شناسایی ژنهای انتروتوکسین Aو Bدر استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از شیر خام و شیر ورم پستان گاوداریهای صنعتی استان تهران
محورهای موضوعی : علوم بالینی دامپزشکیسپیده ولی 1 , فرهاد موسی خانی 2 , آریا بدیعی 3 , علیرضا جمالی 4 , سمیرا قلمبردزفولی 5
1 - گروه صنایع غذایی، واحد علوم تحقیقات استان کردستان – سنندج، دانشگاه آزاد اسلامی،،
سنندج، ایران
2 - گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران
3 - گروه علوم درمانگاهی،دانشکده دامپزشکی، واحد کرج،دانشگاه آزاد اسلامی،کرج،ایران
4 - آزمایشگاه تشخیص دامپزشکی مبنا،کرج،ایران
5 - معاون فنی اداره کل دامپزشکی استان البرز
کلید واژه: PCR, استافیلوکوکوس اورئوس, ی: انتروتوکسین,
چکیده مقاله :
شیر به عنوان یک غذای مغذی در نظر گرفته میشود زیرا حاوی چندین ماده مغذی مهم از جمله پروتتئینها و ویتامینها است. در مقابل، شیر میتواندناقل چندین باکتری پاتوژن همچون استافیلوکوکوس اورئوس باشد. باکتری استافیلوکوکوس اورئوس ( )Staphylococcus aureusیکی از مهمترین عواملمسمومیت غذایی ( )FPدر محصولات لبنی میباشد. انتروتوکسینهای استافیلوکوکی ( )SEعامل اصلی ایجاد مسمومیت غذایی میباشد که از تیپهای مختلفیتشکیل شدهاند مهمترین آنها انتروتوکسینهای تیپ ( A(SEAو ( B(SEBمیباشد.هدف از این مطالعه شناسایی ژنهای انتروتوکسین Aو Bدر استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از شیر خام و شیر ورم گاوداریهای صنعتی استان تهرانمیباشد. در این تحقیق 40نمونه شامل 20نمونه شیر خام و 20نمونه شیر ورم پستان در شرایط استریل به آزمایشگاه ارسال گردید. نمونهها از طریق روشهایباکتری شناسی مورد کشت و تشخیص قرار گرفت. باکتریهای جداشده برای تشخیص ژن کد کننده SEAو SEBبه وسیله آزمایشات PCRارزیابی شد.نتایج آزمایش PCRنشان داد که از میان استافیلوکوکهای جدا شده %25دارای ژن %15 ،SEAدارای ژن SEBهستند. از این روحرارت دادن هیچ تاثیریبر روی محصولات لبنی آلوده به انتروتوکسین و ورم معده که ممکن است در زمان کوتاه رخ بدهد، ندارد. در نتیجه PCRبه عنوان یک روش سریع، حساس،اختصاصی و ارزان قیمت پیشنهاد میشود که میتواند جایگزین خوبی برای روشهای قدیمی تشخیص SEباشد
Milk is considered a nutritious food because it contains several important nutrients including proteins and vitamins.Conversely, it can be a vehicle for several pathogenic bacteria such as Staphylococcus aureus. Staphylococcusaureus is one of the most causes of food poisoning (FP) in dairy products. The main etiologic agent of FP isstaphylococcal enterotoxins (SE). There are different types of SE, but type A (SEA) and type B (SEB) are the mostimportant types.The aim of the present study was detection of enterotoxin genes A&B of staphylococcus aureus strains isolatedfrom raw milk of dairy cattle herds of Tehran province. In the current study, 40 samples of raw milk and mastitismilk were transported to the laboratory under sterile conditions and were assessed. Samples were cultured andidentifed by routine bacteriological methods. The isolated bacteria were evaluated by PCR tests for diagnosisof the gene encoding of SEA and SEB.The PCR results showed that(%25) of Staphylococcus aureus isolatespossessed the SEA gene,(%15) had the SEB. Therefor heating has no effect on dairy products contaminated byenterotoxins and gastritis may occur in a short period of time. As PCR is a rapid, sensitive, specifc and inexpensivemethod, we suggest that it can be replaced to traditionally assays for detecting SE.