استفاده از گرافیت جهت بررسی وجود هیدروکربنهای آروماتیک در ربهای گوجهفرنگی بستهبندی شده
محورهای موضوعی : کاربرد شیمی در محیط زیست
کلید واژه: هیدروکربنهای آروماتیک, کنسرو رب گوجهفرنگی, روش کروماتوگرافی گازی, مواد نگهدارنده,
چکیده مقاله :
مساله تامین غذای سالم، مهم ترین چالش قرن حاضر محسوب میشود. کنسرو رب گوجهفرنگی نیز با توجه به دارا بودن جایگاه دایمی در سبد مصرف خانوار ایرانی، همواره مورد توجه بوده است. در این مطالعه امکان حضور مواد سمی همانند بنزن، تولوئن و زایلن که جزو هیدروکربنهای آروماتیک میباشد، در ربهای گوجهفرنگی کنسرو شده تولید داخل مورد مطالعه قرار گرفت. بررسی محققان نشان داده است حضور این مواد در داخل مواد غذایی میتواند اثرات بسیار سوئی برروی سلامتی مصرفکنندگان باقی بگذارد. به همین منظور تعدادی از این محصولات از بازار خریداری و با استفاده از روش کروماتوگرافی گازی، مواد تشکیل دهنده آنها با استفاده از ایده جدید بکارگیری گرافیت، مورد بررسی قرار گرفت. نتایج این مطالعه وجود این مواد در تعداد قابل توجهی از نمونه محصولات رب موجود در بازار را نشان داد که بایستی مورد توجه نهادهای مسئول قرار گیرد. البته محصولات سالم و فاقد مواد سمی آروماتیک نیز شناسایی شدند که در مقایسه با تعداد نمونههای آلوده قابل توجه نمیباشد.
Provision of safe food is the most important challenge of the present century. Medical expenses arising from the consumption of contaminated food that is imposed on society in the long term, could be very significant Thus, continuous monitoring of health food products has been the focus of attention of governments and regulatory agencies. In this study the possible presence of toxic substances such as benzene, toluene and Xylene which is part of aromatic hydrocarbons, in paste locally produced canned tomato were studied. For this purpose, purchased the products from the market and using gas chromatography, were analyzed their ingredients. The results of this study confirm the presence of these substances in a significant number of samples of paste products on the market revealed. of course, healthy and non-toxic aromatic products were also determined in infected samples is not significant.
_||_