ارزیابی ریسک شرکت فرآوری پویازرکان آق دره به روش (JSA) با استفاده از نرم افزارPHA-pro
حسن لطفی
1
(
دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر
)
لیلا امیرخانی
2
(
عضو هیات علمی گروه مهندسی شیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر
)
کلید واژه: شرکت فرآوری پویازرکان آق دره, ارزیابی ریسک, آنالیز شغلیJSA, نرم افزارPHA-pro,
چکیده مقاله :
فعالیت هایی صنعتی با خطرات زیادی همراه هستند. به دلیل وقوع حوادثی که منجر به فوت یا معلولیت های مختلف می شوند، ارزیابی ایمنی، بهداشت و محیط زیست ( HSE)در صنعت اهمیت زیادی دارد. نتایج بررسی و ارزیابی HSE کمک موثری برای مدیران و مهندسان در تصمیم گیری و طراحی سیستم های بهداشت و ایمنی محیط های پرخطر است و از بروز حوادث ناگوار جلوگیری می کند. هدف از این تحقیق که برای اولین بار انجام می گردد، ارائه رویکردی جهت شناسایی و رتبه بندی و ارزیابی ریسک شرکت فرآوری پویازرکان آق دره به روش آنالیز ایمنی شغلی(JSA (با استفاده از نرم افزارPHA-pro است. با توجه به داده های جمع آوری شده لازم (از جمله انواع خطرات و پیامد ها) از طریق روش های مشاهده، مصاحبه با متخصصین و کارشناسان، بررسی اسناد و مدارک و شرایط محدوده مورد مطالعه، به منظور کاهش و کنترل حوادث و خطرات ناشی از آلودگی ها و رفتارهای ناایمن در خط تولید و مجموع کارخانه به منظور تعیین اولویت خطرات و پیامد های مورد بررسی و در نهایت با به کارگیری تکنیک ارزیابی خطرات شغلی (JSA)، ارزیابی ریسک و ایمنی شغلی انجام شده است.
چکیده انگلیسی :
Industrial activities are associated with many risks. Safety, health and environmental (HSE) assessments are very important in the industry due to accidents that lead to death or various disabilities. The results of HSE review and evaluation are an effective help for managers and engineers in deciding and designing health and safety systems in high-risk environments and prevent accidents. The purpose of this study, which is conducted for the first time, is to provide an approach to identify and rank and assess the risk of Pouya Zarkan Aq Dareh Processing Company by occupational safety analysis (JSA) using PHA-pro software. Necessary measures (including types of hazards and consequences) through observation methods, interviews with specialists and experts, review of documents and conditions of the study area, in order to reduce and control accidents and hazards caused by pollution and unsafe behaviors. The production line and the total of the factory have been done in order to determine the priority of the studied risks and consequences and finally by using the Occupational Risk Assessment (JSA) technique, occupational risk and safety assessment.
دانشگاه آزاد اسلامي واحد اهر فصلنامهی کاربرد شیمی در محیط زیست |
ارزیابی ریسک شرکت فرآوری پویازرکان آق دره به روش (JSA) با استفاده از نرم افزارPHA-pro
چکیده
فعاليت هايي صنعتی با خطرات زيادي همراه هستند. به دليل وقوع حوادثي كه منجر به فوت يا معلوليت هاي مختلف مي شوند، ارزيابي ايمني، بهداشت و محیط زیست (1HSE)در صنعت اهميت زيادي دارد. نتايج بررسي و ارزيابي HSE كمك موثري براي مديران و مهندسان در تصميم گيري و طراحي سيستم هاي بهداشت و ايمني محيط هاي پرخطر است و از بروز حوادث ناگوار جلوگيری مي كند.
