اهداف
نشریه علمی "روان شناسی فرهنگی زن" عرصه بازتاب اثر روان شناختی زنان در فرهنگ ها است و برآن است تا آنچه را که زنان و مردان فرهیخته در کنکاش های خود و دیگران در این زمینه دریافته اند بازگو نماید. طبیعت چند لایه اثر روان شناختی زن در فرهنگ امروزی جوامع طیف گسترده ای از مطالب را ایجاب می کند. هدف کلی نشریه علمی "روان شناسی فرهنگی زن" بازتاب روان شناختی فرهنگی حضور زنان جامعه در عرصه های گوناگون زندگی و تلاشهای اجتماعی است. همچنین نشریه برآن است که موقعیت و جایگاه روان شناختی زن را با نشان دادن بخشی از قدرت خلاقه چندگانه زنان و فعالیت های گسترده و همه جانبه آنان در عرصه فرهنگ ارتقاء دهد.
محورهای موضوعی نشریه
نشریه علمی "روان شناسی فرهنگی زن" با هدف ارتقاء سطح علمی کشور با بهرهگیری از متخصصان مجرب اقدام به بررسی و انتشار دستاوردهای علمی محققان فرهیخته می نماید. بر این اساس اولویت موضوعی نشریه شامل مباحث ذیل است که همواره در عرصه صفحات نشریه علمی "روان شناسی فرهنگی زن"پیش روی فرهیختگان می باشد:
- مطالعات روانشناسی فرهنگی در حوزه زنان
- پژوهشهای مرتبط با مسئولیت های زنان در حیطه بالندگی فرهنگی-اجتماعی مانند نقش مادری و همسری
- پایش و آیندهپژوهی چالشها و مسائل فرهنگی زنان
- توسعه پژوهشهای مرتبط با روان شناسی زنان از منظر فرهنگ های متفاوت در مناطق مختلف ایران و جهان
- نقش زن در اشاعه و انتقال فرهنگ اسلامی – ایرانی به نسل آینده ساز جامعه
- مطالعه اثربخشی برنامهها و عملکردهای نهادهای متولی حفظ و انسجام فرهنگی و نقش آفرینی اجتماعی زنان
چشم انداز
1- ارتقاء روان شناسی فرهنگی و سلامت زنان و عوامل مؤثر بر آن از جمله تأثیر فرهنگ و مسائلی مانند افسردگی، اضطراب، اختلالات تغذیه، خشم و تنشهای روانی مرتبط با تجربههای زنان در جامعه.
2-پیشبرد نقش زنان در فرهنگهای مختلف و تأثیر نقش های فرهنگی بر رفتار و شخصیت از جمله نقش زنان در خانواده و جامعه.
3- ارتقاء نگرش فرهنگی نسبت به خانواده از جمله اعتقادات، ارزشها، آرمانها، قوانین، نیازها، رفتارها و سبکهای زندگی، نقش جنسیتی، ساختار فرهنگی، جامعه شناختی و جنسیتی جامعه، نحوه برقراری ارتباط اجتماعی.
4 – توسعه بازتاب فرهنگی زنان در جامعه؛ تصاویر، نمادها و شاخصه های فرهنگی درباره زنان در جامعه؛ مانند نقش رسانهها، هنر، تبلیغات و فرهنگ جمعی درباره زنان.
5- ارتقاء فرآیندهای ادارکی و فرهنگ، هوش و فرهنگ و حافظه و فرهنگ در زنان به صورت آشکار (مانند زبان، مذهب، هنر و معماری) یا نهان (مانند باورها و ارزشهای نهفته), آداب و شعائر (مانند شعائر مذهبی و اجتماعی) و زمینه های عادی (مانند تحصیل، کار، ازدواج و...).
6- بهبود روابط بین فرهنگی و رفتارهای جمعی در حوزه زنان از جمله تطبیق فرهنگی بین اعضای گروه فرهنگی خود و فرهنگ اطرافیان؛ شامل تغییر نگرشها، بهبود مهارتهای ارتباطی و تغییر رفتار .
7- راهگشائی در تبیین تفاوتهای جنسیتی و تفاوتهای روان شناختی زنان و تأثیر جنسیت بر شکلگیری روان شناختی زنان؛ شامل مسایلی مانند تفاوتهای درک و پردازش اطلاعات، رفتارها، نگرشها، هویت و خودتنظیمی که زنان.
انواع مقالات پذیرفته شده عبارتند از:
مقالات پژوهشی کمی
مقالات پژوهشی کیفی