تأثیر پراکندگی بر تجزیهی میکروبی ته مانده ی برج تقطیر در خلأء در محیط کشت آبی
محورهای موضوعی : بیوتکنولوژی و میکروبیولوژی کاربردی
کلید واژه: ته مانده ی برج تقطیر در خلأ, پراکندگی مکانیکی, رشد میکروبی, فرمانتور حبابدار,
چکیده مقاله :
به دلیل افزایش نیاز به برش های سبک نفتی، تبدیل برش های با وزن مولکولی بالا نظیر ته پسمانده برج تقطیر در خلاء به محصولات با ارزش توجه زیادی را به خودجلب کرده است ته مانده برج تقطیردرخلاء شامل ترکیبات با جرم مولکولی بالا هستند، که احتمالاً به دلیل حلالیت کمشان در آب و انرژی های رزونانسی بالای ساختارهایشان، به کندی و با بازدهی کم تجزیه می شوند. پراکندگی می تواند به عنوان روشی برای کاهش محدودیت های انتقال جرم با افزایش سطح تماس بین این ترکیبات ومیکروارگانیسم ها به کاررود. در مطالع حاضر تاثیرافزایش سطح تماس ته مانده ی برج تقطیر در خلأ در محیط کشت آبی به وسیله ی پراکندگی مکانیکی، روی رشدمیکروبی در فرمانتور حباب دار بررسی شد. به این منظور، از یک مخلوط میکروبی بومی با قابلیت مصرف ته مانده ی برج تقطیر در خلأ به عنوان تنها منبع کربن استفاده شد. بر اساس نتایج این تحقیق، با افزایش زمان هموژناسیون، مقدار کمتری از ته مانده ی برج تقطیر در خلأ در محیط کشت آبی حل می شود، و اندازه ی ذرات آن افزایش پیدا می یابد. به منظور سنجش اثر هموژناسیون بر رشد میکروبی از اندازه گیری غلظت پروتئین در طول فرمانتاسیون استفاده شد. با توجه به نتایج حاصل، هموژناسیون تأثیر معناداری روی افزایش رشد میکروبی نداشت.
High value low molecular weight petroleum product has increased attraction for degradation of heavy petroleum products such as vacuum residue (VR) to produce lower molecular weight products.Vacuum residues consisted of high molecular weight compounds and are degraded slowly and with low efficiency probably because of their low aqueous solubility and the high resonance energies oftheir structures. Dispersionmay cause to decrease mass transfer limitation due to the increasing surface area contact betweenthese compounds and microorganisms. In this study, the effect of increasing surface area of vacuum residue in aqueous mediumby mechanical dispersion on bacterialgrowthin bubble column fermentor was investigated. A native microbial consortium with consumption capability of the vacuum residue as sole carbon source was used.It was shown that increasing homogenization time adversely affected dissolving VR in aqueous medium and the particle size are increased. To study the effect of homogenization on microbial growth, protein content was measured during fermentation. Our results show, homogenization has not affected significantly on microbial growth.
_||_