هدف از این تحقیق که برای اولین بار انجام می گردد، ارائه رویکردی جهت شناسایی و رتبه بندی و ارزیابی ریسک شرکت فرآوری پویازرکان آق دره به روش آنالیز ایمنی شغلی(JSA2 (با استفاده از نرم افزارPHA-pro است. با توجه به داده های جمع آوری شده لازم (از جمله انواع خطرات و پیامد ها) از طریق روش های مشاهده، مصاحبه با متخصصین و کارشناسان، بررسی اسناد و مدارک و شرایط محدوده مورد مطالعه، به منظور کاهش و کنترل حوادث و خطرات ناشی از آلودگی ها و رفتارهای ناایمن در خط تولید و مجموع کارخانه به منظور تعیین اولویت خطرات و پیامد های مورد بررسی و در نهایت با به کارگیری تکنیک ارزیابی خطرات شغلی (JSA)، ارزیابی ریسک و ایمنی شغلی انجام شده است.
کلید واژه : شرکت فرآوری پویازرکان آق دره، ارزیابی ریسک، آنالیز شغلیJSA، نرم افزارPHA-pro
مقدمه
امروزه با گسترش روند خصوصی سازی، نگاه دقیق به حوادث از جایگاه خاصی برخوردار است. بروز حوادث نه تنها ناشی از چیدمان و طراحی سیستم و ادوات به کاربرده شده هست ، بلکه مسائلی نظیر نصب، نگهداری و تعمیرات را نیز در بر می گیرد. در این راستا ، تجزیه و تحلیل حوادث به منظور دست یافتن به مراحل ایمن تر و با قابلیت اطمینان بالاتر از جایگاه خاصی برخوردار هستند .
روش های مختلفی برای شناسایی خطرات در محیط های کاری ابداع شده اند که در بین آن ها روش آنالیز ایمنی شغلی JSA خطرات را قبل از رخ داد شناسایی می کند. انجام این روش آسان بوده و با کمترین امکانات قابل اجرا می باشد ]1[. JSA روش مطالعه دقیق و سیستماتیک به منظور شناسایی و ارزیابی خطرات موجود و یا بالقوه در هر فرآیند یا شغل است. در این روش، شغل به مراحل پی در پی شکسته می شود و در گام بعد، خطرات هر مرحله شناسایی شده و عدد ریسک آن ها به دست می آید و در نهایت راه حل های کنترلی ارائه می گردد]3.2[. در حقیقت مطالعه ریسک به منظور پیشگیری از زیان ها و نتایج نا مطلوب وقایع انجام می شود ]4 .[
کارخانۀ فرآوري طلاي آقدره در 33 کیلومتري شمال شهرستان تکاب در استان آذربایجان غربی واقع شده است . از نظر موقعیت جغرافیایی این کارخانه در طول جغرافیایی46درجه و 58دقیقه و 32 ثانیه و عرض جغرافیایی36درجه و39 دقیقه و 33 ثانیه و در منطقه اي به ارتفاع1926متر از سطح دریا قرار دارد .دسترسی به کارخانه از طریق جادة دندي که از 5کیلومتري جادة تکاب –شاهیندژ منشعب می گردد، امکان پذیر است.کارخانۀ آقدره در منطقۀ کوهستانی و مرطوب قرار دارد که از نظر آب و هوایی داراي تابستان هاي معتدل و زمستان هاي بسیار سرد می باشد. تغییرات درجه حرارت سالانه زیاد بوده و از25- درجۀ سانتیگراد در زمستان تا 30+ درجۀ سانتیگراد در تابستان تغییر می کند.