• راهنمای نویسندگان

     

     

            بسمه تعالی

    راهنمای تهیه­ ی مقاله برای نشریه ­ی حشره ­شناسی گیاهان زراعی

    نشریه­ ی"حشره­ شناسی گیاهان زراعی" دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، مقاله‌های مختلف پژوهشی، نتایج تحقیقات و یادداشت­های کوتاه علمی در زمینه‌ های "بیوسیستماتیک، زیست شناسی، بیواکولژی و فیزیولژی آفات، دشمنان طبیعی و سایر حشرات و بندپایان مرتبط با گیاهان زراعی و بوم سامانه­های مرتبط با آن­ها و مدیریت آفات، کنترل بیولژیک، سم­شناسی آفتکش­های مرتبط با آن­ها" را که قبلاً در نشریات دیگری به چاپ نرسیده و یا هم‌زمان به نشریات دیگری ارسال نگردیده باشد، با رعایت نکات زیر مورد پذیرش قرار می‌دهد:

    روش نگارش

    1- مجله صرفاً مقاله­ ها را به زبان فارسی با چکیده­ ی انگلیسی برای چاپ می­پذیرد.

    2- مقاله باید در کاغذ A4 با رعایت فاصله‌ی 5/1 سانتی‌متر بین سطرها (double space)، حاشیه­ی 5/2 سانتی‌متر از طرفین، 4 سانتی‌متر از بالا و 3 سانتی‌متر از پایین صفحه تایپ شده و تمام صفحه ­های مقاله پشت سرهم شماره­ گذاری شوند

    3- مقاله باید با نـرم افزار Word 2003 یا نسخه­های بالاتر به‌صورت یک ستـونه، حداکثر در 20 صفحه تایپ و به­ صورت پرینت شده یا الکترونیک ارسال گردد. متن­ فارسی با قلم B Nazanin و فونت 12 نازک و متن انگلیسی با قلم Times New Roman و فونت نازک 11، عنوان مقاله با فونت ضخیم 16، عنوان های اصلی (چکیده، مقدمه و . . . ) با فونت ضخیم 14، زیرعنوان‌ها با فونت ضخیم 12 و نام نگارنده(گان) با فونت ضخیم 11 در یک صفحه­ ی جداگانه باید تایپ شوند.

    4- عنوان های اصلی و متن باید راست چین تنظیم شوند.

     

    ترتیب بخش­های مقاله­

    بخش‌های مقاله­ های پژوهشی باید به‌صورت زیر تنظیم شوند: برگ مشخصات و متن مقاله شامل عنوان، چکیده، واژه‌های کلیدی، مقدمه، مواد و روش‌ها، نتایج و بحث، نتیجه‌گیری کلی، سپاس‌گزاری، منابع مورد استفاده و چکیده‌ی انگلیسی. در ضمن، نتایج و بحث ممکن است با هم یا به‌صورت جداگانه ارائه شوند. بخش‌های یادداشت‌های کوتاه علمی باید به‌صورت زیر تنظیم شوند: برگ مشخصات، عنوان، چکیده، واژه‌های کلیدی، متن، منابع مورد استفاده و چکیده‌ی انگلیسی. تنظیم بخش­های مختلف مقاله­ های تحلیلی با هماهنگی با سردبیر مجله انجام خواهد گرفت.

    برگ مشخصات

    عنوان مقاله، نام و نام خانوادگی، نام دانشگاه یا مؤسسه­ ی پژوهشی که نگارنده(گان) در آن اشتغال دارند و آدرس، تلفن و پست الکترونیک نگارنده­ی مسئول، روی یک صفحه‌ی جداگانه به فارسی و انگلیسی ذکر ­گردد.

    عنوان

    عنوان باید کوتاه و جامع بوده، از 20 کلمه بیشتر نباشد و در بالای صفحه­ی اول آورده شود. (در صفحه­ ی عنوان، چکیده و متن مقاله به هیچ وجه نام و نام خانوادگی و دیگر مشخصات نگارنده(گان) ذکر نگردد).

