تأثیر سطوح مختلف جلبک Chromochloris zofingiensis بر عملکرد و کیفیت گوشت بلدرچین ژاپنی
محورهای موضوعی :
فصلنامه زیست شناسی جانوری
محسن محمدی ساعی
1
,
هوشنگ لطف الهیان
2
,
فرزانه مهرابی
3
,
بهروز یاراحمدی
4
,
علیرضا چگنی
5
,
امین کاظمی زاده
6
1 - بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان لرستان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، خرم آباد، ایران
2 - موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران
3 - گروه شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران
4 - بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان لرستان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، خرم آباد، ایران
5 - بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان لرستان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، خرم آباد، ایران
6 - بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان لرستان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، خرم آباد، ایران|گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، اهواز، ایران
تاریخ دریافت : 1401/06/15
تاریخ پذیرش : 1402/06/08
تاریخ انتشار : 1402/12/01
کلید واژه:
کیفیت گوشت,
جلبک سبز,
مالوندیآلدئید,
بلدرچین ژاپنی,
کروموکلوریس زافینژنسیس,
چکیده مقاله :
جلبک دریایی دارای خواص آنتیاکسیدانی و آنتی باکتریال است که مصرف آن در جیره بلدرچینها میتواند سبب تغییر رنگ و کیفیت گوشت گردد. هدف از این پژوهش، بررسی تأثیر سطوح مختلف جلبک Chromochloris zofingiensis بر عملکرد و کیفیت گوشت بلدرچین ژاپنی بود. تعداد 306 قطعه بلدرچین ژاپنی سه روزه در قالب طرح کاملاً تصادفی با 6 تیمار آزمایشی، 3 تکرار و 17 قطعه جوجه در هر تکرار استفاده شد. تیمارهای آزمایشی سطوح مختلف جلبک دریایی بودند (تیمار 1: فاقد جلبک (شاهد)، تیمار 2: 05/0 درصد، تیمار 3: 1/0 درصد، تیمار 4: 15/0 درصد، تیمار 5: 2/0 درصد و تیمار 6: 25/0 درصد جیره) که به جیرهی پایه افزوده شد. علاوه بر ثبت دادههای مربوط به عملکرد، در 35 روزگی، بهمنظور بررسی کیفیت گوشت چهار قطعه بلدرچین از هر دو جنس نر و ماده بهصورت تصادفی از هر تکرار انتخاب و کشتار شدند. نتایج نشان داد که اثر سطوح مختلف جلبک در جیره بلدرچینها، بر میانگین افزایش وزن بدن، مقدار خوراک مصرفی، ضریب تبدیل خوراک و وزن زنده نبود (05/0p >)؛ اما تأثیر سطوح مختلف جلبک بر وزن لاشه معنیدار بود (05/0p <). همچنین تأثیر سطوح مختلف جلبک بر بازده لاشه معنیدار بود (05/0p <). در میزان مالوندیآلدئید گوشت، تفاوت معنیداری بین تیمارها وجود نداشت (05/0p >)؛ اما تفاوت معنیداری در درصد pH گوشت، ظرفیت نگهداری آب و درصد افت خونابه بین تیمارها مشاهده شد (05/0p <). در کل، نتایج تحقیق حاضر نشان میدهد استفاده از جلبک دریایی در سطح 1/0 درصد جیره میتواند در بهبود عملکرد و کیفیت گوشت بلدرچین ژاپنی، مؤثر باشد.
چکیده انگلیسی:
The aim of this study was to determine the effect of different levels of Algae on performance and meat quality in Japanese quail. For this purpose, the numbers of 306 pieces of 3-days age of Japanese quail were used in a completely randomized design by; 6 experimental treatments, 3 replicates and 17 chickens per replication. The experimental treatments comprised different levels of Algae as; T1: no Algae (control group), T2; 0.05 %, T3: 0.1 %, T4: 0.15%, T5: 0.20 %and T5: 0.25% of this Algae was added to the basic diet. In addition to measuring yield performance at 35 days of age, 4 pieces of quail in both sexes (males and females) were randomly selected and slaughtered from each replicate for evaluation of meat quality. Our results showed that the effect of different levels of Algae in quail’s diets doesn’t have any significant effect on average body weight gaining, feed intake, feed conversion ratio and live weights (p > 0.05). Feeding different levels of Algae had significant effect on carcass weight (p < 0.05). Also, feeding other levels of Algae had significant effect on carcass yield rate (p < 0.05). Although, there was no significant difference between all treatments for meat malondialdehyde index (p > 0.05) But, it had significant effect on meat pH, water holding capacity and blood loss percentage between treatments (p < 0.05). In general, the results revealed that using Algae at level of % 0.1 of the diet could be effective for improving performance and meat quality in Japanese quail.
منابع و مأخذ:
Abdelnour S., Abd El-Hack M., Arif M., Khafaga A., Taha A. 2019. The application of the microalgae Chlorella spp. as a supplement in broiler feed. World's Poultry Science Journal, 75:305-318.
Alagawany M., Elnesr S.S., Farag M. 2018. The role of exogenous enzymes in promoting growth and improving nutrient digestibility in poultry. Iranian Journal of Veterinary Research, 19(3):157-164.
Alfaia C.M., Pestana J.M., Rodrigues M., Coelho D., Aires M.J., Ribeiro D.M., Prates J.A.M. 2021. Influence of dietary Chlorella vulgaris and carbohydrate-active enzymes on growth performance, meat quality and lipid composition of broiler chickens. Poultry Science, 100(2):926-937.
