اثر کاربرد کلرید کلسیم و اسانس آویشن بر برخی صفات پس از برداشت میوه توت فرنگی
محورهای موضوعی : بوم شناسی گیاهان زراعیمعصومه جنتی 1 , وحید عبدوسی 2 , مسعود مشهدی اکبر بوجار 3
1 -
2 -
3 -
کلید واژه: اسانس گیاهی, آویشنباغی, آویشنکوهی, پلی فنلاکسیداز, عمر پس از برداشت گلوتاتیون ردوکتاز,
چکیده مقاله :
توت فرنگی میوه مورد پسند مشتری در سراسر دنیاست و عوامل مختلفی سبب از بین رفتن زود هنگام و کاهش عمر انباری آن می گردد. در این پژوهش اثر غلظت های 0، 100، 200 و 300 میکرولیتر بر لیتر اسانس آویشن باغی و کوهی و نیز محلول کلریدکلسیم بر برخی خصوصیات پس از برداشت میوه توت فرنگی بررسی شد. صفات مورد ارزیابی شامل میزان مواد جامد محلول، آسکوربیک اسید، آنتوسیانین، قندهای محلول و فعالیت آنزیم پلی فنول اکسیداز و آنزیم گلوتاتیون ردوکتاز مورد بررسی قرار گرفت. غلظت 300 میکرولیتر بر لیتر آویشن باغی نسبت به سایر تیمارهای آزمایش، برمیزان مواد جامد محلول، آسکوربیک اسید، میزان آنتوسیانین و مقدار قندهای محلول اثرات معنی داری در سطح 5% داشته و غلظت 200 میکرولیتر بر لیتر آویشن کوهی نسبت به سایر تیمارها میزان فعالیت آنزیم پلی فنول اکسیداز را کاهش داده و میزان فعالیت آنزیم گلوتاتیون ردوکتاز را افزایش داد و اثر معنی داری در سطح 5% داشت. غلظت 300 میکرولیتر بر لیتر آویشن باغی در مقایسه با سایر غلظت ها صفات مورد اندازه گیری را بیشتر بهبود بخشید و ازآنجایی که اسانس های گیاهی به دلیل دارابودن مواد مؤثره مختلف و خاصیت ضدقارچی خود موجب کاهش فساد و افزایش عمر انباری محصول توت فرنگی می گردد، در نتیجه می تواند ماندگاری میوه ها را نسبت به میوه های شاهد افزایش دهد.
Strawberry fruit is popular with customers all over the world, and many factors causing the less of the early and reduce its storage life. In this study, the effect of the concentrations 0- 100- 200- 300 µl/l of T. vulgaris and T. kotschyanus and CaCl2 solution concentrations 0- 100- 200- 300 mg/L was tested on some characteristics of postharvest strawberry fruit. Traits include the amount of TSS, ascorbic acid, anthocyanin, soluble sugars, activity of PPO and GR enzyme. The results showed that 300µl/L of T. vulgaris compared to other treatments of TSS, ascorbic acid, anthocyanin, soluble sugars have significant effects on the level of 5%, and concentration of 200 µl/l T. kotschyanus compared to the other treatments reduced activity of PPO enzyme and increased of activity of GR enzyme and had a significant effect on the level of 5%. Concentration of 300 µl/l T. vulgaris compared with the other concentrations improve the traits measured. Since different active ingredients and essential oils due to its antifungal properties to reduce corruption and increase the storage life of the strawberry crop. The result can increase the shelf life of fruits compared to control fruits.
_||_