بررسی ترکیبات شیمیایی عصاره گیاه دارویی سرخارگل در روشهای مختلف خشک کردن به روش HPLC
محورهای موضوعی : کاربرد شیمی در محیط زیست
کلید واژه: HPLC, سرخارگل, فنل کل, آلکامیدها, کافییک اسید,
چکیده مقاله :
cm 5/3 سرخارگل گیاهی علفی و چند ساله متعلق به تیره گل ستاره بوده و منشا آن شمال آمریکا گزارش شده است. سرخارگل دارای خواص آنتی ویروس ، ضد باکتری و ضد قارچ می باشد. در این مطالعه اندام هوائی سرخارگل با استفاده از شش روش مختلف خشک کردن شامل سایه، گل خانه، آفتاب و خشک کن کابینتی صنعتی با دماهای 50، 60 و 80 درجه سلسیوس خشک گردید. مواد موثره با روش اولتراسونیک با امواج مافوق صوت استخراج گردیده و مقادیر مشتقات کافییک اسید ، آلکامیدها (8 و9) با استفاده از دستگاه کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا و مقدار ترکیبات فنل کل گیاه با دستگاه اسپکتروفتومتری تعیین مقدار شدند. نتایج نشان داد که نمونه های خشک شده در گل خانه با پوشش پلاستیکی دارای بیش ترین مقادیر کلروژنیک اسید (18/3 میلی گرم برگرم در ماده خشک)، اکیناکوزید (29/ 4 میلی گرم بر گرم در ماده خشک)، سیناریک اسید (55/1 میلی گرم بر گرم در ماده خشک) و فنل کل (363 میلی گرم بر گرم در ماده خشک) می باشند. هم چنین نمونه های خشک شده در سایه دارای بالاترین مقادیر کافتاریک اسید (8/25 میلی گرم بر گرم در ماده خشک)، شیکوریک اسید (57/36 میلی گرم بر گرم در ماده خشک) و آلکامیدها (1/361 میکروگرم برگرم در ماده خشک( می باشند. به طور کلی با توجه به نتایج این تحقیق می توان اظهار نمود که خشک کردن با استفاده از گل خانه با پوشش پلاستیکی و خشک کردن در سایه برای به دست آوردن بالاترین مقدار ترکیبات مواد موثره در سرخارگل مناسب می باشد.
Echinaceaepurpurea (L.)Moench , perennial herbaceous plant belonging to Asteraceae family , native of North America . Echinacea anti- fungal , anti- bacterial and anti-viral effects. In this study, aerial part of Echinacea dried using six different methods including shade-drying, sun-drying, greenhouse-drying and drying shield drier industrial at 50 , 60 and 80 ° C. Active ingredients of samples by using ultrasound bath were extracted, and the values of Caffeic acid derivatives , Alkamides ( 8 and 9 ) using high performance liquid chromatography ( HPLC) , and Total phenol content were determined with a spectrophotometer. The results showed that the samples were dried in a greenhouse highest amounts of Chlorogenic acid (3.18mg/g.dw), Echinacoside (4.29mg/g.dw), Cynaric acid (1.55mg/g.dw) and total phenol content (363 mg / g.dw) . The highest values of samples dried in the shade Caftaric acid (25.8 mg / g.dw), Cichoric acid (36.57 mg / g.dw) and Alkamides (361.1 μg / g.dw ). Finally the results showe that the use of greenhouses drying and drying in the shade is the best methods for drying in Echinacea purpurea.
_||_