Berri C., Besnard J., Relandeau C. 2008. Increasing dietary lysine increases final pH and decreases drip loss of broiler breast meat. Poultry Science, 87:480-484.
Choi H., Jung S., Kim J., Kim K., Oh K., Lee P., Byun S. 2017. Effects of dietary recombinant chlorella supplementation on growth performance, meat quality, blood characteristics, excreta microflora, and nutrient digestibility in broilers. Poultry Science, 96:710-716.
Delles R.M., Xiong Y.L., True A.D., Ao T., Dawson K.A. 2014. Dietary antioxidant supplementation enhances lipid and protein oxidative stability of chicken broiler meat through promotion of antioxidant enzyme activity. Poultry Science, 93(6):1561-1570
Du H.Y., Liu H.M., Yang G.Y., Yu C., Wang S.B. 2019. Effects of Enteromorpha prolifera polysaccharide on intestinal digestive enzyme activity, microbial number and nutrient apparent utilization of broilers. Chinese Journal of Animal Nutrition's, 31:956-961.
El-Bahr S., Shousha S., Shehab A., Khattab W., Ahmed-Farid O., Sabike I., Albosadah K. 2020. Effect of dietary microalgae on growth performance, profiles of amino and fatty acids, antioxidant status, and meat quality of broiler chickens. Animals, 10(5):761.
Fan X., Bai L., Zhu L., Yang L., Zhang X. 2014. Marine algae-derived bioactive peptides for human nutrition and health. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 62(38):9211-9222.
Kapila S., Vibhasinha P.R. 2006. Antioxidative and hypocholesterolemic effectof Lactobacillus casei spp casei (biodefensiveproperties of Lactobacilli). Indian Journal of Medical Sciences, 60:361-370.
Karadagoglu O., Şahin T., Olmez M., Ahsan U., Ozsoy B., Onk K. 2019. Fatty acid composition of liver and breast meat of quails fed diets containing black cumin (Nigella sativa L.) and/or coriander (Coriandrum sativum L.) seeds as unsaturated fatty acid sources. Livestock Science, 223:164-171.
Levine R., Horst G., Tonda R., Lumpkins A., Mathis G. 2018. Evaluation of the effects of feeding dried algae containing beta-1, 3-glucan on broilers challenged with Eimeria. Poultry Science, 97:3494-3500.
Long S., Kang S., Wang Q., Xu Y., Pan L., Hu J., Li M., Piao X. 2018. Dietary supplementation with DHA-rich microalgae improves performance, serum composition, carcass trait, antioxidant status, and fatty acid profile of broilers. Poultry Science, 97: 1881-1890.
Madeira M.S., Cardoso C., Lopes P.A., Coelho D., Afonso C., Bandarra N.M., Prates J.A. 2017. Microalgae as feed ingredients for livestock production and meat quality: A review. Livestock Science, 205:111-121.
Mariey Y.A., Samak H.R., Ibrahem M.A. 2012. Effect of using Spirulina platensis algae as a feed additive for poultry diets: 1-productive and reproductive performances of local laying hens. Poultry Science, 32(1):201-215.
Mazizi B.E., Erlwanger K.H., Chivandi E. 2020. The effect of dietary Marula nut meal on the physical properties, proximate and fatty acid content of Japanese quail meat. Veterinary and Animal Science, 9:100096.
Mir N.A., Rafiq A., Kumar F., Singh V., Shukla V. 2017. Determinants of broiler chicken meat quality and factors affecting them: a review. Journal of Food Science and Technology, 54(10):2997-3009.
Mirzadeh K.h., kazemizadeh A., and Ansari Pirsaraei Z., 2022. The effect of kefir and peppermint extract (Mentha pipperita) extract in drinking water on performance, lipid profiles, thyroid hormones and testosterone hormone of Japanese quail. Iranian Journal of Animal Science Research, 14(1):83-95.
Nasir J., Chand N., Khan S., Abudabos A., Khan R.U. 2020. Consumption of flaxseed enhances poly unsaturated fatty acids in broiler meat. Journal of Animal Physiology and NutritionScience,1(1):1-6.
Park J.H., Lee S.I., Kim I.H. 2018. Effect of dietary Spirulina (Arthrospira) platensison the growth performance, antioxidant enzyme activity, nutrient digestibility, cecal microflora, excreta noxious gas emission, and breast meat quality of broiler chickens. Poultry science, 97(7):2451-2459.
Qolizadeh F., Ansari M.S., Hajati H., Soltani N. 2016. The effect of different levels of Spirulina platensis algae on the growth performance of broiler chickens. The First International Conference on New Technologies in Science, 2016, Amol, Iran.
Shakuri M., Rezaei M., Chashanidel Y. 2016. Effect of feeding microencapsulated spirulina algae powder on performance, carcass characteristics and intestinal microbial population of broiler chickens. Animal Products Research, 9(19):8-16.
Wang S., Jia Y., Wang L., Zhu F., Lin Y. 2013. Enteromorpha prolifera supplemental level: effects on laying performance, egg quality, immune function and microflora in feces of laying hens. Chinese Journal of Animal Nutrition, 25(6):1346-1352.
Zheng L., Oh S.T., Jeon J.Y., Moon B.H., Kwon H.S., Lim S.U., Kang C.W. 2012. The dietary effects of fermented Chlorella vulgaris (CBT®) on production performance, liver lipids and intestinal microflora in laying hens. Asian-Australasian Journal of Animal Sciences, 25(2):261-266.
_||_