بررسی مواد تلف شده در روش های عصاره گیری مختلف مدرن و سنتی گیاه Origanum vulgare L*
محورهای موضوعی : کاربرد شیمی در محیط زیست
کلید واژه: اسانس, GC/MS, عصاره, نعناعیان, مرزن جوش,
چکیده مقاله :
Origanum Vulgare Lجزء مهمترین گونههای مرزن جوش متعلق به خانوادهی نعناعیان میباشد. گونه ی ذکر شده از مناطق حفاظت شده ی ارسباران- کوههای آینالو جمع آوری شد. اسانس این گیاه به روش تقطیر با آب داغ با استفاده از دستگاه کلونجر بدست آمده، بعد از مدتی نگهداری در فریزر توسط سدیم سولفات بی آب رطوبت زدایی و با GC/MSمورد تجزیه و شناسایی قرار گرفت. همینطور، عرق سنتی این گیاه با روش تقطیر تهیه شده و با کلروفرم استخراج گردید، و بعد از رطوبت زدایی به وسیله GC/MSمورد تحلیل و شناسایی قرار گرفت. از طرف دیگر عصاره های آبی و آلی به وسیله سوکسله تهیه شد، سپس عصاره های بدست آمده به وسیلهی روتاری حلال زدایی گردیده و جهت شناسایی ماده های از دست رفته به GC/MS تزریق شدند. گروههای مختلفی اعم از فلاونوئیدها، کاربورها، آلدئیدها، کتون ها، ترپنوئیدها و سایر ترکیبات فعال بیولوژیکی شناسایی شدند.
Origanum Vulgare L.is an important species of the genus Origanumwhich is belong to the family of Lamiaceae (Labiatae). Mentioned species was collected from Arasbaran protected areas- Ainaloo mountain. Essential oils were obtained from this plant by the method of direct hot water distilation in a Clevenger, The collected essential oils were kept in refrigerator and was dried over anhydrous sodium sulfate and analized by GC/MS. Also, traditional distilates was prepared by direct distilation. Organic compounds were extracted by chloroform, were dried and analyzed by the gas chromatography/mass spectrometry (GC-MS). By the way aquatic and organic extracts were afforded by soxlet, then extracts were subjected to rotary and for investigation about lost substances were injected to GC/MS. Various groups including flavonoids, Carbures, Aldehydes, Ketones, Terpenoids and other bioactive compounds recognised.
_||_