بررسی تاثیر تیمار لاکتوکوکوس لاکتیس و بیفیدوباکتریوم بیفیدوم بر بیان ژنهای مولد آمینهای بیوژن در سویههای استافیلوکوکوس جدا شده از شیر
محورهای موضوعی : پاتوبیولوژی مقایسه ایمحمد علی مسیان مقدم 1 , سید امیر علی انوار 2 , کیومرث امینی 3 , محمد رضا خانی 4
1 - گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، تهران
2 - گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، واحد ساوه، دانشگاه آزاد اسلامی، ساوه، ایران
3 - گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، واحد ساوه، دانشگاه آزاد اسلامی، ساوه، ایر
4 - گروه علوم و صنایع غذایی، واحد شهر قدس، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
کلید واژه: شیر, استافیلوکوکوس, کادآورین, پوترسین, پروبیوتیک,
چکیده مقاله :
این مطالعه تاثیر باکتریهای پروبیوتیک لاکتوکوکوس لاکتیس و بیفیدوباکتریوم بیفیدوم را بر بیان ژن مولد آمین های بیوژن در استافیلوکوکهای جدا شده از شیر با استفاده از روشهای استاندارد بررسی نموده است. جداسازی استافیلوکوکوسها از 100 نمونه شیر خام با استفاده از روشهای استاندارد بیوشیمیایی، رنگ آمیزی گرم و بررسی توالی 16S rRNA انجام شد. نمونههای حاوی این سویه ها از نظر تولید آمینهای بیوژن توسط HPLC مورد بررسی قرار گرفتند و وجود ژنهای هدف توسط MultiplexPCR تعیین شد. باکتری های واجد ژن های هدف تحت تیمار با سوپرناتانت لاکتوکوکوس لاکتیس و بیفیدوباکتریوم بیفیدوم قرار گرفتند و بیان ژن ها با Real time PCR سنجیده شد. داده ها نشان داد که 60 سویه استافیلوکوکوس جداسازی شد که در ژنوم 54 سویه ژنهای هدف حضور داشتند و در 3 نمونه میزان کادآورین و پوترسین در بیشترین حالت خود بود. مقادیر آمین های بیوژن در روزهای دوم و سوم تیمار نسبت به روز اول به صورت معنی داری بیشتر بود (0.001 p<). نتایج MIC به دست آمده برای باکتری های استافیلوکوکوس در معرض باکتری های پروبیوتیک در نمونه ها بین 125 میکروگرم بر میلیلیتر و 5/62 میکروگرم بر میلیلیتر بود. نتایج حاصل از واکنش Real Time PCR نشان داد که میانگین کاهش سطح تغییرات بیان هر دو ژن از نظر آماری معنی دار بوده است. این مطالعه نشان داد که استفاده از باکتری های پروبیوتیک میتواند از طریق کاهش جمعیت این باکتری ها و کاهش بیان ژن مولد کادآورین و پوترسین ، منجر به کاهش تولید این آمین و افزایش کیفیت شیر گردد.
This study investigated the effect of probiotic bacteria Lactococcus lactis and Bifidobacterium bifidum on the expression of the cadaverine and putrescine producing gene in staphylococci species isolated from milk. Staphylococci were identified and isolated from 100 samples of raw milk using standard biochemical methods, Gram staining and 16srRNA sequencing. Samples containing these strains were examined by HPLC for the production of biogenic amines. The presence of the target genes was determined by MultiplexPCR. Bacteria with target gene were treated with Lactococcus lactis supernatant and Bifidobacterium bifidum and the expression of genes was measured by Real time PCR. The data showed that 60 strains of Staphylococcus were isolated, 54 strains of them had target genes. In three samples the level of the cadaverine and putrescine was higher than others. The levels of biogenic amines in the second and third days were significantly higher than the first day (p <0.001). The MIC results obtained for Staphylococcus bacteria exposed to probiotic bacteria in the samples were 125 μg/ml or 62.5 μg/ml. The results of Real Time PCR reaction showed that the mean reduction in the level of changes in gene expression was statistically significant (p <0.05). This study showed that the use of probiotic bacteria can reduce this bacteria populations and increase the quality of milk by reducing the expression of the biogenic amines-producing genes.
_||_