• شماره های پیشین

  • راهنمای نویسندگان

     

    نحوه پذیرش مقاله

    الف- مقاله به زبان فارسی و چکیده آن به زبان  فارسی وانگلیسی تدوین شود.

    ب- مطالب هر مقاله به صورت زیر تنظیم شود:

    صفحه اول یا صفحه عنوان : شامل عنوان کامل مقاله، نام مؤلفین

     عنوان مقاله می‌بایست کوتاه و بیان گر محتوای مقاله و حداکثر در 20 کلمه تنظیم شده باشد.

    اسامینویسندگان در زیر عنوان مقاله آورده شود. ، سمت ومرتبه علمی)به فارسی وانگلیسی (، محل خدمت ، دانشکده، دانشگاه و شهر و یا محل اشتغال مؤلف یا مؤلفین به فارسی و انگلیسی، آدرس پست الکترونیک

    نویسندگان، با ذکر شماره دربالای اسامی‌نویسندگان در صفحه اول آورده شود.

    لازم است که نشانی پست الکترونیکی نویسنده مسئول مکاتبات به طور کامل ذکر شود. اسم نویسنده مسئول Bold و زیر آن خط دار باشد.

    صفحه دوم یا صفحه چکیده : شامل خلاصه و کلمات کلیدی (Key words)که ساختار آن به شرح زیراست:
    در صفحه دوم باید چکیده مقاله به زبان فارسی و انگلیسی حاوی مجموعه‌ای فشرده و گویا از مقاله با تاکید بر زمینه و هدف، مواد و روش ها،  نتایج  و نتیجه گیری به دست آمده باشد و از 250 کلمه (حدود 20 سطر) بیشتر نباشد.

    واژه های کلیدی در انتهای چکیده مقاله متناسب با متن مقاله به تعداد 3 الی 7 واژه آورده شود.  تا به تهیه کنندگان ایندکس(واژه یاب)کمک شود مقاله را اندکس کنند. واژه های فهرست ) Meshعناوین مباحث پزشکی) درایندکس مدیکوس باید استفاده شود. اگر واژه های مناسبی از Mesh هنوز برای واژه های تازه معرفی شده وجود ندارد، می توان ازواژه های جدید استفاده کرد.

    چکیده انگلیسی در آخرین صفحه و شامل عنوان انگلیسی، نام و نام خانوادگی نویسندگان ، وابستگی دانشگاهی نویسندگان،

    چکیده انگلیسی مقاله شامل قسمتهای Background & aim, Materials & Methods, Results, Conclusionو نشانی دقیق پستی، آدرس الکترونیک و تلفن نویسنده مسؤول باشد. واژه های کلیدی باید بین 3تا 7کلمه باشند و با حرف بزرگ شروع شوند. اطلاعات ارائه شده در این صفحه باید مطابق اطلاعات صفحه چکیده فارسی باشد

    صفحات متن:  شامل مقدمه، مواد و روش ها، نتایج،  بحث، نتیجه گیری، تقدیر و تشکر، تعارض منافع، منابع مالی  به شرح زیرمی باشد

    مقدمه: با طرح مساله و بیان پژوهش‌های انجام شده، لزوم انجام پژوهش را توجیه نماید.

    مواد و روشها:  شیوه اجرای پژوهش و نحوه پردازش آماری داده‌ها در این بخش ارائه گردد.

    جامعه مورد بررسی و نحوه نمونه گیری به وضوح بیان شود. سن، جنسیت و سایر مشخصه های مهم مشخص شوند. روش ها، وسیله و اقدامات با توضیح کافی بیان شود در حدی که سایر محققین بتوانند نتایج را بررسی و بازیابی کنند و یا در صورت تمایل پژوهش را به طور کامل تکرار نمایند. همه عصاره ها، داروها و مواد شیمیایی
    استفاده شده مشخص شده، از جمله نام ژنریک، دوز و طریقه مصرف بیان شود. گزارش کارآزمایی های بالینی تصادفی شده باید اطلاعاتی راجع به همه عناصر مهم تحقیق ارایه کند، از جمله پروتکل تحقیق, تعیین نوع مداخلات و روش کورکردن تحقیق.

    در صورت کار با حیوانات آزمایشگاهی قوانین مراقبت و استفاده از حیوانات آزمایشگاهی رعایت شود.
     رعایت حق نشر( Copyright ) در ارایه اطلاعات از سایر منابع. مثلا در زیرنویس تصویری که از یک منبع دیگر برگرفته شده باید کسب اجازه در ارایه تصویر مذکور از صاحب حقیقی یا حقوقی آن عنوان گردد.
     برای مطالعاتی که نیاز به مجوز کمیته اخلاق پزشکی میباشد؛ لازم است مجوز مذکور قبل از انجام مطالعه، اخذ شده باشد و این موضوع در مقاله مورد اشاره قرار گیرد.

