شناسایی ترکیبات فنلی عصاره برگ گردو (Juglans Regia L. ) موجود در اسپری ژوگلون به کمک کروماتوگرافی مایع با عملکرد بالاHPLC و اندازهگیری قدرت آنتیاکسیدانی، ضد قارچی و ضد میکروبی آن
محورهای موضوعی : کاربرد شیمی در محیط زیست
کلید واژه: HPLC, برگ گردو, آنتیاکسیدانی, ژوگلون, عفونت قارچی, ﮔﻮﻧﻪﻫﺎی ﮐﺎﻧﺪﯾﺪا, ﻋﺼﺎره آﺑﯽ و اتانوﻟﯽ,
چکیده مقاله :
برگ گردو حاوی تانن ها، فلاونوئیدها، ویتامین ها، اسیدهای گیاهی، مواد نفتوکینونی و ژوگلون (hydroxy-1,4-naphthoquinone 5-) می باشد. ﻫﺪف از اﻧﺠﺎم اﯾﻦ ﺗﺤﻘﯿﻖ ﺑﺮرﺳﯽ ﻋﻮاﻣﻞ ﺗﺄﺛﯿﺮﮔﺬار ﻋﺼﺎره ﻫﺎی آﺑﯽ و اتانولی ﺑﺮگ ﮔﺮدو ﺑﺮ روی ﮔﻮﻧﻪ ﻫﺎی ﻣﺨﺘﻠﻒ ﮐﺎﻧﺪﯾﺪا و هم چنین اثر آنتی باکتریال آن بر روی پروپیونی باکتریوم آکنه در شرایط آزمایشگاهی، به منظور استفاده عصاره در اسپری، برای درمان قارچ پوستی بود. به این صورت که ﺑﺎ اﺳﺘﻔﺎده از روش رﻗﯿﻖ ﺳﺎزی در ﻣﺤﯿﻂ ﻣﺎﯾﻊ (Broth Microdilution)، اﺛﺮات ﺿﺪ ﻗﺎرﭼﯽ ﻋﺼﺎره ﻫﺎی آﺑﯽ و اتانولی ﺑﺮگ ﮔﺮدو ﺑﺮ ﺿﺪ ﭼﻬﺎر ﮔﻮﻧـﻪ ﮐﺎﻧﺪﯾﺪاﺋﯽ (ﮐﺎﻧﺪﯾﺪا آﻟﺒﯿﮑﻨﺲ، ﮐﺎﻧﺪﯾﺪا ﮔﻼﺑﺮاﺗﺎ، ﮐﺎﻧﺪﯾﺪا ﺗﺮوﭘﯿﮑﺎﻟﯿﺲ و ﮐﺎﻧﺪﯾﺪا ﮐﺮوزﺋﯽ) ﻣﻮرد آزﻣﺎﯾﺶ ﻗﺮار ﮔﺮﻓﺖ. ﮔﻮﻧﻪ ﻫﺎی ﻗﺎرﭼﯽ ﻣﻮرد آزﻣﺎﯾﺶ، در ﻣﺠﺎورت ﺑﺎ ﻏﻠﻈﺖ ﻫﺎی ﻣﺨﺘﻠﻒ از اﯾﻦ ﺗﺮﮐﯿﺒﺎت ﻗﺮار داده ﺷﺪﻧﺪ و ﺣﺪاﻗﻞ ﻏﻠﻈﺖ ﻣﻬﺎرﮐﻨﻨﺪﮔﯽ از رﺷﺪ (MIC) و ﻣﺘﻌﺎﻗﺐ آن ﺣﺪاﻗﻞ ﻏﻠﻈﺖ ﮐﺸﻨﺪﮔﯽ (MFC) ﻫﺮ ﯾﮏ از ﻋﺼﺎره ﻫﺎ ﺑﺮای ﻗﺎرچ ﻫﺎی ﻣﻮرد ﻧﻈﺮ ﺑﻪ ﻃﻮر ﺟﺪاﮔﺎﻧﻪ ﺗﻌﯿﯿﻦ ﺷﺪ، از طرفی با تهیه کردن عصاره اتانولی برگ گردو و اثرات ضد میکروبی آن به روش چاهک دیفیوژن، تعیین (MIC) و (MBC) با روش رقت لوله ای علیه پروپیونی باکتریوم آکنه انجام شد. در این پژوهش، مقایسه روش های مختلف عصاره گیری از برگ درخت گردو از طریق بررسی روبش رادیکال های آزاد (DPPH) و فعالیت ضد میکروبی، تعیین کمی و کیفی ترکیبات فنولی به روش HPLC در موثرترین روش عصاره گیری نیز انجام شد. ﺑﺮ اﺳﺎس ﻧﺘﺎﯾﺞ، ﻋﺼﺎره اتانولی ﺑﺮگ ﮔﺮدو اثر ﺿﺪ ﻗﺎرﭼﯽ ﺑﺮ علیه ﮔﻮﻧﻪ ﻫﺎی ﮐﺎﻧﺪﯾﺪاﯾﯽ را ﻧﺸﺎن داد. ﻋﺼﺎره آﺑﯽ ﺑﺮگ ﮔﺮدو ﺗﻨﻬﺎ از ﻃﺮﯾﻖ ﺗﻮﻗﻒ رﺷﺪ ﻗﺎرچ، اﺛﺮات ﺿﺪ ﻗﺎرﭼﯽ ﺧﻮد را اﻋﻤﺎل ﻧﻤﻮد. هم چنین در پروپیونی، عصاره اتانولی برگ درخت گردو در هر دو روش آگار دیفیوژن و ماکرودایلوشن بر روی باکتری پروپیونی باکتریوم آکنه دارای اثر مهاری بود. نتایج نشان داد که عصاره اتانولی دارای اثر ضد میکروبی بر روی باکتری پروپیونی باکتریوم آکنه بوده، که می تواند به عنوان فرآورده ای آنتی باکتریال در درمان عفونت های خارجی حاصل از این میکروارگانیسم مطرح گردد.
