استخراج و شناسایی ترکیبات عرق و اسانس گیاه lavandula angustifolia
محورهای موضوعی : کاربرد شیمی در محیط زیست
کلید واژه: اسانس, اسطوخودوس, کامفور,
چکیده مقاله :
در این تحقیق قسمت هایی از سر شاخه های گل دار گیاه اسطوخودوس از ناحیه تازه کند خسروشهر جمع آوری شد. اسانس روغنی توسط تقطیر با بخار آب استخراج و در جریان هوا خشک شد. این ترکیب توسط دستگاه GC/MSمورد آنالیز و شناسایی قرارگرفت. چهار نوع مختلف از اسانس روغنی را مورد مطالعه قرار دادیم: اولین ترکیب اصلی بدست آمده از اسانس کامل گیاه کامفور، بورنئول، 1.8 سینئول می باشد. دومین ترکیب اصلی بدست آمده از اسانس ساقه گیاه پی زایلن، دوکاسان می باشد. سومین ترکیب اصلی بدست آمده از عرق کامل گیاه کامفور، ایزوبورنئول می باشد. چهارمین ترکیب اصلی بدست آمده از پس مانده اتانول گیاه 1.8 سینئول، آنده دکانوئیک اسید می باشد.
The arial parts of Lavandula angustifolia were collected from Tazekand of Khosroshahr Essential oils were prepared by hydro distillation of air-dried plants and analyzed by GC/MS method Four different kind of essential oil were studied The dominant constituents of first were: 1.8 cineole, Camphor, Borneol The dominant constituents of second one were p-xylene, Docosane The dominant constituents of third type were camphor, Iso – Borneol The dominant constituents of fourth kind were 1.8 cineole, unde decanoic acid
_||_