    نتایج: در این بخش از توضیحات مختصری استفاده شود و آنالیز آماری آن ها به صورت متن، شکل، نمودار و یا جدول ارائه شود. نتایج به یک شیوه ارائه گردد. شکل‌ها، نمودارها و جدول‌ها باید گویا و دارای شماره باشند و مشخصات آماری و اطلاعات لازم از قبیل نام محورها، مقیاس و راهنمای نمودار روی آن ها مشخص باشد.

    داده های جدول، نمودارها و تصاویر در متن مجدداً تکرار نشود. داده ها باید فقط به یک صورت جدول یا نمودار ارایه شوند. روش های بررسی و بحث و نتیجه گیری در این بخش آورده نشوند

    عکس‌ها و تصاویر باید دارای شماره گذاری متوالی بوده و ترتیب آن‌ها بر اساس ارجاع به آن‌ها در متن باشد.

    ابعاد عکس‌های ارائه شده باید در یک اندازه و از 12×8 سانتی متر بزرگتر نباشد. محل دقیق عکس‌ها در متن مشخص شود. بهتر است به صورت یک فایل جداگانه jpg تهیه شود.

    بحث : با توجه به هدف تحقیق و مقایسه با یافته‌های سایر پژوهش‌ها، تجزیه و تحلیل نتایج به دست آمده انجام شود. در پارگراف اول این بخش یافته های مهم که سؤالات تحقیق را پاسخ داده است آورده شوند. بر جنبه های مهم و تازه تحقیق و نتیجه گیری حاصل از آن تأکید گردد. داده هایا مطالب دیگر متعلق به بخش مقدمه یا نتایج تکرار نشوند. در قسمت بحث، تعابیر یافته ها و محدودیت آنها بیان گردند، مشاهدات به تحقیق های مرتبط دیگر ارتباط داده شده، علل تفاوت با یافته های دیگران تحلیل شوند.

    نتیجه گیری : نتایج حاصل با اهداف تحقیق مرتبط گردند اما از اظهارات نامشخص و نتیجه گیری هایی که داده ها کاملا آنها راپشتیبانی نمی کنند اجتناب شود. فرضیه های جدید در صورت لزوم بیان گشته و توصیه ها و محدودیت های تحقیق    گنجانده شود.

    تشکر و قدردانی در یک صفحه مجزا تشکر و سپاسگزاری از افراد و مؤسسات را بیاورند( اختیاری)

    تعارض منافع:  چنانچه بین منافع نویسندگان و یا منافع نویسنده با سازمان حامی طرح پژوهشی تضاد وجود داشته باشد  از نویسنده یا نویسندگان انتظار می رود منافع چاپ مقاله خود را هم راستا کنند و به طور مشخص  به افشای تضاد منافع مقاله خود بپردازند. در مطالعات چند مرکزی به منافع مراکز مختلف اشاره شود و شماره توافق نامه که در فایل های ضمیمه برای سر دبیر ارسال شده اند، قید گردد. و در صورت عدم تعارض این موضوع قید گردد.

     

    منابع:  منابع باید به صورت عددی مطابق با ترتیب استناد در متن به سبک ونکوور(Vancouver Citation Style) شماره گذاری شوند. در منابع اگر تعداد نویسندگان شش نفر باشند، اسامی همه آنها آورده می شوند ولی اگر بیش از این باشند پس از ذکر نام شش نفر اول عبارت .et al آورده شود. لازم است کلیه مراجع فارسی به لاتین نوشته شوند و در پایان، عبارت (Persian )آورده شود.

    اصول کلی مربوط به شیوه ونکوور

    • فهرست منابع، باید شامل مشخصات منابعی باشد که درتهیه نوشته خود مورد استفاده قرار داده اید، مانند کتاب، مقاله چاپ شده در یک مجله، جزوه آموزشی و یا حتی مطلبی که از اینترنت استفاده کردیم.
    • مشخصات منابع بایستی به صورتی نوشته گردد که خوانندگان بتوانند به راحتی منبع ذکر شده را پیدا کرده و به اصل مطلب رجوع نمایند.
    • فهرست منابع تهیه شده در پایان متن آورده می شود.
    • در فهرست منابع ،منابع به ترتیب استفاده آنها در متن و به صورت اعداد داخل پرانتز مشخص می گردد.به عبارتی دیگر به هر منبعی یک عدد اختصاص داده می شود.
    • وقتی که به هر منبع ، عددی اختصاص داده می شود، هربارکه در متن مجددا بخواهید به آن منبع استناد کنید، باید همان عدد را درج نمایید. 
    • این اعداد در داخل پرانتز و بعد از نقطه و کاما در پایان هر جمله اورده می شود.
    • هنگامی که در قسمتی از متن از چند منبع استفاده نماییم که شماره های ان متوالی است ،از خط فاصله (-) بین اولین و اخرین عدد استفاده کنیم.مثلا :(2-6) 
    • در صورتیکه در بخشی از متن از چند منبع استفاده گردد اما شماره ی منابع متوالی و پشت سر هم نباشد در این صورت بین شماره منابع یک علامت ویرگول گذاشته می شود. مثلا :(2 ,7 ,4)

    اگر ماخذ مجله باشد:
    نام خانوادگی و ابتدای نام تمام نویسندگان را آورده و سپس عنوان مقاله، آنگاه عنوان مجله ، شماره مجله، سال انتشار و صفحات اول و آخر آورده شود. توجه خاص به نقطه گذاری و ویرگول در نوشتن مراجع ضروری است

    Alizadeh A, Salouti M, Alizadeh H, Kazemizadeh AR, Safari AA, Mahmazi S. Enhanced antibacterial effect of azlocillin in conjugation with silver nanoparticles against Pseudomonas aeruginosa. IET nanobiotechnology. 2017 Dec;11(8):942-7. 

