مقدمه و هدف : عفونت کاندیدیایی در اثر رشد بیش از حد گونه های کاندیدا به ویژه گونه آلبیکنس درافراد نقص ایمن دستگاه بروز میکند . این عفونت ممکن است به درمان مقاوم شود و گاهی هم به صورت مزمن درآید. با افزایش روز افزون مصرف گیاهان دارویی در درمان طبی، این شاخه از طب مکمل، ج چکیده کامل
مقدمه و هدف : عفونت کاندیدیایی در اثر رشد بیش از حد گونه های کاندیدا به ویژه گونه آلبیکنس درافراد نقص ایمن دستگاه بروز میکند . این عفونت ممکن است به درمان مقاوم شود و گاهی هم به صورت مزمن درآید. با افزایش روز افزون مصرف گیاهان دارویی در درمان طبی، این شاخه از طب مکمل، جایگاه ویژه ای در درمان بیماری ها پیدا کرده است. هدف از این مطالعه مقایسه اثر عصاره قارچ گانودرمالوسیدوم بر رشد قارچ کاندیداآلبیکنس جداشده از عفونت ریوی در شرایط آزمایشگاهی و مقایسه آن با سوش استاندارد است مواد و روشها: دراین مطالعه تجربی اثرات ضد قارچی عصاره مورد نظر بر روی کاندیدا آلبیکنس بر مینای استانداردهای CLSI مورد بررسی قرار گرفت. یافتهها: عصاره مورد نظر اثرات معنی داری بر روی مهار کاندیداآلبیکنس نشان داد نتیجه گیری: عصاره قارچ گانودرمالوسیدوم تأثیرات ضد قارچی برعلیه کاندیدا آلبیکانس را نشان داد و می توان به عنوان جایگزین آنتی بیوتیک در درمان این نوع عفونت استفاده شود.
پرونده مقاله
زمینه و هدف: متخصصین بهداشت همواره به دنبال شیوه های ساده برای ارزیابی خطر آتروسکلروز هستند. هدف از این تحقیق تعیین ارتباط انواع ابعاد بدنی با عوامل خطرزای آتروسکلروز بود. روش کار: آزمودنیهای این تحقیق شامل 102 مرد و 77 زن میانسال غیرفعال بودند. شاخصهای آنتروپومتریک (مح چکیده کامل
زمینه و هدف: متخصصین بهداشت همواره به دنبال شیوه های ساده برای ارزیابی خطر آتروسکلروز هستند. هدف از این تحقیق تعیین ارتباط انواع ابعاد بدنی با عوامل خطرزای آتروسکلروز بود. روش کار: آزمودنیهای این تحقیق شامل 102 مرد و 77 زن میانسال غیرفعال بودند. شاخصهای آنتروپومتریک (محیط، طول و عرض اندامها و چربی زیرپوستی)، نیمرخ لیپید (سطوح کلسترول، تری گلیسرید، لیپوپروتئین پرچگال و لیپوپروتئین کم چگال) و گلوکز خون آزمودنیها با استفاده از روشهای معتبر اندازه گیری شدند. روابط بین ابعاد بدن با نیمرخ لیپید و گلوکز با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون مورد بررسی قرار گرفت. نتایج: در مردان دور کمر، دور باسن، دور کمر به دور باسن (WHR)، دور کمر به دور ران (WTR)، دور کمر به قد (WHtR)، طول تنه، نسبت بین انگشتان دوم و چهارم، چربی زیرپوستی فوق خاصره و چربی زیرپوستی تحت کتفی به سه سر (STR) و در زنان شاخص توده بدن (BMI)، دور کمر، دور باسن، طول تنه، طول انگشتان دوم و چهارم، چربیهای زیرپوستی سه سر و فوق خاصره و WHtR با خطر اختلالات چربی خون همبستگی معنی داری داشتند (P≤0.05). نتیجه گیری: دور باسن، چربی زیرپوستی فوق خاصره و WHtR در هر دو جنس ارتباط مستقیمی با خطر آتروسکلروز دارند. دور کمر، WTR و WHR در مردان و BMI در زنان ارتباط بیشتری با آتروسکلروز دارند.
