عوامل موثر بر پذیرش فناوری های جدید در آموزش از راه دور با استفاده از مدل پذیرش فناوری (مطالعه موردی: دانشگاه پیام نور اصفهان)
محورهای موضوعی : آموزش و پرورشریحانه فهامی 1 , دکتر حسین زارع 2
1 - عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور واحد نطنز
2 - دانشیار دانشگاه پیام نور
کلید واژه: فناوری های جدید, مدل پذیرش فناوری, آموزش از راه دور,
چکیده مقاله :
هدف از این پژوهش، بررسی عوامل موثر بر پذیرش فناوری های جدید در آموزش از راه دور با استفاده از مدل پذیرش فناوری در دانشگاه پیام نور اصفهان بود. جامعه آماری این پژوهش را تمامی مسئولان اداری و اساتید دانشگاه پیام نور اصفهان تشکیل میدادند. تعداد کل این افراد 900 نفر بوده است. حجم نمونه با روش تصادفی طبقهای و بر اساس جدول کرجسی و مورگان تعیین شد. در این پژوهش از یک پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد که اساس آن را پرسشنامه استاندارد مدل پذیرش فناوری (این پرسشنامه نسخه ترجمه شده پرسشنامه مدل پذیرش فناوری میباشد) تشکیل میداد و با توجه به فرضیههای پژوهش از پرسشنامهها و پرسشهای دیگر هم استفاده شده و به آن افزوده گشت. این پرسشنامه بعد از تأیید روایی و پایایی آن در اختیار نمونه آماری مطالعه قرار داده شد. نتایج نشان داد که برداشت ذهنی از مفید بودن و برداشت ذهنی از آسانی استفاده فناوریهای جدید در آموزش از راه دور بهوسیله مسئولان با نگرش آنها نسبت به این فناوریها رابطه معنیدار داشت. همچنین نگرش به استفاده از فناوریهای جدید در آموزش از راه دور بهوسیله مسئولان با تصمیم به استفاده از این فناوریها رابطه معنیدار داشت و تصمیم به استفاده از فناوریهای جدید در آموزش از راه دور بهوسیله مسئولان با استفاده عملی آنها از این فناوریها رابطه معنیدار داشت.
This study aimed at studying factors affecting accepting new technologies in distance education drawing on technology acceptance model. The study population (n=900) involved all of administrative staff and professors of Esfahan Payame Noor University. The sample size was determined based on Krejcie and Morgan’s table. A researcher-made questionnaire translated from TAM questionnaire with some added questions based on the research hypotheses was the research instrument. After validating the instrument, it was administered to the sample. The results suggested that mental perception of ease of use and usefulness of new technologies in distance education had a significant relation with the attitudes of the sample. Further, their attitude to these technologies had a significant relation with deciding to use the technologies and their decision was significantly correlated with the practical use of the technologies.