    نمونه مقاله منتشر نشده:


    Perry NS, Bollen C, Perry EK, Ballard C, Salvia for dementia therapy: review
    of pharmacological activity and pilot tolerability clinical trial. Pharmacol Biochem Behav (2003) in press.

    کتاب

    نام خانوادگی و ابتدای نام تمام نویسندگان و سپس عنوان کتاب، شماره چاپ، شهر چاپ کتاب، ناشر، سال انتشار و شماره صفحات

    Alexander RG. Considerations in creating a beautiful smile. In: Romano R, editor. The art of the smile. London: Quintessence Publishing; 2005. p. 187-210.

    E-book

     Irfan A. Protocols for predictable aesthetic dental restorations [Internet]. Oxford: Blackwell Munksgaard; 2006 [cited 2009 May 21]. Available from Netlibrary: http://cclsw2.vcc.ca:2048/login?url=http://www.netLibrary.com/urlapi.asp?action=summary& v=1&bookid=181691


    مقاله ارائه شده در همایش
    نام خانوادگی و ابتدای نام تمام نویسندگان  تا 6 نفر، عنوان خلاصه مقاله، عنوان همایش، سال، ماه و محل (شهر و کشور) برگزاری همایش

    Assaran M, Danaie M, Sheibani V, Rayegan P, Nematollahi-Mahani N, The effect of morphine consumption by mother on brain development of rat offspring during lactation period. Second FAONS Symposium and third Iranian Neuroscience Congress, 2004 May 16-19, Tehran, Iran.

    پایان نامه
    نام خانوادگی و ابتدای نام تمام نویسندگان پایان نامه، عنوان پایان نامه، نام دانشکده یا موسسه محل اجرای پایان نامه، نام دانشگاه، سال انتشار.
    نمونه:


    Mohammadi BA. Influence of oxidative stress on aryl hydrocarbon receptor signaling [dissertation]. Institute of Environmental Medicine, Karolinska Univ.,
    2013

     

    توجه: اگر مقاله، کتاب یا پایان نامهای به زبان دیگری غیر از انگلیسی نگاشته شده است، لازم است زبان اصلی مقاله در انتها در داخل قلاب بیاید.

     

     

    ت- معادل اصطلاحات در متن مقاله به زبان فارسی یا لاتین در داخل پرانتز آورده شود (مقاله نباید دارای زیر نویس باشد).

    ث- شماره گذاری مقاله از مقدمه مقاله شروع شده و تا پایان مقاله ادامه یابد.

    ج- مقاله  با نرم افزار Word2007 تایپ شود.

    چ- مسئولیت صحت و سقم مطالب هر مقاله بر عهده نویسنده (نویسندگان) آن خواهد بود. ضمناً اسامی‌نویسندگان مقاله (اولویت قرار گرفتن و یا هر گونه تغییر تا پایان بررسی مقاله) صرفاً با امضای نویسنده مسئول امکان پذیر است.

    ح- مجله حق رد، قبول، اصلاح، ویرایش و خلاصه نمودن مقاله را برای خود محفوظ می‌دارد.

    خ- کلیه مقالات منطبق با شرایط فوق، بلافاصله پس از وصول توسط هیئت تحریریه مورد بررسی قرار گرفته و در صورت تائید مقاله ضمن اعلام به نویسنده، جهت داوری ارسال می‌گردد.

    د- مقاله در یک نسخه اصل و یک نسخه کپی از مقاله (نسخ کپی فاقد اسم، آدرس نویسنده و تشکر و قدردانی باشد) در سامانه مجله بارگذاری گردد. ضمناً توجه گردد همراه مقاله در یک صفحه مجزا عنوان مقاله (فارسی و انگلیسی)، نام و نام خانوادگی نویسندگان (فارسی و انگلیسی)، مرتبه علمی‌و محل اشتغال آن‌ها به همراه شماره تلفن محل کار و آدرس پست الکترونیکی نویسنده مسئول جهت تسریع در مکاتبات بعدی ذکر شود و یک تعهدنامه با امضای تمام نویسندگان به پیوست آن ارسال گردد.

    ذ- در کلیه مراحل بررسی مقاله، ایرادات و اصلاحات مورد نیاز جهت تامین نظر داوری برای نویسنده ارسال می‌شود و در صورت تائید نهایی مقاله ضمن اعلام به نویسنده، در نوبت چاپ قرار می‌گیرد.