بررسی تغذیه طبیعی سنگسر معمولی(Pomadasys kaakan) در آب های استان هرمزگان
محورهای موضوعی : ارزیابی محیط زیستعیسی کمالی 1 , حجت الله فروغی فرد 2 , رضا دهقانی 3 , علی سالارپوری 4
1 - پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان
2 - پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان
3 - پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان
4 - پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان
کلید واژه: خلیج فارس, هرمزگان, تغذیه طبیعی, ماهی سنگسر, ضریب خالی بودن معده, ترجیح غذایی,
چکیده مقاله :
در این تحقیق ماهی سنگسر معمولی (Pomadasys kaakan) از شهریور 1381 تا آذرماه 1382 مورد بررسی قرار گرفتند. در طی 15 ماه بررسی، جمعاً 477 ماهی سنگسر معمولی جمع آوری شد. و تغذیه آن مورد بررسی قرار گرفت. شاخص خالی بودن معده (CV) در کل نمونهها محاسبه گشت و مقدار 69/75 بدست آمد. همچنین ترجیح غذایی (FP) برای هر نوع غذا محاسبه گشت که به ترتیب برای خرچنگ، میگو، سایر سخت پوستان، ماهی، خیار دریایی، ماهی مرکب و هشت پا برابر 8/39 ، 07/7 ، 4/27 ، 58/18 ،4/4 ،77/1 و 88/0 بود. نتایج نشان داد که سنگسر معمولی از ماهیان کم خور بودند. و غذای مصرفی اصلی سنگسر معمولی را سخت پوستان بخصوص خرچنگ و غذای جانشینی آن را میگو و ماهی تشکیل میدادند. غذای تصادفی این ماهی شامل ماهی مرکب، خیار دریایی و هشتپا بود.