بررسی اثرات ضد میکروبی نیوزوم حاوی عصاره گیاه مرزه(Satureja macrantha) بر روی پاتوژن Staphylococcus aureus و Escherichia coli
محورهای موضوعی : زیست شناسی سلولی تکوینی گیاهی و جانوری ، تکوین و تمایز ، زیست شناسی میکروارگانیسم
فهیمه نجفی
1
(گروه شیمی،واحد رودهن،دانشگاه آزاد اسلامی رودهن،رودهن،ایران)
فاطمه سادات ولیزاده
2
(گروه شیمی،واحد رودهن،دانشگاه آزاد اسلامی رودهن،رودهن،ایران)
سیمین نبی زاده
3
(گروه زیست شناسی،واحد رودهن،دانشگاه آزاد اسلامی رودهن،رودهن،ایران)
علی اصغر باقری کشتلی
4
(گروه زیست شناسی،واحد رودهن،دانشگاه آزاد اسلامی رودهن،رودهن،ایران)
امیر میرزایی
5
(گروه زیست شناسی،واحد پرند،دانشگاه آزاد اسلامی پرند،پرند،ایران)
کلید واژه: آنتی بیوتیک, مرزه, نیوزوم, Staphylococcus aureus و Escherichia coli,
چکیده مقاله :
گیاه مرزه(Satureja macrantha) به خانواده نعناعیان تعلق دارد، گیاهی است یک ساله یا چند ساله که ایران 12 گونه علفی یک ساله یا چند ساله دارد. در مطالعات متعدد، خواص ضد میکروبی، ضد ویروسی، ضد قارچی، ضد اسپاسم، تقویت کننده معده و تسهیل کننده هضم از این جنس گزارش شده است. نیوزوم ها مزایای متعددی را برای سیستم های دارورسانی ارائه می دهند، از جمله فعال اسمزی، پایداری شیمیایی و زمان نگهداری طولانی در مقایسه با لیپوزوم ها. در مطالعه حاضر نیوزوم های استخراج شده از مرزه به عنوان دارو به روش کالریمتریک (روش فولین) تعیین شد. در این مطالعه فرمولاسیون نیوزوم حاوی عصاره Satureja macrantha ، بر اساس نسبت مولی Span 60/Tween 60، کلسترول و با زمان سونیکاسیون 7 دقیقه تهیه شد. نیوزوم های استخراج شده از گیاه مرزه به شکل معنی داری سبب بازدارندگی فعالیت دو باکتری استافیلوکوکوس اورئوس(Staphylococcus aureus ) و اشرشیاکلی (Escherichia coli) مورد آزمایش در پژوهش حاضر گردید.
The savory(Satureja macrantha) belongs to the mint family, it is an annual or multi-year plant, Iran has 12 annual or multi-year grass species. In many studies, antimicrobial, antiviral, antifungal, antispasmodic, stomach strengthening and digestion facilitating properties of this genus have been reported. Nisome is a important surfactant-based non-ionic vesicle. Niosomes offer several advantages for drug delivery systems, including osmotically active, chemical stability and long retention time compared to liposomes. In the present study, niosomes extracted from as a drug are dynamically evaluated by calorimetric method (Folin's method). In this study niosomes formulation containing Satureja macrantha extract, in order to achieve the optimal formulation, different formulations were prepared based on the molar ratio of Span 60/Tween 60, cholesterol and with a sonication time of 7 minutes. The niosomes extracted from the savory plant significantly inhibited the activity of the two bacteria(Staphylococcus aureus ) and (Escherichia coli) tested in the present study.
Wu ZL, Zhao J, Xu R. Recent Advances in Oral Nano-Antibiotics for Bacterial Infection Therapy. Int J Nanomedicine. 2020;15:9587-610
_||_Wu ZL, Zhao J, Xu R. Recent Advances in Oral Nano-Antibiotics for Bacterial Infection Therapy. Int J Nanomedicine. 2020;15:9587-610