خواص ضد فشارخون و ضد اکسیدان پنج نوع پروتئین آبکافت حاصل ازضایعات میگوی سفید هندی(Penaeus indicus)
محورهای موضوعی : پاتوبیولوژی مقایسه ایعلی طاهری 1 , سمیرا جلالی نژاد 2 , سیدامیرعلی انوار 3
1 - ندارد
2 - ندارد
3 - ندارد
کلید واژه: میگوی سفید هندی, آلکالاز, آلفا کیموتریپسین, آنژیوتنسین, ضد اکسیدان, پروتئین آبکافت,
چکیده مقاله :
امروزه بیماری فشار خون و بیماری های ناشی از رادیکال های آزاد از اصلی ترینمشکلات کشورهای صنعتی می باشند و داروهای با خواص ضد فشار خون وضد اکسیدانی در درمان این بیماری ها بسیار م ؤثرند . لذا در تحقیق حاضرخاصیت ضداکسیدانی، ضد فشار خون، بازیافت نیتروژن، درجه آبکافت وپروفیل اسید آمینه 5 نوع مختلف (با آنزیم آلکالاز، پپسین، آلفا کیموتریپسین،نئوتراز و فلاووروزایم ) پروتئین آبکافت ضایعات فرآوری میگوی سفید هندیبررسی شد . برای سنجش خاصیت ضد فشار خون از سنجش مهار آنزیم تبدیل کننده آنژیوتنسین I و برای سنجش خاصیت ضد اکسیدان از سنجش مهار رادیکال آزاد DPPH استفاده شد . آلکالاز بیشترین بازیافت نیتروژن و درجه آبکافت را به ترتیب با مقادیر 1/6 ±75%,1/4 ±64/2%نشان داد. بیشترین فعالیت ضد اکسیدانی برای آلکالاز و آلفا- کیموتریپسین به ترتیب 1/2 ± 45/1%بود. بیشترین فعالیت مهار آنزیم تبدیل کننده آنژیوتنسین Iنیز برای آلکالاز و آلفا - کیموتریپسین با LC 50 0.85±0.02 میلی گرم بر میلی لیترو 0.04±0.9 میلی گرم بر میلی لیتر بدست آمد . تمامی پروتئین های تولیدی نسبت به هضم با آنزیم های گوارشی مقاوم بودند و ترکیب اسیدهای آمینه میزانبالای اسیدهای آمینه آبگریز را نشان داد . مطابق با نتایج این تحقیق پروتئینآبکافت ضایعات میگوی سفید هندی که با آلکالاز و آلفا کیموتریپسین تولیدشده فعالیت ضد فشار خون و ضد اکسیدانی بالایی دارد و می تواند به عنوانپپتیدهای زیست فعال در تغذیه انسانی جهت بهبود بیماری های ناشی از فشارخون و عوامل اکسیدانی به کار رود.
In these days press of hypertension and free radicals is the cause of disease in industrialcountries. Medicines by antihypertensive and antioxidant properties could inhibit these diseases.In this study Shrimp byproducts were hydrolyzed with 5 different enzymes: Alcalase, Pepsin, α-Chimotrypcin, Neutras and Flavourzyme. Angiotensin-I converting enzyme (ACE-Iinhibitoryactivity), DPPH free radical scavenging activity (antioxidant properties) and amino acidcomposition measured in the hydrolysates. With Alcalase ,the highest degree of hydrolysis (DH)and nitrogen recovery was 64.2±1.4% and 75±1.6%, respectively. Antioxidant activity was47.1±1.2% with Alcalase and 45.1±0.3% with α-Chimotrypcin. The maximum ACE-I inhibitoryactivity was seen in the Alcalase hydrolysates and α-Chimotrypcin hydrolysates byIC50=0.85±0.02 mg/ml and 0.9±0.04 mg/ml, respectively. ACE-Inhibition activity ofhydrolysates after ingestion by all enzymes was stable. Amino acid composition showed highhydrophobic residues content. In conclusion, Shrimp by-products Protein hydrolysates producedby Alcalase and α-Chimotrypcin have good ACE-Iinhibitory activity and antioxidant propertiesand could be used in human nutrition as bioactive peptide.