ضروری است مقالات ارسالی پیش از این در سایر مجلات علمی به چاپ نرسیده و یا در سایر مجلات علمی تحت بررسی و داوری نباشند. البته پژوهشهایی که در سمینارها و کنفرانسهای علمی ارائه گردیده و یا در چارچوب گزارش ماهیانه، سالیانه و مانند آن منتشر شده باشند نیز در این مجله قابل بررسی و چاپ خواهند بود. مقالات ارسالی داوری شده و در صورت تأیید، به ترتیب اولویت وصول و پذیرش، چاپ می شوند.
مسئولیت مقاله و ترتیب نام نویسندگان (با داشتن موافقت کتبی آنان) بر عهده شخصی است که مقاله را برای مجله ارسال میکند (نویسنده مسئول) و کلیه مکاتبات با وی انجام خواهد شد. لازم به یادآوری می باشد در خصوص تغییر اسامی نویسندگان در ویرایشهای بعدی، لازم است دلایل تغییر طی نامه ای با امضای نویسندهی مسئول به همراه مقاله در سایت بارگزاری شود.
دانشجویان (دانشآموختگان) کارشناسی ارشد و دکتری نیز برای ارسال مقاله مستخرج از پایان نامه (رساله) باید موافقت کتبی استاد یا استادان راهنمای خود را کسب کرده باشند.
مقالات باید به صورت الکترونیکی و از طریق وبگاه مجله (http://maucw.gorganiau.ac.ir) ارسال شوند. این امر امکان ارسال سریع و آسان مقالات توسط نویسندگان، انجام مراحل داوری و مکاتبات بعدی بین نویسندگان، داوران، سرگروهها و سردبیر مجله را فراهم میسازد. همچنین این امکان برای نویسنده (گان) محترم وجود دارد که در هر مرحله با مراجعه به بخش مربوط از وضعیت مقاله خود آگاه شوند.
شایان ذکر است تمامی مکاتبات فیمابین مجله و مولفین از طریق نویسنده مسئول (Corresponding Author) خواهد بود و از این حیث تمامی مسئولیتهای مقاله بهطور مستقیم متوجه نویسنده مسئول خواهد بود. در ضمن ضروری است نویسنده مسئول مندرجات فرم تعهدنامه اخلاقی مجله را تکمیل و پس از امضا، از طریق سامانه مجله ارسال نمایند.
1- پرکردن فرم ثبت نام و ورود به وبگاه با نام کاربری اختصاصی
2- ورود به بخش ارسال مقاله، دریافت کد اختصاصی برای هر مقاله و تعیین مشخصات مقاله
3- پرکردن فرم ارسال مقاله و اطلاعات و مشخصات مربوطه
4- بررسی مقاله در صفحه شخصی و افزودن ضمائم و اطلاعات مرتبط
فایل های مورد نیاز در زمان ارسال مقاله:
1- فایل پیشنیاز مقاله: فرم واگذاری حق انتشار مقاله است که پس از دریافت از صفحه اصلی سایت یا در فرم ارسال مقاله، تکمیل شده و قسمت مربوطه بارگذاری میشود.
2- فایل اصلی مقاله: کل مقاله همراه با برگه مشخصات مقاله (در ابتدای مقاله قبل از چکیده فارسی) مطابق با فرمت مجله است که در قسمت مربوطه بارگذاری میشود.
3- فایل مقاله بدون نام نویسندگان: کل مقاله بدون هیچگونه مشخصاتی از نویسندگان مقاله است که در قسمت مربوطه بارگذاری می شود.
شرایط:
1- نویسندگان پس از ثبت نام، به منظور پیشگیری از تخلفات احتمالی و حفظ حقوق و مالکیت معنوی، موظف هستند "فرم واگذاری حق نشر "را تکمیل و به صورت فایل پیش نیاز بارگذاری نمایند.
2- مسئولیت مقاله و ترتیب نام نویسندگان بر عهده شخص نویسنده مسئول است و کلیه مکاتبات با وی انجام خواهد شد. نویسنده مسئول (که با ستاره مشخص شده است) نمیتواند دانشجو باشد و بایستی عضو هیئت علمی یا پژوهشگر موسسه های پژوهشی باشد.
تهیه مقاله:
هر مقاله تحقیقی باید دارای عنوان، چکیده فارسی، واژههای کلیدی به فارسی، مقدمه، مواد و روشها، نتایج و بحث، منابع، چکیده انگلیسی و واژههای کلیدی به انگلیسی باشد و اصول زیر در آن رعایت شود:
مقالات باید به صورت تک ستونی با تعداد 12 تا 16 صفحه با حفظ 2/5 سانتیمتر حاشیه از هر طرف، و با درج شماره صفحه و سطر و فاصله سطور 1/5 سانتیمتر در نرم افزار MS Word با فونت فارسی B Lotus و فونت انگلیسی Times New Roman تهیه شوند.
