بررسی اثر مکمل غذایی جلبک گراسیلاریا( Grasilaria pygmaeaبر روی فاکتورهای خونی ماهی سیباس آسیاییLates calcarifer
محورهای موضوعی : مجله پلاسما و نشانگرهای زیستینرجس تنگستانی 1 , وحید مرشدی 2 , محمود نفیسی بهابادی 3 , مریم عضدی 4 , آناهیتا فرهودی 5 , ابراهیم ستوده 6
1 - دانش آموخته کارشناسی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه خلیج فارس، بوشهر. ایران.
2 - استادیار پژوهشکده خلیج فارس، دانشگاه خلیج فارس، بوشهر. ایران.
3 - دانشیار پژوهشکده خلیج فارس و دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه خلیج فارس، بوشهر. ایران.
4 - دانشجوی دکتری دانشکده شیلات، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس. ایران.
5 - پژوهشگر پژوهشکده خلیج فارس، دانشگاه خلیج فارس، بوشهر. ایران.
6 - استادیار دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه خلیج فارس، بوشهر. ایران.
کلید واژه: ماهی سی باس(Lates calcarifer, پارامترهای خونی, پاسخ ایمنی, واژه های کلیدی: جایگزینی جلبک گراسیلاریا,
چکیده مقاله :
زمینه و هدف: در آبزی پروری، جلبک ها به منظور افزایش ایمنی و بازماندگی در ماهیان تجاری مورد استفاده قرار می گیرند. هدف از این مطالعه بررسی اثرات جایگزینی ماکروجلبک گراسیلاریا با آرد ماهی در جیره غذایی و تاثیر آن روی فاکتورهای خونی ماهی سی باس آسیایی(Lates calcariferمی باشد.روش کار: برای این منظور 150قطعه ماهی با میانگین وزنی 28 گرم به صورت کاملاً تصادفی با 3 تکرار و 3 تیمار در 15 تانک فایبرگلاس 300لیتری(10 عدد ماهی به ازای هر تانک) توزیع شدند. ماهیان به مدت 40 روز با جیره حاوی 3، 6 و 9 درصد پودر جلبک گراسیلاریا به ازای هر کیلو گرم غذا و گروه کنترل مثبت و کنترل منفی(هر دو فاقد جلبک) تغذیه گردیدند. در پایان آزمایش از سیاهرگ ساقه ی دمی ماهیان خونگیری انجام و شاخص های خونی اندازه گیری شدند.یافته هانتایج مطالعه حاضر نشان داد که جایگزینی ماکروجلبک در جیره غذایی ماهی سی باس آسیایی بر روی فاکتورهای خونی ماهی شامل هموگلوبین، هماتوکریت و درصد افتراقی گلبول های سفید تاثیر معنی داری ندارد. اما در تیمار 3% جایگزینی جلبک اختلاف معنی داری در تعداد گلبول سفید، میزان لیزوزیم و پروتئین کل مشاهده گردید(0/05Pنتیجه گیریبه طور کلی نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که جایگزینی جلبک(Gracilaria pygmaea) در سطح سه درصد باعث افزایش چشم گیری در میزان گلبول سفید و لیزوزیم نسبت به گروه شاهد گردیده است و مقدار پرتئین در سطح سه و شش درصد افزایش معنی داری نسبت به گروه شاهد داشته است.
Inroduction & Objective:In aquaculture, algae to increase immunityand survival of fish used commercially. The purpose of this study was to evaluate the effects of replacing fish meal with Grasilaria macroalgae in the diet and its effect on bloodfactorsin Asian Sea bass (LatescalcariferMaterial and Methods:For this purpose, 150 pieces of fish with an average weight of 28 grams perfectly with 3 replications and 3 treatments in the 15, 300-liter fiberglass tanks (10 fish per tank) were distributed. Fish for 40 days with a diet containing 3, 6 and 9 percent macroalgae powder Grasilaria per kg of food and two groups of positive and negative controls (both no algae) were fed. At the end of the experiment the fish Caudal vein collected blood samples and blood parameters were measured.Results: The results of the present study showed that the replacement of macroalgae in the diet of Asian Sea bass on fish blood factors including hemoglobin, hematocrit and differential percentage of white blood cells have no significant effect. But, at the treatment of 3% replacement of macroalgae were observed significant different in levels of white blood cells count, lysozyme and total protein amount (P Conclusion: The results of this study showed that replacement of macroalgae (Gracilaria pygmaeaat level of 3 percent have resulted in significantly increase in the white blood cells and lysozyme than the control group and the amount of total protein at the 3 and 6 percent had a significant increase compared to the control group.