نام کارخانه از نام روستا و رودخانۀ آقدره که در دو کیلومتري کارخانه واقع شده و آب مورد نیازکارخانه را تامین می کند گرفته شده است]5[. خردکردن کانسنگ طبیعی یا اکسید شده تا حد مطلوب آزادسازي فلز طلا و سپس لیچینگ سیانیدي با مخازن همزن دار معمولی ترین مدار استحصال طلا در حال استفاده می باشد. بازیابی طلا از دوغاب از طریق جداسازي جامد/ مایع و سپس الکترووینینگ3 یا ته نشینی با پودر روي و یا ترکیبی از دو فرآیند انجام می گردد. نتیجه نهایی فرآیند های مختلف کارخانه های صنایع معدنی علاوه بر تولید فلز مورد نظر مقدار متنابهی مواد باطله است. در هر صورت، بایستی به طریقی از کارخانه خارج و در محلی ذخیره شوند. افزایش حجم باطله های تولیدی لزوم توجه به انباشت باطله، احداث و پایداری سد باطله و جلوگیری از آلودگی محیط زیست و آب های زیرزمینی را ایجاب می کند. بی توجهی در انباشت باطله ممکن است موجب بروز مشکلات غیر قابل حل یا حوادث غیر مترقبه ای گردد، مثلاً زمانی که باطله حاوی یون های مضر باشد، موجب آلودگی محیط زیست می گردد و یا عدم پایداری خاکریز باطله سبب تخریب و فرسایش آن به وسیله عوامل فرسایش و ایجاد گرد و غبار سمی یا جریان های گلی خواهد شد. از طرفی ممکن است آن چه که امروز باطله تلقی می گردد، در آینده به عنوان یک ماده اولیه مفید مورد استفاده قرار بگیرد، بنابر این سدهای باطله بایستی از زمان بهره برداری تا تعطیلی معدن حفاظت گردند]6[. با توجه به وجود سیانور و خطرات زیست محیطی ناشی از آن در باطله معادن طلا، در شرکت فرآوری پویازرکان آق دره اقدام به نصب یک دستگاه PPSM 4شده است که مزایای آن، بازیابی آب، کاهش 34 درصدی در حجم مخزن مورد نیاز سد باطه، کاهش 14 درصدی در مصرف آب تازه و سیانید سدیم مورد نیاز، صرفه جویی اقتصادی بالغ بر 20 میلیارد ریال در هزینه ساخت سد باطله وکاهش آلایندگی زیست محیطی ناشی از نفوذ مواد سمی به آب های زیر زمینی است . سیستم اصلی PPSM در کارخانه فراوری آق دره از یک تانک مدور با کف نیم کره ای فلزی از جنس فولاد ساخته شده است که دارای قطر 30 و ارتفاع 34 فوت است. ایجاد باطله خمیری با درصد آب کمتر از اسلاری، دانسیته و ویسکوزیته بالاتر از آن یکی از راه های کاهش خطرات احتمالی آلودگی محیط زیست در منطقه سد باطله است. مکانیزم تولید و ذخیره باطله خمیری (PPSM) سیستم پیشرفته تغلیظ کننده است که در یک مرحله کار هر دو سیستم تغلیظ کننده و فیلتر را انجام می دهد و باطله خمیری با دانسیته بالا تولید می کند ]7[.
شکل 1: واحدPPSM
هدف اصلی این تحقیق، شناسایی عناصر، شرایط خطرناک و علل آنها در مشاغل موجود در شرکت فرآوری پویازرکان آق دره، شناسایی اثرات این عناصر و شرایط خطرناک بر روی زیر سیستم ها در شرکت، طبقه بندی سطح شدت هر کدام از عناصر و شرایط خطرناک در مشاغل می باشد. بعد از انجام این مراحل اقدامات اصلاحی برای حذف عناصر و شرایط خطرناک یا به حداقل رساندن اثرات آن ها، انجام شده و ضمن برگزاری دوره های بازآموزی و آموزش پرسنل برای انجام کار به روش ایمن، در جهت کاهش میزان حوادث و کنترل خطرات گام برداشته تا سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی بهبود یابد. ارزیابی ریسک های موجود به روش (JSA) و مدل سازی ریسک های موجود در شرکت فرآوری پویازرکان آق دره با نرم افزار PHA-pro انجام خواهد شد.
