جداسازی و شناسایی باکتری های لاکتوباسیلوس از نمونه های زیتون ایرانی
محورهای موضوعی : میکروبیولوژیشیدا قدیری افشار 1 , روزبه یلفانی 2 , مهدی ابراهیمی 3
1 - گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم زیستی، واحد ورامین-پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، پیشوا، ایران
2 - گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم زیستی، واحد ورامین-پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، پیشوا، ایران
3 - گروه بیوشیمی و بیوفیزیک، دانشکده علوم زیستی، واحد ورامین-پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران
کلید واژه: جداسازی, زیتون, لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس, لاکتوباسیلوس, لاکتوباسیلوس پلانتارم,
چکیده مقاله :
پروبیوتیکها، میکروارگانیسمهای غیربیماری زایی هستند که هرگاه در مقادیر مناسب تجویز گردند، به میزبان سلامتی میبخشند و قادرند از بعضی از بیماریها پیشگیری نموده یا آنها را بهبود بخشند. لاکتوباسیلوسها و بیفیدوباکتریومها، بیشترین پروبیوتیکهای مورد استفاده تا امروز بوده اند. جنس لاکتوباسیلوس، گروهی از باکتریهای اسیدلاکتیک (LAB) مختلف از نظر ژنتیکی و فیزیولوژیکی است که میلهای شکل، گرم مثبت، غیراسپورگذار، بدون پیگمان، کاتالاز منفی و میکروآئروفیلیک تا بیهوازی اجباری میباشند. زیتون از قدیمیترین گیاهان شناخته شده ای است که به عنوان یکی از منابع مهم غذایی به شمار رفته و نقش مؤثری در تعیین سلامتی، پیشگیری و کنتری بیماریهای ناشی از ناراحتیهای گوارشی، سیستم گردش خون و قلبی عروقی دارد. زیتون ممکن است حامل مناسبی برای انتقال پروبیوتیکها به شمار رود. لذا در تحقیق حاضر این خصوصیت زیتون مورد بررسی قرار گرفت. در این تحقیق شانزده نمونه از زیتونهای بستهبندی مختلف و همچنین به صورت فله و خام تهیه گردید. باکتریهای موجود در نمونههای مورد نظر جداسازی شده و با استفاده از روشهای مورفولوژیک، کشت و بیوشیمیایی مورد شناسایی قرارگرفتند. با توجه به نتایج به دست آمده، 4 جدایه لاکتوباسیلوس پلانتارم و یک جدایه، لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس تشخیص داده شدند. بنابراین، زیتون میتواند علاوه بر فوائد سرشار غذایی، به عنوان حاملی طبیعی برای پروبیوتیکها در نظر گرفته شود.
Probiotics are defined as live microorganisms that when administered in adequate amounts, confer a health benefit on the host and they can prevent from or cure some diseases. Most probiotics are strains of Bifidobacterium or Lactobacillus species. The Lactobacillus genus consists of a genetically and physiologically diverse group of rod-shaped, Gram-positive, non-spore forming, non-pigmenetd, catalase negative and microaerophilic to strictly anaerobic. Olive green is one of the oldest plant which used as an important food and has a key role in health, prevention and control of digestive, blood, and heart disease. It may be a proper carier for transporting of probiotics. Therefore, this property of olive green evaluated. In this study, 16 olive sample (packed, unpacked, and crude) were prepared to isolation of Lactobacilli. After isolation of total bacteria, morphological, cultural, and biochemical tests were used to identification of lactobacillus species. Finally, 4 strain of Lactobacillus plantarum and 1 strain of Lactobacillus acidophilus were identified. Our results shows that, in addition to many food advantages, olive green can be a carrier of probiotics.
_||_