Juglans Regia L. contains various chemicals, including tannins, flavonoids, vitamins, plant acids and petroquinone materials. Also, walnut leaves are many years old that are widely used in traditional medicine. One of the most effective ingredients in the walnut leaf is the combination of hydroxyl-1,4-naphthoquinone-5 with a chemical formula of C10H6O3 from the family of naphthoquinones. In this research, samples of walnut leaves from Andzeg Meshkinshahr area in the northwest of Iran in 1396 were collected. At first, the acetone solution was degreased by Suckler, and then extracted with the chloroform. The material was extracted by HPLC liquid chromatography (HPLC) apparatus to measure the juglon composition after performing various purification steps. The aim of this research was to investigate the effective factors of walnut leaf water and ethanol extracts on different species of Candida, as well as the antibacterial effect of walnut leaf extract on propionic bacterium acne under laboratory conditions, in order to use the extract in spray, to treat fungal disease (Athlete's toes). In this way, using Broth Microdilution dilution, the antifungal effects of walnut water and ethanol extracts on four species of Candida (Candida albicans, Candida glabra, Candida tropicalis and Candida Cruzei) were tested. . The fungal species tested were exposed to different concentrations of these compounds and the minimum inhibitory concentration of growth (MIC) and subsequently the minimum MFC concentration of each of the extracts were determined separately for the fungi. On the other hand, by providing ethanolic extract of walnut leaves and its antimicrobial effects by diffusion wells, determination (MIC) and (MBC) by tubular dilution method against bacterial acne propiony. In this research, comparison of different methods of extraction of walnut leaves was performed by investigating DPPH and antimicrobial activity, quantitative and qualitative determination of phenolic compounds by HPLC method in the most effective extraction method. According to the results, ethanolic extract of Walnut leaves showed antifungal effect against Candida species. And the aqueous extract of walnut leaves only inhibited its antifungal effects by stopping the growth of the fungus. Also in propionii, ethanolic extract of Walnut leaves was inhibitory in both agar diffusion and macrolide soluble bacterial propionic bacteria. The results showed that ethanolic extract has antimicrobial effect on bacterial actin bacteria, which can be used as an antibacterial agent in the treatment of foreign infections caused by this microorganism.
_||_