    چکیده

    چکیده باید مختصر، گویا و جامع بوده و شامل هدف تحقیق، مختصری در مورد روش کار و نتایج به­دست آمده باشد، حتی‌الامکان از 250 کلمه بیشتر نباشد و بعد از عنوان در همان صفحه قرار گیرد. واژه ­های کلیدی بین 4 تا 7 کلمه باید بلافاصله بعد از چکیده ذکر گردند و از واژه­ های استفاده شده در عنوان نباشند. در ضمن، چکیده‌ی انگلیسی باید به­صورت برگردان کاملی از چکیده­ی فارسی در انتهای مقاله آورده شود.

    مقدمه

    شامل معرفی موضوع مورد بررسی، ضرورت انجام تحقیق و مرور منابع علمی و پژوهش‌های انجام شده‌ی قبلی با استناد به مدارک منتشر شده می‌باشد. در انتهای مقدمه، هدف از انجام تحقیق به­ طور واضح و شفاف آورده ­شود. در متن مقاله نام علمی باید به‌صورت ایتالیک نوشته ­شود و هنگامی که نام علمی یک گونه برای اولین بار ذکر می‌گردد، ضروری است نام کامل (شامل جنس و گونه) همراه با نام مؤلف آورده شود. بدیهی است در موارد بعدی این نام به صورت مخفف جنس همراه گونه و بدون ذکر مؤلف آورده خواهد شد. واحد کمیت­ها باید با سیستم متریک بیان شود. منابع مورد استفاده در مقاله باید صرفاً از موارد اشاره شده در فهرست منابع بوده و به صورت اسم و سال (اسم به لاتین و سال به میلادی) مشخص گردند.

    مواد و روش‌ها

    شامل معرفی طرح آزمایشی، توضیح وسایل و مواد به‌کار رفته و شرح کامل روش‌های بررسی می‌باشد ولی صرف نظر از روش‌های ابداعی نگارنده(گان) نیازی به شرح کامل روش‌های اقتباس شده نبوده و فقط ذکر اصول و مآخذ کافی است. در مطالعات ملکولی، توالی­های کشف شده باید در بانک جهانی ژن (GenBank) به ثبت رسیده باشند و شماره­ی ثبت آن­ها در متن قید شده باشد. همچنین ماتریس داده‌های مربوط به مطالعات فیلوژنتیک، ترجیحاً در بانک جهانی TreeBase ثبت شوند تا از اطاله‌ی مقاله احتراز گردد.

    نتایج و بحث

    ارائه­ی نتایج به­صورت نوشتار، جدول­ها، تصویرها و نمودارها می‌باشد که مورد تجزیه و تحلیل، ارزیابی و بحث قرار می‌گیرند. در ارائه­ی این موارد، نکات زیر باید مورد توجه قرار گیرند:

    از تکرار محتوای جدول­ها و نمودار­ها در متن مقاله خودداری شود. جدول­ها و شکل­ها باید دارای شماره و عنوان فارسی و انگلیسی باشند که در مورد جدول­ها در بالای آن­ها و در مورد شکل­ها در زیر آن­ها نوشته می­شوند. عنوان آن­ها باید مختصر و گویا بوده، به ­نحوی که نیازی به مراجعه به متن مقاله نباشد. جدول­ها باید فاقد خط­های عمودی و تنها دارای خط­های افقی جدا کننده­ی محتوای جدول از عنوان و زیرنویس­ها و خط جداکننده­ی سرستون­ها ­باشند و اعداد و نوشته­های داخل جدول­ها نیز به انگلیسی تایپ ­شوند. ذکر انحراف استاندارد میانگین­ها (SE) در جدول­های مقایسه­ی میانگین و رسم محدوده­ی خطای میانگین در شکل­ها ضروری است.

    شکل‌ها، تصویرها و نمودار‌ها (کلاً تحت عنوان شکل) با کیفیت مناسب و به‌طور واضح همراه با فایل مربوطه ارسال گردند. عکس­های سیاه-سفید و رنگی (CMYK) حتماً به­صورت فایل TIFF با وضوح حداقل dpi600 و ترسیم­های اسکن شده با وضوح حداقل dpi 1200 در فایل‌های جداگانه ارسال شوند. ارسال فایل‌های فشرده‌ی TIFF به صورت LZW مرجح است.

