استخراج روغن کنجد بهوسیله سیال فوق بحرانی دی اکسید کربن
محورهای موضوعی : کاربرد شیمی در محیط زیست
کلید واژه: دی اکسید کربن, کلسترول, سیال فوق بحرانی,
چکیده مقاله :
تکنیک جداسازی توسط گازهای فوق بحرانی کاربرد مؤثر و وسیعی در صنایع غذائی پیدا کرده است به طوری که در حال حاضرچندین شرکت بزرگ روش های جداسازی فوق بحرانی را در مورد تصفیه و تولید مواد غذائی به کار می بندند. این رشته ازصنایع غذائی در کشور آلمان پیشرفت قابل ملاحظه ای نموده است. به عنوان مثال، استخراج مواد کافینی از قهوه و مواد گیاهی وچای استخراج نیکوتن از تنباکو به وسیله گاز دی اکسید کربن تحت شرایط فوق بحرانی انجام می شود. هم چنین در سال های اخیر، غذاهای حاوی کلسترول مشکلات زیادی را از نظر سلامتی برای انسان به وجود آورده اند. کلسترول به راحتی در دی اکسید کربن فوق بحرانی محلول است و این موضوع نوید بخش جداسازی کلسترول از مواد غذائی با منشاء حیوانی می باشد.
Separation techniques , effective use of supercritical gases in the food industry has become so large several large companies already in supercritical separation methods employ purification and food production . The fields of the food industry in Germany has made considerable progress . For example, the extraction of the coffee and herbal tea Kafyny chewing tobacco extract using carbon dioxide under supercritical conditions is performed . In recent years , foods containing cholesterol have created many problems for human health . Cholesterol is easily soluble in supercritical carbon dioxide , and this promise is the separation of cholesterol from foods of animal origin .
_||_