پرونده مقاله
امروزه به دلیل مقاومت باکتریهای بیماریزا یافتن مواد ضد میکروبی جدید مورد توجه زیادی قرار گرفته است. در پژوهش حاضر، خواص ضد میکروبی ترکیب چهار عصارهی گیاه برگ مورد، برگ حنا، پوست گردو و پوست انار روی سه باکتری گرم مثبت استافیلوکوکوس آرئوس ، استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس و ب چکیده کامل
امروزه به دلیل مقاومت باکتریهای بیماریزا یافتن مواد ضد میکروبی جدید مورد توجه زیادی قرار گرفته است. در پژوهش حاضر، خواص ضد میکروبی ترکیب چهار عصارهی گیاه برگ مورد، برگ حنا، پوست گردو و پوست انار روی سه باکتری گرم مثبت استافیلوکوکوس آرئوس ، استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس و باسیلوس سابتیلیس و دو باکتریهای گرم منفی اشرشیا کلی و باکتری سودوموناس آئروژینوزا مورد بررسی قرار گرفت. اثر ضد باکتریایی عصارهی الکلی و آبی این گیاهان به روش دیسک دیفیوژن و چاهک گذاری با اندازه گیری قطر هالهی عدم رشد بررسی و حداقل غلظت مهارکنندگی به روش الایزا مطالعه شد. نتایج نشان می دهد در دو روش دیسک دیفیوژن و چاهک گذاری در عصارهی الکلی و آبی بیشترین تاثیر بر روی باکتری استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس و کمترین تاثیر بر روی باکتری اشرشیاکلای می باشد. کمترین مقدار MIC در مورد عصاره الکلی، 25/31 و کمترین مقدار MBC 5/62 میلی گرم بر میلی لیتر مربوط به باکتری اشرشیا کلای می باشد. نتایج حاصل از اندازه گیری مقدار ترکیبات فنلی تام و فلاوونوئید و تانن نیز نشان می دهد که بیشترین میزان این تر کیبات در غلظت 500 میلی گرم بر میلی لیتر عصاره گیاهان می باشد. همچنین میزان فعالیت آنتی اکسیدانی در عصاره الکلی نسبت به عصاره آبی حدود دو برابر می باشد. نتایج این مطالعه نشان می دهد که ترکیب عصارهی گیاهان به ویژه عصارهی الکلی اثر ضدباکتریایی بیشتری نسبت به عصاره آبی داشته است که علت آن را می توان بواسطه حضور ترکیبات بیشتری با خاصیت ضد باکتریایی در این عصاره در نظر گرفت.
پرونده مقاله
آلفاگلوکزیداز از گروه آنزیمهای هیدرولازی است که انتهای غیراحیایی کربوهیدراتها را به آلفاگلوکز هیدرولیز میکند. مهار این آنزیم موجب مهار جذب گلوکز میگردد. ترکیباتی که آنزیم آلفاگلوکزیداز را مهار میکنند جهت درمان دیابت نوع دو به کار میروند. گیاه خارخسک (Tribulus terr چکیده کامل
آلفاگلوکزیداز از گروه آنزیمهای هیدرولازی است که انتهای غیراحیایی کربوهیدراتها را به آلفاگلوکز هیدرولیز میکند. مهار این آنزیم موجب مهار جذب گلوکز میگردد. ترکیباتی که آنزیم آلفاگلوکزیداز را مهار میکنند جهت درمان دیابت نوع دو به کار میروند. گیاه خارخسک (Tribulus terrestris) گیاه دارویی است که در سراسر جهان رویش دارد. ساپونینهای این گیاه ترکیب مؤثر اصلی آن و مسئول فعالیتهای بیولوژیکی گیاه میباشند. در این پژوهش تاثیر غلظتهای مختلف ساپونین استخراج شده از گیاه خارخاسک