تشخیص و اندازهگیری اسید آسکوربیک به روش الکتروشیمیایی و امپدانس اسپکتروسکوپی در نمونههای غذایی با بهرهگیری از حسگرهای اصلاحشده با نانوکامپوزیت پلاتین/گرافن
محورهای موضوعی : شیمی کوانتومی و اسپکتروسکوپی
کلید واژه: ویتامین C, آنالیز مواد غذایی, پلاتین/گرافن, ولتامتری.,
چکیده مقاله :
در این پژوهش یک حسگر الکتروآنالیتیکی جدید بسیار حساس و قدرتمند از الکترود خمیر کربن تقویتشده با نانوکامپوزیت پلاتین/گرافن کاهشیافته در دمای اتاق ساخته شده و برای تشخیص و تعیین ویتامین C در نمونههای محیطی و مواد غذایی استفاده شده است. اصلاح حسگر طراحی شده باعث افزایش چشمگیر سیگنال ویتامین C شده و شرایط را برای طراحی یک حسگر فوق حساس برای اندازهگیری با محدوده خطی 07/0 تا 150 میکرومولار و حد تشخیص 10 نانومولار ایجاد کرده است. از سوی دیگر، حضور کاتالیست نانوکامپوزیت پلاتین/گرافن کاهش یافته در سطح حسگر باعث شده است که سیگنال اکسیداسیون ویتامین C حدود 33/3 برابر بهبود یابد و پتانسیل اکسیداسیون آن 60 میلیولت کاهش یابد، که به معنای ایجاد حسگری با گزینشپذیری بالا و حد تشخیص مناسب است. در نهایت، حسگر اصلاح شده با نانوکامپوزیت پلاتین/گرافن کاهشیافته بهعنوان یک ابزار تحلیلی عالی در پایش نمونههای واقعی مانند آبپرتقال و آب سیب مورد استفاده قرار گرفت. نتایج، توانایی حسگر اصلاحشده با نانوکامپوزیت پلاتین/گرافن را در سنجش ویتامین C کاملاً تأیید کرد.