بررسی تاثیر روش های تریمینگ(آراسته کردن) بر کیفیت و راندمان تولید فیله ماهی کپور نقره ای (Hypophthalmichthys molitrix)
محورهای موضوعی : ارزیابی محیط زیست
مهدی حفار
1
(دانشگاه آزاداسلامی واحد بندرعباس)
محمدرضا احمدی
2
(دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران)
مازیار یحیوی
3
(هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس)
قربان زارع گشتی
4
(مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان، بندر انزلی)
عباسعلی مطلبی
5
(موسسه تحقیقات شیلات ایران،)
سید حسن جلیلی
6
(مرکز ملی تحقیقات شیلات ایران بندر انزلی)
علی اصغر خانی پور
7
(مرکز ملی تحقیقات شیلات ایران بندر انزلی)
انوشه کوچکیان
8
(مرکز ملی تحقیقات شیلات ایران بندر انزلی)
کلید واژه: تریمینگ, ماهی کپور نقره ای(Hypophthalmichthys molitrix), فیله,
چکیده مقاله :
در این تحقیق برای تهیه فیله تریمینگ شده (آراسته شده) ماهی کپور نقره ای از 2 روش دستی(سنتی) و صنعتی(ماشینی) استفاده گردید ودر هر دو روش فاکتورهایی مانند اندازه گیری درصد اندام های مختلف در ماهی کامل و شکم خالی، اندازه گیری طول و عرض، وزن و قطر فیله قبل و بعد از تریمینگ،اندازه گیری سرعت تریمینگ،راندمان و درصد اضافات مورد بررسی قرار گرفت. نتایج این طرح نشان داد بیشترین راندمان فیله ماهی در دو روش تریمینگ دستی و صنعتی مربوط به تریمینگ فیله ماهی بدون پوست و ستون فقرات(بترتیب با 6/45 و 49درصد) و کمترین راندمان مربوط به تریمینگ فیله ماهی بدون پوست و بدون ستون فقرات می باشد. ولی فیله های تریمینگ شده بدون پوست وبدون ستون فقرات به روش صنعتی از نظر شکل ظاهری مصرف مطلوبتر میباشند.