مطالعه اثر هم افزایی ضد باکتریایی اسانس گیاه مرزنجوش(Origanum vulgare L.) و نانوذرات نقره
محورهای موضوعی : میکروبیولوژیناهید محمدزاده 1 , معصومه مهدوی اورتاکند 2 , سحر هنرمند جهرمی 3
1 - گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم زیستی، واحد ورامین- پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین-پیشوا، ایران
2 - گروه زیست شناسی، دانشکده علوم زیستی، واحد ورامین- پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین-پیشوا، ایران
3 - گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم زیستی، واحد ورامین-پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، پیشوا، ایران
کلید واژه: نانوذرات نقره, اسانس گیاه مرزنجوش, اثرضدمیکروبی, سینرژیک,
چکیده مقاله :
افزایش استفاده از آنتی بیوتیکها و شیوع سویههای مقاوم، کاربرد داروهای ضد میکروبی جدید را ضروری نموده است. درمان ترکیبی یک استراتژی کارآمد برای مقابله با مقاومت ضدباکتریایی میباشد. هدف از این مطالعه، بررسی اثر سینرژیک ضدباکتریایی اسانس گیاه مرزنجوش و نانو ذرات نقره بر روی باکتری گرم مثبت و گرم منفی است. در این مطالعه اسانس مرزنجوش از سرشاخه گیاه استخراج گردید. محلول کلوئیدی نانوذرات نقره با میانگین قطر 68 نانومتر خریداری شد. اثر ضدباکتریایی اسانس مرزنجوش و نانوذرات نقره به تنهایی و سپس به صورت سینرژیک، به روش میکرودایلوشن براث بررسی و حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) آنها در برابر باکتریهای گرم مثبت و گرم منفی، تعیین شد. باکتریهای مورد مطالعه اشریشیاکلی، سالمونلا انتریکا، باسیلوس سوبتیلیس و استافیلوکوکوس اورئوس بودند. بر اساس نتایج بهدست آمده، اثر سینرژیک اسانس مرزنجوش و نانو ذرات نقره اثرات ضد میکروبی قابل ملاحظهای روی تمامی باکتریهای مورد بررسی داشتند نتایج نشان داد که اثر سینرژیک اسانس مرزنجوش و نانو ذرات نقره در مهار و از بین بردن باکتریهای مورد بررسی موثر بوده و میتوانند در تهیه داروهای جدید بر علیه این باکتریها، مفید باشند.
The increasing use of antibiotics and the prevalence of resistant strains have necessitated the use of new antimicrobial drugs. Combination therapy is an effective strategy to combat antibacterial resistance. The aim of this study was to investigate the antibacterial synergistic effect of Origanum vulgare essential oil and silver nanoparticles on gram-positive and gram-negative bacteria. In this study, O. vulgare essential oil was extracted from the plant branch. A colloidal solution of silver nanoparticles with an average particle diameter of 68 nm was purchased. The antibacterial effect of O. vulgare essential oil and silver nanoparticles was investigated alone and then in combination by broth microdilution method and their minimum inhibitory concentration (MIC) against gram-positive and gram-negative bacteria was determined. The bacteria studied were Escherichia coli, Salmonella enterica, Bacillus subtilis and Staphylococcus aureus. Based on the obtained results, the synergistic effect of O. vulgare essential oil and silver nanoparticles had significant antimicrobial effects on all studied bacteria. The results showed that the synergistic effect of O. vulgare essential oil and silver nanoparticles was effective in inhibiting and killing the studied bacteria. And they can be useful in developing new drugs against these bacteria.
_||_