• اصول اخلاقی

    ایرانیان در طول تاریخ پر فراز و نشیب و پر فروغ خود، ثابت کرده اند که همواره بر محور مذهب، بر مدار اخلاق و در کسوت علم و دانش بوده اند. نگارش مستمر پندنامه ها، اندرزنامه ها، مکتوبات اخلاقی، تدوین و نگارش اولین منشور حقوق بشر، عدم شکل گیری نظام برده داری در ایران، ارائه اصل توحید و یگانگی خداوند متعال و شواهد بسیاری دیگر، همگی، گواه بر این است که ایرانیان، از روزگاران کهن تاکنون، مردمی باهوش، زیرک، خلاق، آینده نگر و آراسته به زیور مذهب، اخلاق و علم بوده اند.

    رعایت اصول اخلاقی و پایبندی به اخلاق نظری و عملی، رکن رکین زندگی ایرانیان بوده است. آمیزش فرهنگ غنی ایرانی با جهان بینی و آموزه های مترقی اسلامی، ایران را به کشوری منحصر به فرد تبدیل ساخت؛ بهترین شاهد مثال برای اثبات این ادعا، حضور مسالمت آمیز اقوام گوناگون در کنار هم است که فارغ از تنوع و تلون قومی، زبانی، مذهبی و فکری، قرن ها در کنار هم، با هم و برای هم زندگی کرده و از آب و خاک مقدس مام میهن همچون ناموس خود دفاع کرده اند.

    تعهد مذهبی و اخلاقی ایرانیان را در آثار، ابنیه، فنون، هنرها، صنایع و علوم  دوره های مختلف تاریخی می توان مشاهده کرد. همان تعهدی که شکوه فارس را در ایران باستان و درخشش اصفهان را در ایران دوره اسلامی به رخ جهانیان کشید و شخصیت های فاخر و فرهیخته ای چون بزرگمهر، عبدالله بن مقفع، حکیم ابوالقاسم فردوسی، ابن سینا، خیام، امام محمد غزالی، سعدی، مولوی، ملاصدرا و... را به جهانیان عرضه داشت. بی جهت نبود که مستشرقینی چون آرتور پوپ و ریچارد فرای سرزمین ایران را مقدس می پنداشتند و آرزوی شان این بود که پیکرشان، پس از مرگ، جزئی از خاک ایران شود.

    اصول و چارچوب های اخلاق در پژوهش:

    1-استفاده از اسناد، نسخ خطی، منابع اصلی (دست اول) و منابع فرعی (دست دوم) در تدوین و نگارش مقاله

    2-ارجاع دقیق به اسناد، نسخ خطی، منابع اصلی (دست اول) و منابع فرعی (دست دوم) در تدوین و نگارش مقاله

    3-ذکر نام و مشخصات کامل و دقیق اسناد، نسخ خطی و منابع اصلی (دست اول) و منابع فرعی (دست دوم) در پایان مطالب مورد استفاده

    4-مشاهده همه اسناد، نسخ خطی، منابع اصلی (دست اول) و منابع فرعی (دست دوم) راجع به محتوای مقاله مورد نظر

    4-پرهیز از انتحال ادبی (سرقت علمی)

    5-رعایت و حفظ منافع و مصالح ملی

    6-احترام به همه ادیان توحیدی

    7-احترام به همه اشخاص، اقوام و ملل

    8-ذکر نام همه نویسندگان مقاله به منظور چاپ و انتشار (پس از هماهنگی با همه نویسندگان)

    9-عدم تحریف و جعل در داده ها و اطلاعات تاریخی

    10-حفظ حریم خصوصی افراد

    11-پرهیز از زیاده نویسی و کلی گویی