مواد و روش ها
آنالیز ایمنی شغلی (JSA)عبارت است از بررسی سیستماتیک یک شغل به منظور شناسایی خطرات بالقوه آن، ارزیابی سطح ریسک و شناسایی متد کنترلی مناسب برای کنترل ریسک خطرات شناسایی شده]6[. هدف اصلی از اجرای این تکنیک، یافتن روشی ایمن جهت انجام شغل و پیشگیری از حوادث خواهد شد. با استفاده از این روش، می توان نیازهای آموزشی ایمنی کارکنان را تعیین نمود. از روش JSA می توان در تدوین یک برنامه مدیریت ایمنی و پیشگیری از حوادث بهره گرفت. همچنین، در انتخاب وسایل حفاظت فردی موردنیاز می توان استفاده کرد. مبنای این روش بر پرسش چه اتفاقی خواهد افتاد اگر...؟ و پاسخ دادن به آن در رابطه با فعالیت ها خواهد بود]7[.
در اجرای JSA اعضاء کمیته ایمنی و بهداشت و کارشناسان مرتبط نقش برجسته ای را ایفاء کرده و در این فرایند وجود آنها الزامی و راهگشا خواهد بود؛ زیرا معمولاٌ گروه یاد شده از تجارب عملی زیادی در زمینه شناسایی خطر، ارزیابی ریسک و همچنین ارائه روش های کنترلی مناسب می باشند]8[.
مراحل انجام آنالیز ایمنی شغلی به شرح ذیل میباشد:
1- انتخاب شغل برای آنالیز
2- تجزیه شغل به مراحل مختلف انجام کار
3- شناسایی خطرات
4- پیشنهاد راه حل
5- پیگیری و نظارت
چهار روش جهت آنالیز ایمنی شغلی وجود دارد که از نظر ارزش و تقدم انتخاب به ترتیب عبارتند از:
One–On–One Observation Method -1 روش مشاهده یک به یک
The Group Discussion Method -2 روش گفتمان گروهی
The recall & Check Method -3 روش یاد آوری ، ثبت و برسی
The Absentee Method -4 روش غیر حضوری
تجزيه و تحليل ريسك به منظور شناسايي، ارزيابي و محاسبه ريسك جهت برسي چگونگي احتمال ايجاد ضرر، جراحت و صدمات انجام خواهد شد . چنين تجزيه وتحليل هايي براي كمك به تصميم گيري ها در رابطه با راه حل هاي فني، اجراي عمليات، شناسايي و ارزيابي فعاليت هاي بحراني ، HSE انواع خطاها ، شناسايي بهبودها و چگونگي انجام اقدامات به منظور شناسايي ابعاد و اثرات احتمالي مي بايست انجام شود ]9[.
پس از تجزیه شغل به مراحل مختلف انجام کار، هرکدام از مراحل کاری باید ازنظر وجود خطرات در آن مرحله، مورد بررسی قرار دهند . هدف از این بررسی تشخیص همه خطرات هست چه آن هایی که توسط محیط ایجاد می گردند و چه آن هایی که مربوط به روش های کاری می باشند.
برای انجام این کار بازهم تجارب گذشته بهترین راهنما خواهند بود. صحبت با کارکنان راجع به حوادث و شبه حوادث گذشته مفید خواهد بود. همچنین بررسی برگه کمک های اولیه و فرم های ثبت و بررسی حادثه خالی از فایده نخواهد بود. (مثلاً بررسی سوابق ثبت حوادث مشخص می کند که کدام حادثه از شایع ترین حوادث در صنعت مورد مطالعه است)]10[.
و با توجه به اینکه این روش برای اولین بار در مجموعه کار می شد . با استقبال مدیرت محترم و با همکاری مهندسین ایمنی و بهداشت حرفه ای با جدیت و با برگزاری 13 جلسه یک و نیم ساعته با گروه مطالعاتی JSA پس از برسی های لازم فعالیت های موجود ، فرم مخصوص ارزیابی آنالیز ایمنی اشغلی که به دو شکل جداول1 با عنوان فرم ارزیابی آنالیز شغلی و جدول شماره 2 نمونه فرم پیشنهادات کنترلی هر فعالیت برای شرکت طراحی شد. ارزیابی ریسک شرکت فرآوری پویازرکان آق دره به روش (JSA) با استفاده از نرم افزارPHA-pro مورد آنالیز نهایی قرار گرفت که فرم ارزیابی آنالیز ایمنی شغلی برای هر بخش به صورت جداگانه تهیه و آماده گردید.
