1024x768Normal0falsefalsefalseEN-USX-NONEAR-SA
/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:"Table Normal";
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-qformat:yes;
mso-style-parent:"";
mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt;
mso-para-margin:0in;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:"Times New Roman","serif";
mso-bidi-font-family:"B Nazanin";}
>زمینه و هدف:یکی از روش های بررسی خصوصیات فیزیولوژیک ماهیان، تعیین فاکتورهای خونی است که نسبت به روشهای دیگر، ساده تر و کم هزینه تر می باشد. در این تحقیق، بررسی مقایسهای برخی فاکتورهای بیوشیمیایی و آنزیمی سرم خون ماهی قزل آلای رنگین کمان در اثر تغذیه با جیره غذایی دستی و تجاری انجام پذیرفت.روش کار: آزمایشبا تعداد 60 قطعه ماهی در دو گروه ماهیان تغذیه شده با جیره غذایی دستی و تجاری و با نمونه گیری از 10 قطعه ماهی از هر گروه به مدت 8 هفته انجام پذیرفت. خونگیری از ماهیان با استفاده از قطع ورید ساقه دمی انجام و برای اندازه گیری فاکتورهای بیوشیمیایی و آنزیمی، ابتدا نمونه های خون گرفته شده از ماهیان در دستگاه سانتریفیوژ با 5000 دور در مدت 5 دقیقه قرار گرفته و سرم جداسازی گردیده و در ادامه برای تعیین مقادیر هر کدام از فاکتورها در دستگاه اتوآنالیزر قرار داده شدند.یافته ها: نتایج حاصل از این بررسی در مورد فاکتورهای خونی نشان داد که از لحاظ گلبول سفید، گلبول قرمز، هموگلوبین، هماتوکریت در ماهیان قزل آلای تغذیه شده با جیره غذایی دستی و تجاری اختلاف معنی دار آماری(05/0pو در میزان حجم متوسط گلبولی، هموگلوبین داخل گلبولی، نوتروفیل، لنفوسیت و ائوزینوفیل هیچ گونه اختلافی مشاهده نگردید(05/0p). از لحاظ فاکتورهای بیوشیمیایی سرم خون مشخص شد که در میزان گلوکز، کلسترول، تری گلیسرید، کراتینین، فسفر، کلراید، آهن و آلبومین اختلاف معنی دار(05/0p) بود ولی در مقدار کلسیم، پتاسیم، سدیم، اوره و پروتئین کل اختلاف معنی دار آماری نبود (05/0pضمن این که از لحاظ میزان آسپارات آمینوترانسفراز و آلانین آمینوترانسفراز اختلاف معنی دار آماری در بین دو گروه وجود داشت(05/0pاما از لحاظ میزان لاکتات دهیدروژناز و آلکالین فسفاتاز هیچ گونه اختلاف معنی داری در دو گروه مورد بررسی مشاهده نشد(05/0pنتیجه گیری: نتایج حاصل از این تحقیق نشان می دهد که نوع رژیم غذایی می تواند بر شاخص های بیوشیمیایی و آنزیمی خونی ماهی تاثیرگذار باشد.1024x768Normal0falsefalsefalseEN-USX-NONEAR-SA
/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:"Table Normal";
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-qformat:yes;
mso-style-parent:"";
mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt;
mso-para-margin:0in;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:"Times New Roman","serif";
mso-bidi-font-family:"B Nazanin";}
>
پرونده مقاله