    سپاس‌گزاری

    شایسته است از اشخاص حقیقی و حقوقی که در انجام تحقیق مساعدت نموده و یا در تأمین بودجه، امکانات و لوازم کار نقش مهمی داشته‌اند، به­طور مختصر و کوتاه سپاس‌گزاری شود.

    منابع مورد استفاده

    استناد به یک منبع در متن مقاله، در پایان عبارت و در داخل پرانتز با ذکر نام به لاتین و سال به میلادی آورده ‌شود. خود پرانتزها به فارسی و جداسازی بین منابع متوالی با کامای فارسی انجام شود. برای منابعی که دو نگارنده دارند، نام هر دو نفر و برای منابعی که بیش از دو نگارنده دارند ابتدا نام نفر اول و پس از آن عبارت et al. به­صورت ایتالیک نوشته ‌شود. اگر نام نگارنده(گان) به­عنوان فاعل یا مفعول در داخل جمله آورده شده، نام نگارندگان (تا دو نگارنده) یا نام نگارنده­ی اول با عبارت "و همکاران" (برای منابع با بیش از دو نگارنده)، به فارسی ذکر شود و در انتهای جمله منبع به انگلیسی و سال به میلادی با روشی که ذکر شد درون پرانتز ذکر شود. در فهرست منابع نگارندگان می­توانند از دستور مجله­ی Journal of Insect Science (تارنمای www.insectscience.org) جهت راهنمایی پیروی نمایند. بر این اساس لازم است تمام منابع مورد استفاده (حتی منابع فارسی) به زبان انگلیسی و به­ترتیب حروف الفبای لاتین فهرست ­شوند. در تهیه­ی این فهرست به نکات زیر توجه شود:

    1-   ابتدا نام نگارنده(گان) به ترتیب ذکر شده در منبع آورده شوند. نام­های خانوادگی به­طور کامل با حرف اول بزرگ، و نام نگارنده­ها با یک حرف فاصله، فقط با ذکر حرف اول بزرگ و بدون نقطه بعد از آن ذکر شود و بین نام و نام خانوادگی یک نگارنده هیچ علامتی گذاشته نشود ولی برای جدا کردن نام نگارنده­های مختلف بین آن­ها ویرگول آورده شود. در تمام موارد ابتدا نام خانوادگی و سپس نام ذکر شود. از ذکر عبارت and قبل از نام نگارنده­ی آخر خودداری شود و پس از نام آخرین نگارنده یک نقطه مرقوم شود. بعد از نام نگارندگان، سال میلادی و سپس نقطه گذاشته شود. نام نگارندگان و سال با فونت ضخیم نگاشته شوند.

    2-     درمورد منابعی که به فارسی نوشته شده­اند، در انتهای منبع درون کروشه عبارت [in Persian] قید شود.

    3-   در صورت ارجاع به چندین مقاله از یک نویسنده، مقاله‌ها به­ترتیب سال انتشار، از قدیم به جدید و در صورت ارجاع به چند مقاله­ی نویسنده­ای که همه ‌در یک سال منتشر شده باشند، برای جداسازی از حروف a ، b ، c . . . بعد از ذکر سال (هم در متن مقاله و هم در فهرست منابع) استفاده ­شود.

    4-   در صورتی­که منبعی فاقد نام نگارنده باشد، با رعایت کلیه­ی موارد فوق، به­جای نام نگارنده واژه­‌ی Anonymous درج ­گردد. اگر متنی فاقد تاریخ انتشــار باشد، عبارت Not dated پس از نام نگارنده(گان) ذکر گردد.

    5-   عنوان کتاب­ها و نام مجلات به صورت ایتالیک و حروف اول تمامی کلمات به­جز حروف ربط و اضافه (and, the, to, in, into, on, or, from, with, without, up, upon, of و ...) بزرگ نوشته شوند. نام ناشر با حروف اول بزرگ غیر ایتالیک نوشته شود. نام مجله به­طور کامل نوشته شود و از ذکر مخفف خودداری شود.