جدول 1 : نمونه فرم ارزیابی آنالیز شغلی تهیه شده برای شرکت فرآوری پویازرکان آق دره
| آنالیز ایمنی شغلی Job Safety Analysis(JSA) | تاریخ :10/06/1399 | ||||||
M. Sc شرکت فرآوری پویازرکان آق دره | نوع فعالیت:
| |||||||
ردیف |
خطرات بالقوه |
پیامد | ارزیابی ریسک | |||||
احتمال | شدت | ریسک | ||||||
1 |
|
|
|
|
| |||
2 |
|
|
|
|
| |||
3 |
|
|
|
|
| |||
تهیه کننده: حسن لطفی | تایید کننده:مهندس فرجی |
جدول 2: نمونه فرم پیشنهادات کنترلی هر فعالیت شرکت
| آنالیز ایمنی شغلی Job Safety Analysis(JSA) | تاریخ :20/06/1399 | ||||
M. Sc شرکت فرآوری پویازرکان آق دره | نوع فعالیت:
| |||||
ردیف |
خطرات بالقوه |
پیشنهادات کنترلی | ارزیابی ریسک | |||
احتمال | شدت | ریسک | ||||
1 |
|
|
|
|
| |
2 |
|
|
|
|
| |
تهیه کننده: حسن لطفی | تایید کننده:مهندس فرجی |
به منظور ارزیابی ریسک از جداول شماره 3 تا 5 استفاده گردید.
جدول 3: وخامت خطر(آسیب وارده به انسان)
خیلی شدید | 5 | حادثه منجر به مرگ |
شدید | 4 | حادثه منجر به قطع غصو |
متوسط | 3 | حادثه منجر به شکستگی |
خفیف | 2 | حادثه منجر به بریدگی |
خیلی خفیف | 1 | حادثه منجرب به گوفتگی |
جدول 4: تعاریف ارزش کیفی احتمال
خیلی زیاد | 5 | ممکن است بار ها در سال اتفاق بیفتید. |
زیاد | 4 | ممکن است گهگاه هر پنج سال یک بار اتفاق بیفتد. |
متوسط | 3 | ممکن است در وضعیت های غیر معمول هر پانزده سال یکبار اتفاق بیفتد. |
کم | 2 | ممکن است در طول عمر سازمان یک بار اتفاق بیفتد هر سی سال یکبار |
خیلی کم | 1 | در طول عمر سازمان اتفاق نمی افتد.هر صد سال یکبار |
جدول 5: تعریف ارزش ریسک
ریسک بالا | غیر قابل پذیرش به قرمز | ریسک باید حذف ،اصلاح یا در نهایت قابل تحمل گردد یا باید منتقل گردد |
ریسک متوسط | قابل تحمل به رنگ زرد | مدیران باید در مورد پذیرش تحمل ریسک تصمیم گیری کنند |
ریسک پایین | قابل پذیرش به رنگ سفید | قابل تحمل و پذیرش می باشد |
5 | 4 | 3 | 2 | 1 |
10 | 8 | 6 | 4 | 2 |
15 | 12 | 9 | 6 | 3 |
20 | 16 | 12 | 8 | 4 |
25 | 20 | 15 | 10 | 5 |
یافته ها
بعد از تشکیل گروه JSA و تشکیل گروه و شور مشورت که منجر به تهیه فرم ارزیابی آنالیز ایمنی شغلی و فرم پیشنهادات کنترلی هر فعالیت برای شرکت تهیه گردید . گروه متشکل از مدیر بخش HSE، مدیریت بهداشت و سرپرستان هر بخش و پرسنل با تجربه بود. با حضور مستقیم در محل، آنالیز شغل مورد نظر به صورت مستقیم و گفتگو با پرسنل هر بخش که در سه شیفت کاری، در طول دوماه به صورت مستمر انجام گردید. این تحقیقات نهایتا سبب شناسایی خطرات و پیشنهادات کنترلی هر فعالیت و بخش گریدید. مشاغل مربوط به فعالیت راننده بیل مکانیکی، راننده بولدزر، قسمت سنگ شکن، خط تولید آسیاب نیمه خود شکن، خط تولید قسمت لیچینگ، خط تولید قسمت الوشن(کوره کربن)، خط تولید، فعالیت حمل و نقل (رانندگی)، فعالیت