تأثیر یک دوره تمرینات یوگا به همراه مصرف دانه شنبلیله بر برخی آنزیم های کبدی مردان میانسالچاق و دارای اضافه وزن
محورهای موضوعی : دسترسی آزاد
کلید واژه: تمرینات یوگا, دانه شنبلیله, برخی آنزیمهای کبدی,
چکیده مقاله :
مقدمه و هدف:این تحقیق با هدف بررسی تأثیر یک دوره تمرینات یوگا به همراه مصرف تخم شنبلیله بر برخی آنزیم های کبدی مردان میانسال دارای اضافه وزن و چاق انجام شد. مواد و روش ها:نوعمطالعهکاربردیوروشپژوهشازنوعطرحنیمهتجربیتعداد 52 مرد داوطلب میانسال به طور تصادفی در 4 گروه (1) کنترل و مصرف دارونما، (2) تمرین یوگا (3) گروه مصرف دانه شنبلیله و (4) تمرین یوگا به همراه مصرف دانه شنبلیله تقسیم شدند. تمرین یوگا به مدت هشت هفته، سه جلسه در هفته بر اساس پروتکل طراحی شده تمرین کردند و گروه¬های مصرف دانه شنبلیله روزانه mg/kg 500 دانه شنبلیله (در وعده بعد از شام ) مصرف نمودند. سطوح ALT، AST، ALP در پیش¬آزمون و پس¬آزمون اندازه¬گیری شد. جهت تجزیه و تحلیل یافته¬های تحقیق از آزمون¬های t وابسته، آنالیزواریانس یک¬راهه و آزمون تعقیبی توکی در نرم افزار SPSS استفاده شد(05/0≥p). یافته ها:در همه گروههای تحقیق در ALT، AST، ALP د در مقایسه با گروه کنترل کاهش معنی داری مشاهده گردید(001/0=p). گروه تمرین به همراه تخم دانه شنبلیله در متغییر ALTکاهش معنی داری نسبت به گروه شنبلیله و یوگاه مشاهده شد (001/0=p).در متغییر ALPگروه تمرین بهمراه تخم شنبلیله کاهش معنی داری نسبت به گروه شنبلیه نشان داد(010/0=p). بحث و نتیجه گیری:به نظر می¬رسد تمرین یوگا بهمراه مصرف تخم شنبلیله به طور همزمان اثرات تعاملی در کاهش آنزیم¬های کبدی در مردان چاق و دارای اضافه وزن دارد.
Introduction:This study aimed to investigate the effect of a yoga exercise program along with fenugreek seed consumption on some liver enzymes in middle-aged men with overweight and obesity. Materials and methods: The study was applied and the research method was semi-experimental. 52 volunteer middle-aged men were randomly divided into 4 groups: (1) control and placebo, (2) yoga exercise, (3) fenugreek seed consumption, and (4) yoga exercise along with fenugreek seed consumption. The yoga exercise group trained for eight weeks, three sessions per week, based on the designed protocol. The fenugreek seed consumption groups consumed 500 mg/kg of fenugreek seeds daily (in the meal after dinner). ALT, AST, and ALP levels were measured in pre-test and post-test. Dependent t-test, one-way ANOVA, and Tukey post hoc test were used to analyze the research findings in SPSS software (p≥0.05). Findings:A significant decrease was observed in ALT, AST, and ALP levels in all research groups compared to the control group (p=0.001). The yoga exercise along with fenugreek seed consumption group showed a significant decrease in ALT variable compared to the fenugreek seed and yoga groups (p=0.001). In the ALP variable, the yoga exercise along with fenugreek seed consumption group showed a significant decrease compared to the fenugreek seed group (p=0.010). Conclusion:It seems that yoga exercise along with fenugreek seed consumption has interactive effects in reducing liver enzymes in obese and overweight men.