بررسی تأثیر کوئرستین بر میزان زنده مانی سلول های سرطان سینه MCF-7 با آزمون های MTT و تریپان بلو
محورهای موضوعی : زیست شناسی سلولی تکوینی گیاهی و جانوری ، تکوین و تمایز ، زیست شناسی میکروارگانیسم
فاطمه زهره
1
,
کاظم پریور
2
,
نسیم حیاتی رودباری
3
,
پریچهر یغمایی
4
1 - گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
2 - گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی
3 - گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
4 - گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
کلید واژه: سرطان سینه, کوئرستین, آزمون MTT, MCF-7, HEK,
چکیده مقاله :
در این مطالعه ، اثر کوئرستین بر زنده مانی سلولهای سرطانی با استفاده از آزمون های MTT و تریپان بلو مورد بررسی قرار گرفت. کوئرستین فلاونولی می باشد که دارای خواص آنتی اکسیدانی بوده و در میوه ها، سبزیجات و بویژه دانه های رنگی یافت می شود. سلول های سرطانی سینه(رده MCF-7) و سلول های سالم(ردهHEK-293 ) به مدت 24 و 48 ساعت در معرض دوزهای 50 و 100 μM از کوئرستین قرار گرفتند. برای بررسی میزان زنده مانی سلول های سرطانی آزمایش های MTT و تریپان بلو انجام شدند. بر اساس نتایج ، میزان بقای سلولهای سرطانی تحت تیمار دارو با دوز Q50 μM در 48 ساعت به طور قابل توجهی کاهش یافت (P <0.01). همچنین کاهش قابل توجهی در دوز Q100 μM در 24 و 48 ساعت مشاهده شد. این کاهش در 24 ساعت در P <0.05 و در 48 ساعت در P <0.01 معنی دار بود. نتایج آزمایشات اثرات مثبت ضد سرطانی کوئرستین را نشان داد. بر اساس نتایج این پژوهش ، کوئرستین میزان زنده مانی سلول های سرطانی را کاهش داد و بهترین نتیجه در 48 ساعت مشاهده شد. با توجه به اینکه تاثیرات ضد سرطانی داروی کوئرستین پس از 48 ساعت بیشتر بود، استفاده طولانی مدت این دارو برای دستیابی به اثرات درمانی آن توصیه می شود.
In this study, the effect of quercetin on the survival of cancer cells was investigated using MTT and trypan blue tests. Quercetin is a flavonol that has antioxidant properties and is found in fruits, vegetables, and especially colored seeds. Breast cancer cells (MCF-7 cell line) and healthy cells (HEK-293 cell line) were exposed to 50 and 100 micromolar doses of quercetin for 24 and 48 hours.To check the viability of cancer cells, MTT and trypan blue tests were performed. According to the results, the survival rate of cancer cells with Q50 μM dose in 48 hours was significantly decreased in the surface (P < 0.01). Also, a significant decrease was observed in Q100 μM dose at 24 and 48 hours. This decrease was significant at 24 hours at P < 0.05 and at 48 hours at P < 0.01. The results of tests showed the positive anti-cancer effects of quercetin. Based on the results of this research, quercetin reduced the survival rate of cancer cells and the best result was observed in 48 hours. Considering that the anti-cancer effects of quercetin were greater after 48 hours, long-term use of this drug is recommended to achieve its therapeutic effects.
