تعیین مؤلفههای مؤثر بر دستیابی به مزیت رقابتی پایدار از طریق هوشمندی کسب و کار
محورهای موضوعی : مدیریت کسب و کارحسینعلی رضائی منش 1 , علی رضاییان 2 , علیرضا امیرکبیری 3 , حمیدرضا فرتوک زاده 4
1 - گروه مدیریت دولتی، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
2 - گروه مدیریت دولتی، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران
3 - گروه مدیریت دولتی، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
4 - گروه مدیریت، دانشکده مدیریت و مهندسی صنایع، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، تهران، ایران
کلید واژه: هوشمندی کسب و کار, مزیت رقابتی پایدار, منابع استراتژیک, شرکت پالایش نفت تهران,
چکیده مقاله :
هدف از انجام این پژوهش تعیین مؤلفههای دستیابی به مزیت رقابتی پایدار از طریق هوشمندی کسب و کار می باشد. روش انجام این پژوهش به صورت کیفی و روش گردآوری اطلاعات از طریق مطالعات کتابخانهای و مصاحبه از بین خبرگان هوشمندی کسب و کار و ابزار گردآوری اطلاعات مصاحبه نیمه ساختار یافته و اکتشافی میباشد. روش نمونهگیری به صورت هدفمند و از بین 14 نفر از کارشناسان، خبرگان و مدیران مرتبط با موضوع پژوهش در شرکت پالایش نفت تهران انتخاب شده اند. از روش دلقی فازی برای تجزیه و تحلیل دادها استفاده شده است. در این مقاله عوامل و مؤلفههای مؤثر بر دستیابی به مزیت رقابتی پایدار از طریق هوشمندی کسب و کار در قالب مدل مفهومی پژوهش تدوین شده است. مهمترین محدودیتی که در شناسایی هرچه بیشتر متغیرهایی که میتواند، در شکلگیری مزیت رقابتی با توجه به هوشمندی کسب و کار کمک شایانی به این تحقیق کند، به عدم کفایت مطالعات انجام گرفته در شکلگیری مزیت رقابتی با توجه به هوشمندی کسب و کار برمیگردد.
The purpose of this study is to determine the components of achieving sustainable competitive advantage through business intelligence. The method of this research is qualitative and the method of data collection is through library studies and interviews among business intelligence experts and interview data collection tools are semi-structured and exploratory. The sampling method was purposeful and selected from 14 experts, experts and managers related to the research topic in Tehran Oil Refining Company. Fuzzy clustering method has been used for data analysis. In this paper, the factors and components affecting the achievement of sustainable competitive advantage through business intelligence in the form of a conceptual model of research have been developed. The most important limitation in identifying as many variables as can help in the formation of competitive advantage with respect to business intelligence is the inadequacy of studies conducted in the formation of competitive advantage with respect to business intelligenc
_||_