در ارائه مطالب متن اصلی مقاله به غیر از پاراگراف اول در هر قسمت، تورفتگی به اندازه 0/5 سانتیمتر اعمال شود.
ترتیب قسمتهای مختلف مقاله: مشخصات مقاله، عنوان، چکیده فارسی، واژههای کلیدی، مقدمه، مواد و روشها، نتایج و بحث، نتیجه گیری، سپاسگزاری، منابع مورد استفاده و چکیده مبسوط انگلیسی (Extended abstract) است.
شرح قسمتهای مختلف مقاله و راهنمای فنی:
برگ مشخصات مقاله: این قسمت در یک صفحه مجزا شامل عنوان مقاله، نام و نام خانوادگی، مرتبه علمی و نشانی نویسنده یا نویسندگان مقاله، پست الکترونیکی و شماره تماس نویسنده مسؤل خواهد بود.
عنوان: عنوان مقاله حداکثر در 20 کلمه و منعکس کننده محتوای مقاله است.
چکیده فارسی مقاله شامل 200 تا 250 کلمه، بیانگر مسئله، هدف، روش و نتایج به دست آمده و نتیجهگیری کلی از پژوهش است که به صورت پیوسته ارائه شود.
واژههای کلیدی: عبارت است از 4 تا 6 واژه مجزا که موضوع پژوهش بیشتر پیرامون آنها بوده و در عنوان مقاله نیامده است.
مقدمه: در این بخش باید موضوع مورد پژوهش معرفی و فرضیه مورد نظر تعریف شود. به اهم کارهای پژوهشی انجام شده پیشین در این مورد اشاره شده و ضرورت و هدف پژوهش مورد نظر تببین شود.
مواد و روشها: شامل مواد مورد استفاده و شرح روشهای جدید و فرمول های به کار رفته و یا ذکر مأخذ روشهای متداول و شناخته شده است. در صورت استفاده از روشهای شناخته شده، توضیح مختصر و اشاره به منابع آنها کافی است. در انتهای مواد و روش ها نوع محاسبات آماری ذکر گردد. معادله ها و فرمول ها شماره گذاری شده و نبایستی به صورت تصویر باشند بلکه با ابزار Math type 6 یا نسخه های جدیدتر آن آماده شوند.
نتایج و بحث: در برگیرنده نتایج حاصل از تحقیق، بحث مستدل (با مرجع) و نتیجهگیری خواهد بود. نتایج و بحث با هم تدوین گردد. شکلها و جدولها در نتایج و بحث نباید دارای اطلاعات مشابه یا تکراری باشند، دادههای جدول نباید بهصورت منحنی یا نمودار (بهاستثنای نقشه) تکرار شوند.
نتیجه گیری: این قسمت شامل یک استنتاج نهایی از پژوهش و ذکر کاربرد (یا کاربردهای) احتمالی آن است.
سپاسگزاری: این بخش، حداکثر در 50 کلمه، معرف اشخاص، سازمانها، و نهادها، به طور کلی اشخاص حقیقی و حقوقی مؤثر در انجام پژوهش و تشکر و قدردانی از آنان است.
منابع مورد استفاده: منابع اشاره شده در متن مقاله باید قبلاً به صورت کتاب یا مقاله مندرج در یکی از مجلات علمی درآمده و قابل دسترسی به وسیله خواننده باشند. فهرست منابع مورد استفاده در انتهای مقاله باید صرفاً از منابع اشاره شده در متن بوده و به وسیله شماره و به ترتیب حروف الفبای نام نویسنده تهیه شده باشد. تمامی منابع فارسی و انگلیسی مورد ارجاع در متن مقاله، باید در لیست منابع به زبان انگلیسی نوشته شوند و تمامی سال شمسی منابع فارسی به سال میلادی تبدیل شوند. به منظور رعایت حقوق نویسندگان و بحث علم سنجی، عناوین صحیح نویسندگان، عنوان مقاله و سال انتشار از چکیده انگلیسی مقاله در سایت مرجع مورد استفاده و یا سایت SID گرفته شود.
اندازه و نوع قلم در نگارش مقاله
عنوان و اطلاعات هر یک از شکلها و جدولها به دو صورت فارسی و انگلیسی نوشته شوند.
عناوین جدولها در بالا و عناوین شکلها در زیر با فرمت وسطچین نوشته شود.
از کشیدن هر گونه خط عمودی در جدول خودداری شود.
درجدول ها و شکل ها، واحدهای ویژگی های مورد مطالعه درسیستم بین المللی (SI) ودرداخل پرانتز و به انگلیسی نوشته شود مثل (%)،(mm day-1) ،(mg L-1) و (mg kg-1).
از اعداد انگلیسی در محورهای افقی و عمودی در شکلها استفاده شود.
از بهکار بردن عنوانهایی مانند نمودار، عکس و نقشه، خودداری و آنها با عنوان “شکل” درج شوند.