آشپزخانه، بخش نگهبانی ، فعالیت انبارداری ، فعالیت در بخش فضای سبز و امور اداری در شرکت فراوری پویا ذرکان آق دره (در مجموع 13 مورد) مورد آنالیز قرار گرفت. بعد آنالیز فعالیت های فوق و پس از تکمیل فرم شناسایی خطر و تکمیل آن و مطالعه دقیق فرم های جمع آوری شده و با تشکیل جلسه کمیته فنی برای هر یک از فعالیت هایی که فرم ارزیابی خطر تهیه شده ، برای کاهش خطرات اقدامات کنترلی ،کاهش ریسک پیشنهاد های ارائه گردید که در نهایت به صورت حضوری در هر بخش مخاطرات و اقدامات کاهشی برای کنترل خطر و به حداقل رساندن آن آموزش های لازم به پرسنل هر بخش ارائه گردید که این امر باعث افزایش راندمان کاری پرسنل ، کاهش خطرات مواجه پرسنل هر بخش و در نهایت صرفه جویی در وقت و زمان شرکت خواهد شد .
و برای اینکه اقدامات کنترلی که برای هر فعالیت تهیه گردیده است ، مثمر ثمر واقع شود، به این نتیجه رسیدیم که با آموزش دوره ای و نظارت دقیق و بازرسی مناسب، تدوین دستورالعمل های مناسب ، نصب علائم هشدار دهنده و اطلاع رسانی و در نهایت اجرای سیستم تشویق که در مناسبت های روز کارگری و روز مهندس ... می توان باعث ایجاد فرهنگ بین پرسنل شرکت شده که خود موجب رعایت قوانین میگردد. با توجه به زیاد بودن برگه های کار (جمعا 26 برگه کار برای 13 شغل) در این بخش فرمهای مربوط به بخش شاغلین الوشن که جز مکانهای با ریسک بالا برای شاغلین می باشد، برای نمونه آورده شده است ( جدول 6 و 7).
جدول 6: آنالیز ایمنی بخش الوشن کربن فعال
| آنالیز ایمنی شغلی Job Safety Analysis (JSA) | تاریخ :10/06/1399 | |||||||
M. Sc شرکت فرآوری پویازرکان آق دره | نوع فعالیت: الوشن | ||||||||
ردیف |
خطرات بالقوه |
پیامد | ارزیابی ریسک | ||||||
احتمال | شدت | ریسک | |||||||
1 | آلودگی شیمیایی(نشت بخار سمی(سیانید ...)از لوله ها) | صدمات جانی | 5 | 4 | 20 | ||||
2 | خطر سقوط از پله ها | صدمات جانی | 3 | 4 | 12 | ||||
3 | پوسیدگی لوله ها و اتصالات تحت فشار،خطر انفجار مواد شیمیایی | صدمات جانی، صدمات مالی | 3 | 3 | 9 | ||||
4 | آتش گرفتن کوره | صدمات جانی، صدمات مالی | 3 | 3 | 9 | ||||
5 | ترکیدن دیگ بخار(بویلر) | صدمات مالی | 3 | 4 | 12 | ||||
6 | نشت محلول هیپو کلریت از اسکرابر | صدمات جانی | 3 | 4 | 12 | ||||
| خطر نشت بخار جیوه | صدمات جانی شدید، | 5 | 5 | 25 | ||||
تهیه کننده: حسن لطفی | تایید کننده:مهندس فرجی |
جدول 7: اقدامات کنترلی بخش الوشن کربن فعال
|
5- بحث و نتیجه گیری
بر اساس نتایج به دست آمده از مطالعه انتظار می رود با ارائه آموزش به پرسنل به صورت مستمر و دوره ای که باعث بالا بردن سطح آگاهی آنها از خطرات می شود . همچنین نظارت مستمر و بهبود خط تولید و بهبود سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی و همین طور ایجاد فرهنگ ایمنی، که خود تضمین کننده اثر بخشی و موفقیت روش ها پیش گیری می گردد.