بر فعالیت و ساختار آلفاکلوگوزیداز توسط طیفسنجی الایزاریدر، UV-Visible و دورنگ نمایی دورانی (CD) مورد بررسی قرار گرفت. نتایج طیفسنجی الایزاریدر نتایج نشان داد ساپونین به صورت ضد رقابتی موجب مهار فعالیت آنزیم آلفاگلوکزیداز میگردد. مقدار نصف غلظت مهاری (IC50) برای ساپونین 38 میکرومولار محاسبه شد. جذب نور مرئی-فرابنفش آلفاگلوکزیداز با افزودن غلظتهای ساپونین افزایش یافت. مقایسه طیف CD آنزیم آلفاگلوکزیداز و کمپلکس ساپونین-آنزیم نشان داد محتوای ساختار آلفا هلیکس کاهش و محتوای ساختارهای صفحات بتا و رندوم کویل افزایش یافت. در مجموع، نتایج نشان داد ساپونین استخراج شده از گیاه خارخسک تغییرات ساختاری در آلفاگلوکوزیداز ایجاد میکند و فعالیت آنزیم را کاهش میدهد. به صورت خلاصه، ساپونینهای استخراج شده از گیاه خارخاسک میتواند به عنوان کاندیدایی مناسب جهت طراحی داروی درمان دیابت نوع دوم باشد.
پرونده مقاله
مقدمه: غذاهای سریع و سرد، به علت عدم نیاز به زمان پخت و هنگام آماده سازی با دست کارگران رستوران در تماس هستند، خطرات میکروبیولوژیکی مصرف کنندگان از این محصولات افزایش یافته است. هدف از این تحقیق بررسی آلودگی استافیلوکوکوس اورئوس در نمونه های غذایی با روش واکنش زنجیره ای چکیده کامل
مقدمه: غذاهای سریع و سرد، به علت عدم نیاز به زمان پخت و هنگام آماده سازی با دست کارگران رستوران در تماس هستند، خطرات میکروبیولوژیکی مصرف کنندگان از این محصولات افزایش یافته است. هدف از این تحقیق بررسی آلودگی استافیلوکوکوس اورئوس در نمونه های غذایی با روش واکنش زنجیره ای پلیمراز بود. روش کار: در این تحقیق تعداد 50 نمونه از موادغذایی (همبرگر دست ساز، فلافل، سمبوسه سیب زمینی، سمبوسه پیتزایی، کباب، سالاد ماکارونی) از 10 فست فود فروشی در سطح شهرستان سیرجان در یک بازه زمانی 3 ماهه از ابتدای تیر لغایت پایان شهریور 1396 جمع آوری گردید. همچنین 36 نمونه ی سواب بینی از کارکنان آن ها تهیه شد و توسط آزمون های میکروبیولوژی و مولکولی از نظر حضور استافیلوکوکوس اورئوس مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج: آلودگی مواد غذایی به استافیلوکوکوس اورئوس 6 درصد و آلودگی کارکنان به این باکتری، 44/19 درصد بود. بیشترین حساسیت به آنتی بیوتیک کوتریموکسازول، سفتی زوکسیم، سیپروفلوکساسین به ترتیب 100، 90، 90 درصد و بیشترین مقاومت به آنتی بیوتیک کانامایسین، لینزولید، آزیترومایسین به ترتیب 60، 35، 30 درصد گزارش شد. نتیجه گیری: بر اساس نتیجه ی تحقیق حاضر می توان گفت، از آنجا که مراحل تهیه و تولید همبرگر دست ساز، فلافل، سمبوسه، کباب و سالاد ماکارونی در ایران به صورت دستی است، احتمال آلودگی مواد غذایی از طریق نیروهای انسانی کاملا وجود دارد. لذا آموزش بهداشت شخصی و محیط به منظور کاهش میزان استافیلوکوکوس اورئوس در افرادی که در تهیه غذا نقش دارند از اهمیت بالایی برخوردار است.
پرونده مقاله