تعارض منافع (Conflict of interests): در صورت وجود تعارض منافع بین نویسندگان (نظیر ترتیب نام آنها) یا بین نویسندگان و حامیان مطالعه، ضروری است به صراحت مطرح شود. پیشنهاد میشود نویسندگان با همدیگر منافع خود را همسو کرده و نام تمامی مؤسسات و سازمانهایی را که برای نوشتن مقاله از آنها بهره گرفته است و عواید مقاله به آنها هم منسوب میشود، بیان نمایند. در صورت عدم وجود تعارض منافع، این موضوع باید به وضوح اعلام شود (فرم تعارض منافع).
فهرست منابع مورد استفاده:
باید به زبان انگلیسی تنظیم شود و آن دسته از منابع که اصالتا فارسی هستند در انتهای منبع با عبارت [in Persian] مشخص شود؛
برای انگلیسی کردن منابع فارسی به هیچ عنوان نباید ترجمه شوند و یا از Google translator استفاده شود بلکه با مراجعه به منابع اصلی مقاله در نشریه اطلاعات انگلیسی مقاله مورد استفاده قرار بگیرد؛
در این فصلنامه ماخذنویسی درون متن و پایانی طبق سبک APA ( انجمن روان شناسی آمریکا) و آخرین نسخه این دستورالعمل مد نظر قرار گیرد. برای حصول نتیجه بهتر از امکانات References نرم افزار Word استفاده کنید. لازم به توضیح است که ارجاعات درون متنی باید به انگلیسی نوشته شود و منابع فارسی هم بصورت انگلیسی و با تاریخ میلادی درج شود؛ مثلا بجای نوشتن (کابوسی و محمدی، ۱۳۹۹) باید بنویسیم (Kaboosi and Mohammadi, 2020 ).
:Thesis/Dessertation
Meneses, M., Pasqualino, J.C. and Castells, F. (2010). “Environmental assessment of urban wastewater reuse: treatment alternatives and application”
Chemosphere, 81, 266–272.
:Book
Asano, T. (2007). “Water Reuse, Issues, Technologies, and Applications”
Dessertation/Thesis:
Mc Graw Hill Goodwin, S. A. (2017). Water management and reuse strategies for unconventional water (Doctoral dissertation, Colorado State University).
:Conference presentation
Smakhtin, V., Ashton, P., Batchelor, A., & Terblanche, D. (2001). “Unconventional Adsorbents for Remediation of Metal Pollution in Waters.”, 8nd International .Conference on Soil Remediation, London, England, 388-393
چکیده مبسوط به زبان انگلیسی (Extended abstract): بر اساس رویکرد دانشگاه آزاد اسلامی مبنی بر لزوم توجه به نظامهای رتبهبندی و علم سنجی رسمی و بین المللی، از نویسندگان مقالهها درخواست میگردد که چکیده انگلیسی آن را به صورت چکیده مبسوط (Extended abstract) با فرمت زیر تهیه نموده و در انتهای مقاله پس از منابع قرار دهند. چکیده مبسوط باید شامل 700 تا 1000 کلمه به صورت متن روان و گویای انگلیسی تنظیم شده باشد و قبل از ارسال به دقت ویرایش و بازبینی شود.
اسامی علمی (جنس و گونه، گیاهان، جانوران) در تمام مقاله با حروف ایتالیک یا مورب تایپ شوند و نام مصنف برای اولین بار و در جلوی آن در داخل پرانتز نوشته شود.
با توجه به لزوم صیانت از تألیفات پژوهشگران گرامی کشور و پرهیز از تخلفات پژوهشی و با عنایت به قانون «پیشگیری و مقابله با تقلب در تهیه آثار علمی» و بر اساس آئیننامه نشریات علمی شماره 11/25685 مورخه 1398/2/9 وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بر اخلاق پژوهش، تمامی نویسندگان مقالات موظفند گواهی مشابهتیابی مقاله ارسالی خود را از سامانه همانند جو با بارگذاری کل مقاله، اخذ و در زمان ارسال مقاله در سایت نشریه، در قسمت فایلهای ارسالی نویسندگان و در بخش کپیرایت بارگذاری نمایند. بدیهی است عدم ارائه گواهی مشابهتیابی و یا همپوشانی زیاد سبب عدم بررسی و پذیرش مقاله خواهد شد. مسئولیت صحت گواهی ارائه شده بهطور کامل بر عهده نویسنده مسئول مقاله است.
لازم بهذکر است هزینه مشابهتیابی به عهده شخص نویسنده میباشد.
سامانه همانند جو
پایگاه مشابهتیاب"سمیم نور" جهت کنترل عدم همپوشانی مقالات فارسی (plagiarism checker):
https://www.samimnoor.ir/view/fa/default
پایگاههای مشابهیاب جهت کنترل عدم همپوشانی مقالات انگلیسی (plagiarism checker):
http://www.dustball.com/cs/plagiarism.checker/
http://smallseotools.com/plagiarism-checker/