بررسی اثرات ضدباکتریایی عصاره هیدروالکلی گیاه آقطی برروی عامل گموز مرکبات (Phytophthora nico tianae)
محورهای موضوعی : بیوتکنولوژی و میکروبیولوژی کاربردی
کلید واژه: انتشار دیسک, عصاره, برگ اقطی, گموز مرکبات,
چکیده مقاله :
در قرن اخیر شناسایی گیاهان دارویی و بومی با خواص مختلف که در بهبود سلامتی جامعه بشری موثر باشد بسیار موردتوجه متخصصان سازمان جهانی بهداشت قرار گرفته است. گیاه آقطی از گونه های ارزشمند دارویی می باشد که در شمالایران رویش فراوان دارد. در این تحقیق اندام های مختلف گیاه شامل برگ.گل.ساقه.میوه نارس و میوه رسیده از رویشگاهطبیعی واقع در روستای شکتا در ارتفاع 23 متری از سطح دریا اطراف شهرستان ساری جمع آوری گردیده و به منظوربررسی اثرات ضد باکتریایی، از پودر خشک اندام های گیاه عصاره اتانولی تهیه گردید. در این پژوهش اثرات جانبی عصارهبرگ اقطی برعامل گموز مرکبات بررسی شده است. بدین منظور عامل گموزمرکبات به روش انتشار دیسک در معرضغلظت های مختلف عصاره برگ اقطی قرار گرفتند. باتوجه به فرضیه پژوهش حاضر اثبات شد که عصاره این گیاه می تواندعلیه عامل گموزمرکبات اثرات ممانعت کننده ای دارد.
Medicinal herbs are useful in improving human life.Sambacus plants has medicinal value.The arial parts ofplants collected from Sari.(north of iran).The antibacterial activity of ethanolic extract of sambacus research thisstudy.this research by disc diffusion,The concentration of ethanol extract of sambacus on Phytophthora nicotianae.The results show that ethanol extract of sambacus useful on plant diseases espesially citrus varites.(Gomuse)
_||_