جداسازی و تعیین تیپبندی یرسینیا انتروکولیتیکا جدا شده از گوشت مرغ
محورهای موضوعی : میکروبیولوژی
1 - گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد شهرکرد، ایران.
کلید واژه: بایوتایپینگ, ژن¬های ویرولانس, گوشت, یرسینیا,
چکیده مقاله :
یرسینیا انتروکولیتیکا متعلق به خانواده انتروباکتریاسه است که به عنوان یک باکتری بسیار هتروژن شناخته میشود و به چندین بیوتیپ و سروتیپ تقسیم میشود. از دهه 1960، این باکتری به طور فزایندهای به عنوان یک پاتوژن مهم منتقله از غذا شناسایی شده است. در این مطالعه، فاکتورهای حدت مانند yadA ، inv، ail، ystA و virF از 65 سویه ی جدا شده از نمونههای گوشت مرغ با روش واکنش زنجیرهای پلیمراز چندگانه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. از 65 جدایه یرسینیا انتروکولیتیکا، بیوتیپ A (38.35 درصد)، بیوتیپ 1B (15/26) درصد، بیوتیپ 2 (15/6 درصد)، درصد، بیوتیپ 3 (23/9 درصد) و بیوتیپ 4 (15/6 درصد) گزارش شدند. 16/94 درصد ایزولهها طبقه بندی نشدند. آزمایشهای واکنش زنجیرهای پلیمراز نشان داد که شیوع ژنهای بیماریزا برای yadA(74/44 درصد)، ژن inv (100 درصد)، ژن ail ( 50 درصد) ژن yst A (85/51 درصد) و ژن vir F (18/35 درصد بود. این مطالعه اهمیت گوشت مرغ را به عنوان منبع بالقوه عفونت یرسینیا انتروکولیتیکا در ایران برجسته کرد.
Yersinia enterocolitica belongs to the family Enterobacteriaceae, which is known to be highly heterogenic andis divided into several biotypes and serotypes. Since the 1960s, this bacterium has increasingly been identified as an important foodborne pathogen. In this study, virulence factors such as yadA, inv, ail, ystA and virF of 65 strains isolated from chicken meat samples were analysed by the multiplex polymerase chain reaction (PCR) method. Of 65 isolates of Y. enterocolitica biotyping revealed biotypes 1A (35.38%), 1B (26.15%), 2 (6.15%), 3 (9.23%), 4 (6.15%) and unclassified (16/94%). Polymerase chain reaction tests showed that the prevalence of virulent genes was 44.74% for yadA, 100% for inv, 50% for ail, 51.85% for ystAand35.18% for virF. This study highlighted the importance of chicken meat as a potential source of Y. enterocolitica infection in Iran.