    6-   عنوان مقاله­ها، خلاصه مقاله­­های کنگره­ها، پایان نامه­ها و فصل کتاب­ها با حروف اول کوچک و غیرایتالیک نوشته شوند. حدود صفحه­های مقاله­ها و فصل کتاب­ها و تعداد صفحه­های پایان­نامه­ها و تک نگاشت‌ها ذکر شوند.

    7-     زمان و مکان برگزاری کنگره­ها در خلاصه مقاله­های استنادی ذکر شوند.

    8-   جزوه­های درسی، غیر قابل استناد هستند. از منابع اینترنتی نیز به­جز در مواقع ضرورت استفاده نشود و در صورت استفاده، زمان دست­یابی به منبع حتماً طبق نمونه­ی ارائه شده در زیر ذکر شود.

     

    چند نمونه:

    الف- مقاله

    Gauthier N, LaSalle J, Quicke DLJ, Godfray HCJ. 2000. Phylogeny of Eulophidae (Hymenoptera: Chalcidoidea), with a reclassification of Eulophinae and the recognition that Elasmidae are derived eulophids. Systematic Entomology 25(4): 521-539.

     

    ب- کتاب

    Borror DJ, De Long DM, Triplehorn CA. 1981. An Introduction to the Study of Insects. Saunders College Publishing, 5th ed.

     

    ج- فصل کتاب

    Powell W, Walton MP, Jervis MA. 1996. Populations and communities. In: Jervis MA, Kidd NAC (eds.) Insect Natural Enemies. Chapmann & Hall, London, UK, pp. 223-292.

     

    د- پایان نامه

    Osouli S. 2007. Biological studies on two-spotted spider mite, Tetranychus urticae reared on nine tomato cultivars under laboratory conditions. M. Sc. Thesis on Agricultural Entomology, University of Tabriz, 152 pp.

     

    ه- خلاصه مقاله­ی کنگره

    Pryke JS, Samways MJ. 2011. Design and management of ecological networks to optimize biodiversity within agroforestry using arthropods. Global Conference on Entomology, March 5-9, 2011 Chiang Mai, Thailand. P. 150.

    د- منبع اینترنتی

    Noyes JS. 2011. Universal Chalcidoidea Database - World Wide Web electronic publication. http://www.nhm.ac.uk/entomology/chalcidoids.html. [Accessed on 23 March 2011].

     

    Anonymous. 2011.Mating disruption. http://en.wikipedia.org/wiki/Mating_disruption [Accessed on 13 April 2011]

     

    چکیده­ی انگلیسی

    چکیده‌ی مقاله به زبان انگلیسی باید ترجمه‌ی کامل و منطبق با چکیده­ی فارسی باشد.

    سایر نکات

    -       نگارنده(گان) مسؤول نظراتی هستند که در مقالات خود بیان می‌کنند.

     - تمامی نگارند‌گان باید به منظور تأیید محتوای مقاله برگ مشخصات مقاله  و همچنین نامه تعهد را که در سیستم بارگذاری گردیده است را ، امضا ‌نمایند.(جهت دریافت نامه تعهد لینک زیر را کلیک نمایید)

     

    -    هیأت تحریریه از پذیرش مقالاتی که قبلاً در سایر نشریات چاپ شده یا همزمان برای بررسی به سایر مجلات ارسال گردیده معذور است. مقالاتی که بخشی از آن­ها در کنگره‌ها، سمینارهای داخلی و خارجی و سمپوزیوم‌ها ارایه و چاپ شده‌اند، از این قاعده مستثنی هستند.

    -        هیات تحریریه در رد یا قبول و ویرایش مقالات اختیار دارد.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    آدرس دفتر نشریه: تبریز- دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز- دانشکده­ی کشاورزی0 دفتر مجله­ی حشره­شناسی گیاهان زراعی- صندوق پستی: 5114-51575   پست الکترونیک: entomojournal@iaut.ac.ir

    شماره تلفن و نمابر: 6374511-0411