مطالعه ساختار و تاثیرپذیری ترکیب آسپارژین در حلال با استفاده از روشهای مکانیک کوانتوم
محورهای موضوعی : کاربرد شیمی در محیط زیست
کلید واژه: نظریه تابعی دانسیته, ترکیب آسپارژین, اثرات حلال, گاف انرژی,
چکیده مقاله :
عصاره ریزوم شیرین بیان دارای مقادیری گلوکز، ساکارز، آسپارژین، مواد آلبومیدی، رزین و اسانس است. آسپاراژین موجود در شیرین بیان نوعی اسید آمینه غیرضروری است که برای حفظ تعادل در دستگاه اعصاب مرکزی ضروری میباشد. هدف از این مقاله بررسی پارامترهای ساختاری، گاف انرژی، HOMO-LUMO، الکترون دوستی، پتانسیل شیمیایی، طول پیوند، سختی، نرمی، قطبش پذیری و ممان دوقطبی ترکیب آسپارژین در فاز گازی و نیز درحلال های استونیتریل، DMSO و آب می باشد.محاسبات با استفاده از نظریه تابعی دانسیته با روش B3LYP و با مجموعه پایه 6- 311G+(d,p) انجام شده اند. مطابق محاسبات انجام شده،گاف انرژی ترکیب آسپارژین در فاز گازی بیش تر از این مقدار در حضور حلال می باشد. حضور حلال در آسپارژین باعث کاهش سختی شیمیایی شد که این کاهش در مورد حلال آب نسبت به حلال های دیگر بیش تر است. نرمی این ترکیب در فاز گازی کم ترین مقدار است و با حضور حلال ها افزایش پیدا می کند که بیش ترین افزایش در حلال آب مشاهده شد. الکترون دوستی ترکیب در حضور حلال های آب و DMSO و استونیتریل بیش تر از الکترون دوستی ترکیب آسپارژین در فاز گازی است. همچنین بررسی پارامتر پتانسیل شیمیایی نشان می دهد که واکنش پذیری بیش تر ترکیب در حضور حلال آب به علت کم تر بودن پتانسیل شیمیایی آن میباشد
The licorice rhizome extract contains glucose, sucrose, asparagine, albumin, resin and essential oils. Asparagine is a type of unnecessary amino acid that is essential for maintaining balance in the central nervous system. The purpose of this paper is to investigate the structural parameters, energy band gap, HOMO-LUMO, electron friendliness, chemical potential, bond length, hardness, softness, polarity and bipolar momentum of the asparagine compound in gaseous phase as well as in acetonitrile, DMSO and water solutions.The calculations were performed using density functional theory with B3LYP method with base set 316G + (d, p).According to calculations The energy of the asparagine compound in the gaseous phase is greater than the solubility The presence of solvent in asparagine reduced the chemical hardness This decrease in water solvent is more than other solvents .The electron-friendliness of the water-soluble mixture of DMSO and acetonitrile is greater than that of the gas-phase compound of asparagine. Chemical potential analysis shows Reactivity with water solvent is higher than other solvents.
_||_