مطالعه میزان آلودگی گوشت گاو عرضه شده در سطح شهرستان سنندج به Escherichia coli و تعیین سویههای فیلوژنیک آنها
محورهای موضوعی : پژوهش های بالینی دام های بزرگ
1 - استادیار گروه علوم پایه ، دانشکده دامپزشکی ، دانشگاه ازاد اسلامی ، سنندج ، ایران
کلید واژه: اشریشیا کولای, گوشت گاو, گروه های فیلوژنیک,
چکیده مقاله :
اشریشیاکلی سالهاست به عنوان یکی از مهمترین عوامل مسمومیتهای غذایی و بیماریهای رودهای مطرح بوده که با تولید انواع توکسینها می تواند باعث گاستروانتریت و کولیت خونریزی کننده در انسان و حیوانات گردد و از طریق فراوردههای غذایی به انسان قابل انتقال میباشد.هدف از این مطالعه بررسی میزان گروههای فیلوژنیک(A, B1, B2،D (اشریشیاکلی جدا سازی شده از گوشت گاو توزیع شده در سطح شهرستان سنندج می باشد. برای این منظور 80 نمونه گوشت گاو تازه عرضه شده در سطح قصابی ها و فروشگاه های عرضه گوشت سنندج در شرایط استریل نمونه برداری شده و برای شناسایی اشریشیاکولای با روشهای کشت متداول جداسازی اشریشیا کلی و تاییدیه پرگنه های مشکوک به اشریشیاکلی با استفاده از روش PCR از پرایمرهای اختصاصی ژن uidA و سپس برای تعیین گروههای فیلوژنیک (A، B1، B2 و D) با استفاده از آزمون Multiplex PCR از پرایمرهای اختصاصی دو ژن chuA و yjaA و قطعه DNA ناشناس TspE4C2 استفاده گردید. نتایج حاصل از کشت میکروبی و مولکولی نشان داد که از 80 نمونه گوشت گاو ، 34 نمونه (42.5%) آلوده به اشریشیاکلی اعلام گردید.نتایج حاصل از تست Multiplex PCR نشان داده شد که از 34 نمونه اشریشا کلی، B2 (2) 8/5درصد ،گروه D ( 8 )62/23 درصد ،گروه B1 (3) 82/8درصد و گروه A (21 ) 76/61 درصد قرار گرفتند.نتایح نشان داد که مواد غذایی با منشا دامی یکی از مهمترین عوامل انتقال اشریشیا کولای بیماریزا به انسان می باشد .
Escherichia coli often lead to foodborne pathogen and generally considered public health importance. Escherichia coli can be produce one or more Shiga toxins, which may produce diarrhea, hemorrhagic colitis and life-threatening hemolytic uremic syndromein humans and animals .The aim of the present work was to investigate the Escherichia coli groups A, B1, B2 and D of 80 samples from beef cattle in sanandaj . result shows that 34 samples(42.5%) E. coli isolated and identified based on standard procedures and PCR method with uidA gene .phylogenetic group of each strain was determined by using multiplex PCR method with chuA ,yjaA and segment of DNA TspE4C2. In this study, Among the strains isolated e.coli from beef cattle were allocated into phylogenetic group A (61.76%), B2 (5.8%), D(26.62%) and group B 1 (8.82%). Detection of E.coli isolation is very important and shows that food of animal origin can be of a reservoir that potentially could be transferred to humans the food chain.
_||_