اثراقتصادی پروبیوتیک باکتوسل بر روی بازماندگی ماهیان قزل آلای رنگین کمان
محورهای موضوعی : فصلنامه علمی -پژوهشی تحقیقات اقتصاد کشاورزیسید ابراهیم حسینی 1 , ساره بذرگر 2 , وحید دیانت پور 3 , لیلا بذرگر 4
1 - دانشیار، گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، فارس، ایران
2 - استادیار بخش اقتصاد کشاورزی دانشگاه شیراز
3 - استادیار بخش اقتصاد کشاورزی دانشگاه شیراز
4 - استادیار بخش اقتصاد کشاورزی دانشگاه شیراز.
کلید واژه: باکتوسل, بازماندگی, ماهی قزل آلای رنگین کمان,
چکیده مقاله :
غذاهای دریایی و آبزیان یکی از سالمترین و بهترین مواد غذایی مصرفی میباشند که نقش ارزندهای در امنیت غذایی و سلامت جامعه دارند و بهدلیل افزایش تقاضای مصرف ماهی، آبزیپروری بخش مهمی از صنعت دامپروری در سراسر دنیا بهحساب میآید. لذا این مطالعه با هدف بررسی اثر پروبیوتیک باکتوسل بر میزان بازماندگی ماهیان قزلآلا و بر درآمد آبزیپروران انجام گرفت. در این مطالعه از 8000 قطعه ماهی قزلآلای رنگینکمان با میانگین وزنی 60 گرم استفاده شده که به 2 گروه تجربی تیمار با باکتوسل و کنترل یا فاقد تیمار تقسیم شدند. در این پژوهش باکتوسل Pediococcus acidilactituma به روش اکسترودر شده به غذای ماهیان اضافه شد و در طول دورهی آزمایش با استفاده از فرمولهای مربوطه میزان بازماندگی ماهیان در دو گروه محاسبه و دادهها با استفاده از نرمافزار SPSS18 و از طریق آزمون آماری تی مستقل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. دادههای حاصل از این تحقیق موید آن است که پروبیوتیک باکتوسل باعث افزایش میزان بازماندگی ماهیان قزل آلا میگردد. با توجه به نتایج حاصل از این پژوهش، پروبیوتیک باکتوسل احتمالا از طریق تحریک سیستم ایمنی و کاهش اثر پاتوژنها و افزایش تولید ایمونوگلوبینها باعث افزایش ماندگاری ماهیان قزلآلای رنگینکمان و در نتیجه افزایش راندمان تولید و درآمد بیشتر آبزیپروران میشود.
طبقه بندیJEL:
Seafood and Aquatics is one of the best and most healthy consumable foods that plays an important role in food security and the health of society, and due to the increasing demand for fish consumption, aquaculture is an important part of the livestock industry in worldwide. So the study aimed to evaluate the effect of bactocel probiotics on the durability of rainbow trout and on aquacultures income. In the study, 8,000 pieces of rainbow trout with an average weight of 60 g were divided into 2 experimental treated groups by bactocel and control not treated with bactocel groups. In this study, Pediococcus acidilactituma bactocel by extrusion method was added to the fish foods and in during the experiment by using the formulas, fish durability rate in each group was calculated and the data by using SPSS 18 software by independent t-test were analyzed. The data resulted the study confirms that bactocel probiotics can increase the durability rate of rainbow trout. Considering the results of the study, bactocel probiotics possibly by stimulating the immune system and reducing the effect of pathogens and increasing production of immunoglobulins led to increase the durability of rainbow trout and thereby increase production efficiency and aquaculture income.