و واشبورن،2004؛ بوچارد، 2000؛ نیمن،2003؛ لی مورا و ون دویلارد، 2004). چنين به نظر ميرسد كه دو عامل سطح لپتين سرم به واسطه تاثير بر اشتها و توانايي كاهش انرژي دريافتي و ميزان فعاليت بدني به واسطه توانايي افزايش انرژي مصرفي، نقش بسيار مهم و تعيين كنندهاي در كنترل وزن و توده چربي بدن داشته باشند.
هورمون گرلین اولین بار در سال 1999 از سلول های معده کشف شد. این هورمون یک لیگاند درون ریز برای هورمون رشد بوده و موجب تحریک هورمون رشد از غده هیپوفیز میشود. علاوه بر ان گرلین اشتها را تحریک میکند و با اثر بر روی هسته کمانی هیپوتالاموس ( منطقه ای که برای کنترل غذا شناخته میشود) مصرف غذا را افزایش میدهد. بنابرلین گرلین نقش مهمی برای حفظ ترشح هورمون رشد و هموستئاز انرژی در مهره داران ایفا میکند.(فرانک ادلمن-2012
Obesity is an increase in body fat mass, which is caused by environmental factors and favorable genetic background in an individual. Obesity is a health risk and a loss of individual and social well-being that gives hope to life (Bouchard, 2000; Park, K. 2002). The pathogenesis of obesity is very complex and has a set of factors that contribute to its occurrence. These factors include genetic predisposition, age, sex, dietary habits, environmental factors, physical activity and exercise, socio-psychological factors, endocrine dysfunction, serum leptin levels, etc. (Dishman and Washburn, 2004; Bouchard, 2000, 2000 and 3 Neem. 2004; Bouasida et al., 2006).
Leptin is a protein hormone that is produced by fat cells and is In obese individuals, leptin levels are elevated in fat cells and serum. Limited animal and human experience suggests that leptin reduces food intake and treats body fat. Leptin's effects on the brain regulate and control weight and some of the metabolic processes associated with it. Dysfunction of leptin causes weight and fat gain and leads to obesity (Boucida et al., 2006). On the other hand, low energy intake, which in turn leads to physical activity and exercise, also plays an important role in the development of obesity (Dishman and Washburn, 2004; Bouchard, 2000; Nieman, 2003; Limora and Douillard, 2004). It seems that two factors, serum leptin levels, play a very important and decisive role in weight control and body fat reduction by affecting appetite and the ability to reduce energy intake and physical activity to a significant extent.
The hormone ghrelin was first discovered in 1999 from stomach cells. It is an endocrine ligand for growth and stimulates growth from the pituitary gland. In addition, it suppresses appetite and increases food intake by acting on the arcuate nucleus of the hypothalamus (a region involved in the control of food intake). Therefore, ghrelin plays an important role in maintaining healthy growth and energy homeostasis in vertebrates. (Frank Edelman-2012)
Abedi, B., Poorfakhimi Abarghu, J., GHadami, A., Aminin Rarani, S. The Effects of Resistance Training and Green Tea Sulllementation on Lipid Profile and Insulin Resistance in Obese and Overweight Men. Complement Med J. 2017; 7(1): 1767-1776
• Ahmadi Hekmatikar, A.H., Ebrahimi, M. Substrate Oxidation Changes during Exercise after White tea Consumption in Obese Men. Sport Physiol. 2019; 11(43):141-150.
• Ahmadi Hekmatikar, A.H., Fasihiyan, M., Entesari, A. The effect of white tea on fat metabolisem: A brief overview of the availeble evidence. Razi J Med Sci. 2020; 27(5):62-75.
• Algul S, Ozdenk C, Ozcelik O. Variations in leptin, nesfatin-1 and irisin levels induced by aerobic exercise in young trained and untrained male subjects. Biol Sport 2017; 34:339.
• Amozadeh, H., Shabani, R., Nazari, M. The Effect of Aerobic Training and Green Tea Supplementation on Cardio Metabolic Risk Factors in Overweight and Obese Females: A Randomized Trial. Int J Endocrinol Metab. 2018; 16(4): e60738-e.
• Booth, A., Magnuson, A., Fouts, J., Foster, M. Adipose tissue, obesity and adiponectin: role in cancer promotion. Horm Mol Biol Clin Invest. 2015; 21(1): 57-74. #﷼ • Cho, S.I., Park, P.J., Shin, H.J., Kim, Y.K., Shin, D.W., Shin, E.S., and et al. Catechin suppresses expression of Kruppel-like factor 7 and increases expression and secretion of adiponectin protein in 3T3-L1 cells. Am J Physiol Endocrinol Metab 2007 Apr; 292(4):E1166-1172.
• Costill, D. L., Wilmore, J.H., Kenney, W.L. 2012. "Physiology of sport and exercise." Physiology of Sport and Exercise-9780736094092-66, 78.
• Dias, T.R., Carraget, D.F., Alves, M.G., Olivira, P.F., Silva, B.M., Chapter 3.42- White Tea. In: Nabavi, S.M., Silva, A.S. editors. Nonvitamin and Nonmineral Nutritional Supplement: Academic Press; 2019: 437-445.
• Elham Eftekhari, Ardeshir Zafari, Mandana Gholami. Physical activity, lipid profiles and leptin. The Journal of sports medicine and physical fitness, 2015, 56 (4), 465-469.
• Esteghamati A, Meysamie A, Khalilzadeh O, Rashidi A, Haghazali M, Asgari F, et al. Third national Surveillance of Risk Factors of NonCommunicable Diseases (SuRFNCD-2007) in Iran: methods and results on prevalence of diabetes, hypertension, obesity, central obesity, and dyslipidemia. BMC Public Health 2009; 9: 167.
• Gahreman, D., Wang, R., Boutcher, Y., Boutcher, S. Green tea intermittent sprinting exercise, and fat oxidation. J Nutr. 2015; 7(7):5646-5663.
• Ghadami, A., Abedi, B., Abarghoee, J.P., Rarani, S.A. The Combined Effect of Resistance Training and Green Tea Supplements on the Lipid Profile and Anthropometric Indices of Overweight and Obese Males. Zahedan J Res Med Sci. 2018; 20(7).
• Ghasemi, E., Afzalpour, M.E., Zarban, A. Effect of a 10 week high intensity interval training supplementation with green tea on lipid profiles and body composition in overweight women. Journal of Birjand Univ Med Sci. 2016; 23(3): 198-210.
• Gholami, M., Sabaghian-Rad, L., Eftekhari, E., Zafari, A. The effect of aerobic training with or without calorie restriction on lipid profile in adult obese femalesDaneshvar Medicine, 2012, 20 (4), 27-34. ﷼﷼