بررسی تاثیرات آپوپتوزی عصارهی سیتوپلاسمی ساکارومایسس سرویزیه بر رده سلولی MCF-7
محورهای موضوعی : فصلنامه زیست شناسی جانوری
احمدرضا غلامیان
1
(گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه فردوسی، مشهد، ایران)
محمد حیدرپور
2
(گروه آموزشی علوم درمانگاهی ، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه فردوسی، مشهد، ایران)
هادی محب علیان
3
(گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه فردوسی، مشهد، ایران)
کلید واژه: سرطان سینه, ساکارومایسس سرویزیه, فلوسایتومتری, سنجش MTT,
چکیده مقاله :
اگر چه مطالعات بسیاری در مورد اثرات ضد سرطانی عصاره های گیاهی انجام شده اما مطالعات در خصوص اثرات ضدسرطانی عصاره های قارچی بسیار محدود است. هدف از این مطالعه بررسی اثرات آپوپتوزی عصارهی سیتوپلاسمی قارچ ساکارومایسس سرویزیه (Saccharomyces cerevisiae) بر رده سلولیMCF-7 میباشد. طی این تحقیق تجربی آزمایشگاهی سلولهای سرطانی سینه رده MCF-7 با غلظتهای 500، 1000 و 2000 میکروگرم/ میلی لیتیر عصارهی مخمر ساکارومایسس سرویزیه به مدت 24، 48 و 72 ساعت تیمار شدند. زنده مانی سلولها با استفاده از سنجش MTT و آپوپتوز سلولی توسط فلوسایتومتری بررسی شد. داده ها با استفاده آزمون آماری آنالیز واریانس یک طرفه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج حاصل از تست MTT بیانگر آن بود که با افزایش مدت تیمار و غلظت عصاره درصد زندهمانی سلولها کاهش پیدا کرد به طوری که در غلظت 2000 و زمان 72 ساعت کمترین درصد زندهمانی سلولها مشاهده شد. نتایج فلوسایتومتری تایید کننده مرگ سلولی ناشی از آپوپتوز در سلولهای سرطانی بود. نتایج حاصل از این تحقیق نشانگر اثرات سیتوکسیک عصارهی مخمر ساکارومایسس سرویزیه بر سلولهای سرطانی پستان بود. همچنین بررسی فلوسایتومتری بیانگر آن بود که اثرات سیتوتوکسیک حاصل از القای آپوپتوز در سلولهای سرطانی بود.
Although many studies have been conducted on the anticancer effects of plant extracts, few studies have been done on the anticancer effects of fungal extracts. The aim of this study was to investigate the apoptotic effects of Saccharomyces cerevisiae cytoplasmic extract on MCF-7 cell line. In this experimental laboratory study, MCF-7 breast cancer cells were treated with 500, 1000, and 2000 µg/mL of Saccharomyces cerevisiae extract for 24, 48, and 72 hours. Cell viability was assessed using MTT assay and cellular apoptosis was determine using flow cytometry. The data were analyzed using one-way analysis of variance. The results of the MTT test showed the percentage of cell viability decreased corresponding to an increase in the concentration and the treatment duration of the extract such that the lowest percentage of cell viability was observed at a concentration of 2000 and a duration of 72 hours. The flow cytometry results confirmed apoptotic cell death in cancer cells. The results of this study indicate the cytotoxic effects of Saccharomyces cerevisiae extract on breast cancer cells. The flow cytometry results confirmed that the cytotoxic effects were due to the induction of apoptosis in cancer cells.
_||_