با توجه به ماهیت و نوع فعالیت مورد نظر در شرکت فرآوری پویا زرکان آق دره دارای حوادث متعدی می باشد .مدیریت ریسک می تواند در کنترل خطرات بالقوه نقش بسیار مهمی را ایفا کند . گروه ریسک ایمنیHSE که با استفاده از بازرسی های مکرر و دوره ای منظم و ایجاد فرهنگ رعایت اصول ایمنی توانسته است وضعیت را به سمت حذف خطرات یا به حداقل رساندن آن شود،که باعث حفظ و نگهداری تجهیزات و نیروی انسانی، محیط زیست شده است.
که دراین پژوهش ریسک های شناسایی شده بیشتر در قالب (آلودگی شیمیایی ، صدمات جانی ، صدمات مالی ، سقوط،خرابی تجهیزات ، تصادف ) مورد ارزیابی و شناسایی قرار گرفته است . آنالیز ریسک هر فعالیت و بر اساس آن اقدامات کنترلی نیز به صورت سند طبقه بندی شده است صورت گرفته است.
6-سپاسگذاری
این مقاله بخشی از نتایج پایان نامه کارشناسی ارشد با عنوان ارزیابی ریسک شرکت فرآوری پویازرکان آق دره به روش (JSA) با استفاده از نرم افزارPHA-pro می باشد که در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر به انجام رسیده است بدین وسیله از حمایت های این واحد دانشگاهی تشکر وسرکار خانم دکتر لیلا امیرخانی و مدیریت محترم شرکت فرآوری پویازرکان آق دره تشکر و قدردانی می گردد .
مراجع
[1]. Shahraki, A. R., & Moradi, M. (2013). Risk evaluation in the workplace using fuzzy multi-criteria model. Iran Occupational Health, 10(4), 43-54.
[2]. Rothstein, M. A. (1990). Occupational safety and health law. West Group.
[3]. Rozenfeld, O., Sacks, R., Rosenfeld, Y., & Baum, H. (2010). Construction job safety analysis. Safety science, 48(4), 491-498
[4]. Brauer Rl. safety and health for engineer.2ed, tolovo: john wiely &sons,2006
]5[ -گزارش بررسی عملکرد کارخانه کارخانه هاي فرآوري مواد معدنی فلزي استان آذربایجان غربی، سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور، پایگاه ملی داده هاي علوم زمین کشور، گزارش موجود در آرشیو کارخانه فرآوري آقدره، 138.
[6]. Chao E.L, Henshaw J.L. Job Hazard Analysis. OSHA Publication 3071 (Revised).
]7[- نجفی، ر. 6939 ارزیابی وضعیت ایمنی یک شرکت یخچال سازی به روش JSA و ارائه روش های کاری ایمن برای مشاغل مختلف، پایان نامه کارشناسی ارشد.
[8]. Hinze, J., 2008. Construction Safety. Safety Science 46 (4), 565.
]9[- امیریان فر، ا،. روانشادنیا، م (. .)6939ارزیابی ریسک های موجود در عملیات تخریب ساختمان ها با استفاده از روش تحلیل ایمنی شغلی و ارائه راهکارهای کاهش اثرات آن،دومین کنگره بین المللی سازه،معماری و توسعه شهری
[10]- 48- Ericson, C. A. (2015). Hazard analysis techniques for system safety. John Wiley & Sons.
[1] Health, Safety, and Environment
[2] Job Safety Analysis
[3] Electrowinning
[4] Paste Production and Storage Mechanism