بررسی ویژگیهای مورفوفیزیولوژیک و عمر گلجایی آلسترومریا (Alstromeria spp.) با کاربرد اسید سالیسیلیک در پس از برداشت
محورهای موضوعی : باغبانی
مهناز قنبری
1
,
الهام دانائی
2
*
1 - کارشناسی ارشد، گروه علوم باغبانی، واحد گرمسار، دانشگاه آزاد اسلامی، گرمسار، ایران
2 - دانشیار، گروه علوم و مهندسی باغبانی، واحد گرمسار، دانشگاه آزاد اسلامی، گرمسار، ایران
کلید واژه: اسید سالسیلیک, نانو ذرات نقره, آلسترومریا, عمر گلجایی,
چکیده مقاله :
این تحقیق به منظور افزایش کیفیت و طول عمر پس از برداشت گلهای شاخه بریده آلسترومریا طراحی و انجام شد. در این بررسی از تیمار کوتاه مدت اسید سالیسیلیک در سه سطح 50، 100 و 150 میلیگرم در لیتر و سپس محلول نگهدارنده نانو ذرات نقره 2 میلیگرم در لیتر به همراه ساکارز 3 درصد استفاده شد. آب مقطر و نانو ذرات نقره به همراه ساکارز به عنوان شاهد، بود. این آزمایش بصورت فاکتوریل در قالب طرح آماری کاملاً تصادفی با 5 تیمار و 3 تکرار (هر تیمار شامل 5 شاخه گل بریده آلسترومریا) انجام شد. نمونهبرداری و اندازهگیری صفات مورد نظر در روزهای شروع آزمایش، 5، 10 و 15 صورت گرفت. نتایج نشان داد که بیشترین وزن تر نسبی، میزان جذب محلول، درصد شاخص ثبات غشاء سلول و عمر گلجایی گلهای شاخه بریده آلسترومریا در تیمار اسید سالیسیلیک 150+ نانو ذرات نقره+ ساکارز بود. بیشترین میزان مواد جامد محلول، محتوای آنتوسیانین و کلروفیل کل در تیمار اسید سالیسیلیک 100+ نانو ذرات نقره+ ساکارز بدست آمد. لذا میتوان غلظتهای 100 و 150 میلیگرم در لیتر اسید سالیسیلیک به همراه نانو ذرات 2 میلیگرم در لیتر و ساکارز 3 درصد را برای بهبود ویژگیهای مورفوفیزیولوژیک و عمر گلجایی آلسترومریا توصیه نمود.
This research was designed in order to increase the quality and longevity of Alstroemeria cut flowers after harvesting. In this study, the puls treatment of salicylic acid at three levels of 50, 100 and 150 mg/liter and then the preservative solution of silver nanoparticles 2 mg/liter with 3% sucrose was used. Distilled water and silver nanoparticles with sucrose were used as controls. The experiment was conducted as a factorial in the form of a completely randomized statistical design with 5 treatments and 3 replications (each treatment included 5 Alstroemeria cut flower branches). Sampling and measurement of desired traits were done on the 5th, 10th and 15th days of the experiment. The results showed that the highest relative fresh weight, solution absorption rate, percentage of cell membrane stability index and shelf life of Alstroemeria cut flowers were in salicylic acid 150+ silver nano particles+ sucrose Treatment. The highest amount of soluble solids, anthocyanin content and total chlorophyll was obtained in salicylic acid 100+ silver nanoparticles+ sucrose treatment. Therefore, concentrations of 100 and 150 mg/L of salicylic acid with nanoparticles 2 mg/L and sucrose 3% can be recommended to improve the morphophysiological characteristics and shelf life of Alstromeria spp.