مطالعه میزان آلودگی پنیرهای سنتی شهرستان مراغه به باکتریاشریشیا کلیO157:H7
محورهای موضوعی : فراورده های آبزی
1 - گروه میکروبیولوژی، واحد مراغه، دانشگاه آزاد اسلامی، مراغه، ایران.
کلید واژه: مقاومت آنتی بیوتیکی, پنیر سنتی, اشریشیا کلیO157:H7,
چکیده مقاله :
چکیده این مطالعه جهت ارزیابی آلودگی پنیرهای سنتی تولید شده در روستاهای شهرستان مراغه بهاشریشیا کلیO157:H7که بعنوان یکی از مهمترین سروتیپ های بیماری زای انسان در سال های اخیر معرفی شده است طراحی و با اخذ نمونه های تصادفی از روستاهای تولید و توزیع این فراورده به اجرا گذارده شد.ابتدا نمونه های پنیر(100 نمونه) در محیط کشت Tryptic Soy Broth حاوی آنتی بیوتیک سفکسیم و سپس در محیط مککانکی سوربیتول آگار حاوی آنتی بیوتیک سفکسیم و تلوریت پتاسیم کشت داده شدند. کلنی های مشکوک رنگ آمیزی گرم شده و بر روی آنها آزمون IMVCو سایر آزمون ها انجام شد و واکنش آنها بااشریشیا کلی، جهت تشخیص سروتیپ Oو H به روش آگلوتیناسیون مستقیم مورد آزمایش قرار گرفتند.pH و میزان نمک پنیر نیز اندازه گیری شد. از باکتریهایاشریشیا کلیجدا شده از نمونههای پنیر، آزمایش آنتی بیوگرام به روش کربی بوئر به عمل آمد. هیچ موردی از اشریشیا کلیO157:H7در نمونههای مطالعه شده مشاهده نگردید. در این مطالعه سایر سروتیپ هایاشریشیا کلیتشخیص داده شدند که شامل 32 مورد سروتیپ های Non O157 بود. در بین این سروتیپ ها، سویه های انتروپاتوژن (O125،O126،O44،O114،O86،O127،O55)، انتروتوکسیژن(O20، O128) و وروتوکسیژن(O26،O111) وجود داشتند.تمام سویههای جدا شده نسبت به دوآنتی بیوتیک آمپی سیلین و پلی میکسینB مقاوم بودند. تأثیر نسبت شیوع سروتیپ های اشریشیا کلی از میزان pH و نمک پنیر از لحاظ آماری معنیدار نبود (05/0p>).نتایج این مطالعه نشان داد که پنیرهای سنتی تولید شده میتوانند بعنوان حامل بالقوه برای سروتیپ های مختلف اشریشیا کلی عمل نموده و منجر به بروز بیماری در انسان شود.
Abstract This study was conducted in villages of Maragheh city to determine the contamination of Escherichia coli O157:H7 in traditional cheeses. A total of 100 cheese samples were cultured in Tryptic soy broth containing cefixime and then they were transferred to Mac conkey sorbitol agar containing cefixime and potassium tellurite. Suspicious colonies were stained (Gram staining) and identified by IMVC and other tests. Isolated Escherichia coli were tested for detection of O and H serotypes by direct agglutination method. Cheese samples were also tested for pH and NaCl content. Antibiogram test was done on Escherichia coli isolates by Kirby-bauer’s method. No Escherichia coli O157:H7was detected in the studied samples. In this study, other serotypes of Escherichia coli were isolated containing 32 non O157 serotypes. These serotypes including, Enteropathogenic (O55, O127, O86, O114, O44, O126, O125), Enterotoxigenic (O20, O128) and Verotoxigenic (O26, O111). All of the isolated strains were resistant to Ampicillin and Polymyxin B. The effect of prevalence ratio of Escherichia coli serotypes from pH and NaCl content was not significant statistically (p>0.05). From the results of this study it seems that traditional cheese could be a potent carrier to transmit the various serotype of Escherichia coli and cause disease in human.
